Bu sene üniversite sınava gireceğim ve ilk defa olacağı için üniversite seçimini neye göre seçeceğimi bilemiyorum sizce neye göre tercih yapmalıyım
Üniversite seçimi neye göre olmalı?

Merhabalar.
Üniversite seçimi, başarılı olma yolunda, başarı yoluna girebilme yoluna, üniversitenin öğrenciye temin edecekleri açısından önemli bir husustur diyebilirim. Üniversite seçiminde ; ilk başta ve ağırlıklı önemli olan şey, üniversitenin akademik kadrosu, sınıf imkanları, bölüme göre uygulama laboratuvarları, bölüm seçimine göre, bölüm için yapılan etkinlikler, projeler, farklı programlara katılım sıklığının ne olduğudur. Bunun devamında üniversitenin konumu ve etrafındaki fiziki varlıkları ( sosyal açıdan kazanım sağlayacak her şey, kırtasiye, fotokopici ), üniversiteye ulaşım veya üniversite etrafındaki barınma imkanları ( ev/ yurt ), üniversitenin bulunduğu şehrin maddi karşılıkları ve üniversite etrafında yaşanan , senin de muhtemelen karşılaşacağın maddi gerçekler, bunlara uygunluk seçimde en önemli kriterler arasında diyebilirim.
universite secimi secimi yapilirken dikkat edilmesi gereken hususlar
1- Universitenin genel egitim politikasi
2- Universitenin bulundugu konum ve kaynaklari
3-Istenilen bolumun akademik danismanlari listesinin incelenmesi akademik olarak basarilari
4-Istenilen bolum ile sehrin ekonomik, kulturel, sosyal kaynaklarin paralel uyusmasi
5-Eger calisma hayati dusunuluyorsa sehrin is potansiyel gucu
6-Staj yapilacaksa sehrin is kapatise
7-Universitenin sosyal durumunun yeteri kadar bireysel gelismeye acik veya yeteri imkanlara sahip olmasi
gibi faktorler bir sehir ve universite seciminde dikkat edilmesi gereken hususlar oldugunu dusunuyorum.
Basarilar
vakit ayırıp uğraştığın için teşekkür ederim dikkat edeceğim
hukuk veya psikoloji ön planda benim için
Görüş
6Görüş
Kişisel ilgi alanlarına ve ileride çalışmak istediğin mesleğe göre, ayrıca ekonomik durumlar, okulun kalitesi, şehir vb. etmenler de göz önünde bulundurulmalı.
evine yakın üniyi seç
Puana göre ve maddi durumuna göre seç
gmyasadigin sehirde olmasi ilk kriter olmali bence
Ben de öyle düşünüyorum ama arkadaşlarım kafamı karıştırıyor
arkadaslarin bos konusuyor aile evinde olmanin rahatligi huzuru vs hicbiyerde yok
Okuduğun bölüm daha önemli
ismimi itici bulan çocuk yine mi sen denk geldin ya iguana olarak yine karşındayım
Geberisice olarak burdayım asayişi sağlıyorum burada 😂
xjsjwkwkdjskwkdjdn cidden itici mi ya kalbim kırıldı
Özür dilerim ama bana göre öyle evet 🙈
İstediğin üniversite varsa şehir konum
En İyi Görüş