Ek tercihler ve üniversitede yks çalışmak?

Eşit ağırlık 392 puan (sıralama 39k) ile devlette hukuk gelmedi. Devlet 393 puan ile kapatmış sıralama ise 37k. Özelde %100 burslu şekilde 391 puana varmış ama ben nasıl olsa devlette gelir diye tercih listeme eklememiştim ve okul Kıbrıs'ta. Hukuktan baska meslek düşünmemiştim psikolojiye baktığımda yüksek lisans artı birçok eğitim olmadan (ki fiyatları çok yüksek) bir şey yapılamıyormuş. Ybs için de pek ilgim alakam yok. Siyasal bilimler ve kamu yönetimi kısmına biraz daha sıcağın sanırım. Ek tercihlerde Kıbrıs'ta burslu hukuk kontenjanı olursa yazmayı düşünüyorum. Farklı bir bölüm gelirse de orada tekrar yks çalışmayı düşünüyorum. Çünkü hedefim hukuk ve bu yıl mezun yılımdı ve bir puanla kaçtı devlet. Üniversitede yks çalışmak zor olur mu tercih yapıp gitsem? İkinci mezuna kalmayı çevrem istemiyor ve bu kadar psikolojim de yok. Tabi ek yerleştirmede bir yere yerleşemezsem mecburen kalacağım ama seneye hiçbir şeyin garantisi yok. Kıbrıs'ta burslu veya Türkiye'de %50 burslu açık kalan yerleri yazıp bir sene sonra devlete geçiş yapabilir miyim yoksa sırf inadına bırakacak para koparacak hocalar olur mu? Başka bir bölüme gidip tekrardan kırık obp ile yks çalışmak zor olur. Bilemiyorum. Hem bunları danışmaya hem de önü açık veya güzel bölüm önerisine ihtiyacım var. Bunları yaşayan üniversitede tekrar yksye çalışan veya özelden devlete geçiş yapan, Kıbrıs'ta okuyan veya (çok fazla veya dedim) bir fikri olan var mı?

Güncellemeler
9 ay
Özelde %50 burslu 250(en düşük ve bir tane sanırım) 350-400-800 bin TL'ye varan fiyatlar var ve yüksek fiyatlar. Bir sene belki idare etsem bile bırakacak kisiler var mıdır karşılaşan oldu mu? Her özel okul da iyi değil ayrıca binadan bozma yerler de var. Önerilere açığım. Ailem devlet memuru veya doktor mühendis değil gelirimiz ona göre
Ek tercihler ve üniversitede yks çalışmak?