Üniversite karar aşaması?

arkadaşlar merhaba, sırf bu soruyu sorabilmek için hesap açtım. ben 2 yıllık bir bölüm okumuştum ve bu sene hem dgs'ye hem de yks'ye girdim. yks'de iç anadoluda çok iyi olmayan bir üniversitede moleküler biyoloji ve genetik kazandım, kaydımı da yaptım ama sildirilebiliyormuş. dgs'de ise iyi bir üniversitede biyomühendislik kazandım. ancak şöyle ki benim hayalim hep moleküler biyoloji ve genetikti, mühendis olmak istemedim hiçbir zaman. çevremdeki herkes de daha ne istiyorsun mühendislik işte tarzı şeyler söylüyor tahmin edebileceğiniz gibi. dgs'nin zaten çok fazla dezavantajı olduğunu duydum (öğrenci topluluklarında dışlanmak, öğretim üyeleri tarafından dışlanmak, burs hakkı tanınmaması, yatay geçişte sınıf sorunu yaşamak vs) bu nedenle dgsyle moleküler biyoloji de gelse yine bu kadar düşünecektim aslında. hep yksyle bir yerlere gelmek istedim. şimdi önümde birkaç seçenek var. ya iç anadoluda moleküler biyolojiye gideceğim ve isteğe bağlı hazırlık yılımda yks çalışacağım ya da hiç çalışmadan yatay geçiş deneyeceğim. her ikisini birden denemek en mantıklısı. biri olmazsa diğeri. diğer seçenek de biyomühendislik okumak. iyi bir okulda mühendislik olduğu için herkes iyiymiş gibi görüyor ama bölüm çok da imkanı olan bir bölüm değilmiş sanırım. ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. özellikle bu tarz konularda bilgisi olanlar ve öğrenciler fikrini yazarsa çok sevinirim
Üniversite karar aşaması?