Karakteristik sorunların hayatı etkilemesi?

3 ay sonra 24 yaşına gireceğim. Hayatımda arkadaşlık, aile, sevgili vb. durumlarda hiçbir zaman istediklerimi elde edemedim. Arkadaşlık açısından bakarsak; çocukluk dönemi haricinde uzun süreli arkadaşlıklarım olmadı, var olan arkadaşlarım arasında etkinlik ve diğer şeylerde tercih edilen biri değildim. Sadece iki yakın arkadaşım oldu. Bir tanesi ile iletişimimiz liseden sonra koptu, diğeri ise lise devam ederken benimle iletişimini kesmişti herhangi bir sebep belirtmeden. Liseden sonra iyice içedönük oldum, ara sıra konuştuğum insanlar haricinde kimse yok. Tabi geçmişten gelen utangaçlık ve anksiyete de var. Bu durumlar geçmişte beni etkilese de arkadaşlık ilişkilerime engel olmuyordu. Utangaçlık ve anksiyete azaldı ama insanlara karşı genel bir soğumam olduğu için mecburi durumlar haricinde kimseyle iletişime geçmeyi tercih etmiyorum. Soğuk, ciddi ve içedönük bir yapım olduğu için insanlar benimle tanışıp kısa süre zaman geçirdikten sonra uzaklaşıyor açıkçası. Benim de bu anlamda iticiliğim var. Eskiden sıcakkanlı, samimi olduklarına karşı konuşkan, girişken biriyken şu an soğuk, ciddi, yaşıtlarından rahatsız olan, bir sene boyunca kimseyle konuşmazsa bile dayanabilecek yapıda bir insanım.

Kız arkadaş bağlamında bakarsak; hoşlandığım kızlar oldu, aşık oldum mu diye bakacak olursam hiç emin olamadım. Her neyse, benden hoşlandığını hissettiğim ve benim de hoşlandığım bir kız vardı lisede. Birbirimize açılamadan lise bitti, dağıldık. Başka zamanlarsa hoşlandığım kızlar ise benimle iletişim kurmayı tercih etmedi. Özellikle beni en çok üzen bu oldu. Beni sevdiğini hissettiğim, canım sıkkınken duygularımı paylaşabileceğim kimsenin olmaması...

Eğitim açısında da istediğim noktalara ulaşamadım.

Hayatımda hiçbir alanda istediğim seviyeye gelemedim. Yukarıda yazdığım onca sorunun çözümünü biliyorum ama özellikle arkadaşlık ilişkilerinde çözümlere yönelik adımları atmak istemiyorum. Çünkü üzerimde yapmacık duruyor, kendimi kasmak istemiyorum.

Bana ne önerirsiniz?
Karakteristik sorunların hayatı etkilemesi?