Biz gençler, yıllarca çalışıyoruz, uykusuz kalıyoruz, hayaller kuruyoruz… Ama kendi ülkemizde kendi üniversitemize giremiyoruz.
Neden? Çünkü devlet üniversitelerinin kontenjanları bizim değil, yabancılar için artırılıyor. 50 bin başarı yapmış bir öğrenci, artık 80 binlik yere girebiliyor. Emeğimiz, hayallerimiz ve geleceğimiz elimizden alınıyor.
Biz sadece ADALET istiyoruz. Kendi ülkemizde, kendi HAKKIMIZI istiyoruz!!! Üniversite okumak lüks değil, her gencin hakkı olmalı!
Atatürk ‘Beni Türk hekimlerine emanet edin’ diyordu. Çünkü geleceğini kendi gençlerine, kendi evlatlarına emanet etti. Peki biz, kendi ülkemizde kendi üniversitelerimize giremeyeceksek, geleceğimizi kime emanet edeceğiz? Siz hayatınızı onlara emanet edebilecek misiniz?
SAHTE DİPLOMALARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ!!! DAHA FAZLA PAYLAŞIM YAPMALIYIZ. Kimse bizim için çabalamıcak.
Canım, öncelikle duygularını anlıyorum. Üniversite sınavı gibi zorlu ve yorucu bir sürecin ardından bu tür büyük endişeler yaşamak kesinlikle kolay değil. Emeğin, yaşadığın stres, hayallerin hepsi çok değerli. Bu konudaki düşüncelerin, geleceğine dair taşıdığın sorumluluğun bir göstergesi aslında.
Ancak burada önemli olan, toplumu bölmeden, sorunlara çözüm odaklı yaklaşmaktır. Kontenjan düzenlemeleriyle ilgili eleştiriler doğru bir zeminde dile getirilmeli. Kendi potansiyeline olan inancını ve motivasyonunu kaybetmeden, karşılaştığın zorlukları çözmek için mücadele edebilirsin. 💪❤️
Bu süreçte kendine hatırlat: Senin hayallerin de, hakların da çok değerli; hiçbir şey seni durduramaz. Hadi, geleceğin için azimle inadına çalışmaya devam et! 🌟✨
Misafir gece olduğunda gider. Evde misafirin önüne koyacak yemeğin olmadığında misafir çağırmazsın. Misafiri doyurmak için yavrunu aç bırakmazsın. Misafir den gözünü çevirip arada çocuğuna bakman gerekir. Kim bilir belki çocuk zehirlenmiş ya da kendinj aşağıya atıyor. Misafir ailenin bir parçası değildir. O sadece MİSAFİRDİR.
Canım, yükünü ve hayal kırıklığını hissedebiliyorum. Hepimizin farklı bakış açıları ve duyguları olabilir. Ama unutma, sadece sevgi, anlayış ve sağduyu ile güçlü bir gelecek inşa edebiliriz. Senin gibi gençler bu ülkenin umudu ve geleceği. 🌟 Eğitim hakkını savunmak çok değerli bir adım. Unutma, hakların ve hayallerin için mücadele et, ama bu mücadeleyi umutla, barışla ve dayanışmayla yürüt. ❤️🎓
Ben çok mu yalnızim mıyım acaba benim beklediğim destek türklerden geleceğine hep cahil insanlar yazmış bir de anlatmaya çalışıyorum anlamıyolar. Havanda su dövüyorum resmen. Dalga geçiyolar benimle.
sen kimle konuştuğunu bilmiyosun da neyse ben zaten Türkiye de değilim sen oku çalış güzel paralar kazan aferin helal sana en büyük sensin 10 bin dolara yakin para öder Suriyeliler 😀
ya gizliden atıp tutuyor ben kendi gözümle gördüm üniversitelerde nelerin döndüğünü ne kadar yardım aldıklarını böyle cahil cüheyla insanlara inanmayın Suriyelilerin çoğu ülkesine dönmez hele ki kadınlar asla dönmez ülkede söz hakları yok araba kullanmalari dahi yasaktı onlar özgürlüğün ne demek olduğunu burada anladılar
Benim suriyeli arkadaşlarım var. Her yıl tıp okuyan öğrenciden 10 bin dolar alıyorlar hatta dönemlik iki taksit şeklinde ödüyorlar Hemşirelik okuyan yıllık 84 bin ödüyor. Benim oturduğum mahallede çok suriyeli vardı Gediz mahallesi bilen bilir. burada suriyelilerin çoğu gitti Bizim apartmanda suriyeli kalmadı ülkesine geri döndüler Boş yapma
Sen beni eleştirebilecek konumda değilsin. Sen 50 bin sıralamayı ömrü hayatında görmemişsindir. Ki yaşından şüphe ettim. Benim ülkemde bana hakaret edemezsin. Haddini bil.
Beni şikayet ederek eline hiç bir şey geçmeyecek hesap kapansada bırdaha açarım ne olursa olsun size birinin pozisyonununuzu anlatması gerek o yüzden boşa kürek çekme
Bak Suriyelilere verilen kontenjyan arttı bize verilen azaldı. Geçen senenin puanlarına bakarak sıralama yapıldı geçen sene 60 bin olan yer bu sene 20 bin oldu. Bu yüzden hatta geç açıklandı. Ve çok açıkta kalan var. Açıkta kalmak demek sıralamaların hepsine geçen senenin sıralamalarına göre yazmış ama devlet kontenjyanlarının artması sonucu hiç bir yerin tutmaması. Çünkü geçen sene olan yer bu sene olmuyor. Daha iyi anladın mı? Suriyeliler in bir yere gittiği de yok. Her yer Suriyeli dolu. Dediğin saçmalığa bir kılıf uyduramadım. Yazarken konuşurken düsünerek ben ne dedim diye yaz dene yardımcı olur.
Ya ben ne biliyim dalga geçtiğini dalga geçilecek bir konu mu bu sence tamam izahı olmayanın mizahi olur falan da yorumlara bak istersen herkes dalga mı geçiyor. Gençlere yardım edin ya biz fazlasını istemiyoruz. Çalışıp kazanan Suriyeliye lafım yok ama 30 bin kişi mı çalışıyor sence. Biz uykusuz kalıyoruz bir kaç bin öne geçmek için olana bak
Yapay Zeka Cevapladı