Sayısala geçmek mantıklı mı?

Öncelikle merhaba... Şu an yks26'ya hazırlanan bir öğrenciyim. 10. Sınıftayken aklımda bir meslek yoktu bende dil bölümü seçer en azından dil ogrenirim dedim. Bu yüzden dil bolumune gittim ancak 11. Sinifin ortalarına doğru benim istediğim meslek netleşti ve o mesleği yapmak istiyorum, o meslekte maalesef ki sayısal bir bölüm. 12. Sinifta sayısala geçmek istiyorum ancak arkadaşlarım sorumluluk dersi alabileceğimi yani 11. Sinifta görülen tüm sayısal dersleri sorumluluk sınavı olarak vermem gerektiğini söyledi. Bende açıkçası çekindim çünkü zaten 2 tane daha sorumluluk sınavım var, diğerleri de birleşince toplam 6 sorumluluk dersim olacak. Neden öğretmenine sormuyorsun diyeceksin, ona sordum. Maalesef ki günümüz öğretmenleri alaycılar ve bana dediği şey şuydu. Sayisala mi geçeceksin güldürme beni. Diğer öğretmenlerden de bu tarz alaycı bir cevap alacağımı bildigimden açıkçası onlara sormaya çekindim. Şöyle bir şeyde var biz 11 sinifta tüm konuları bitirdik. 12. Sinifta daha çok deneme ve test çözeceğiz. Sizce sayisala geçeyim mi yoksa dilden mi hazırlanayım sayısal bölüme?
Sayısala geçmek mantıklı mı?