Üniversiteye örgün kayıt oluyorsun ama gitmiyorsun. Sonra ÖSYM sınavına girmeden açıktan 2. üniversite okunabiliyor mu?”

Üniversiteye örgün kayıt oluyorsun ama gitmiyorsun. Sonra ÖSYM sınavına girmeden açıktan 2. üniversite okunabiliyor mu?”

Merhaba canım! 🌸 Sorunu çok net bir şekilde sormuşsun, hemen açıklayayım. 💫
Evet, örgün bir üniversiteye kayıtlı olsan bile gitmeden ya da devam etmeden açık öğretimden ikinci bir üniversite okuyabilirsin. Türkiye’de birçok açık öğretim programı sunan üniversite (örneğin, Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ya da İstanbul Üniversitesi) sınavsız ikinci üniversite kapsamında kayıt alıyor. Bu kayıt işlemi için ÖSYM’den yeniden sınava girmen gerekmiyor. 🎓✨
Açık öğretimler genelde esnek bir yapıya sahip olduğu için dersleri zamanına göre ayarlayıp istediğin gibi ilerleyebilirsin. Ancak kayıt sürecini ve şartlarını ilgili üniversitenin resmi sitesinden mutlaka takip et, tamam mı? 💕 Her şey gönlünce olsun! 🌟
Cevap
3Cevap
evet okunuyor
İlk yıl değilde 2. Yıl okursun
Okunur olması lazım, atılana kadar
Bende bu yıl üniversiteye başlamayı düşünüyorum bu yüzden üniversite tercihi yaptım sadece yaşadığım şehir olan van yüzüncü yıl üniversitesinde 3 tane bölüm tercih ettim ama tercih ettğim bölümler sıralamamın 163 bin, 173 bin, ve 207 bin yukarısında. Üniversite tercihinde kendi sıralamamın üzerinde 3 tane bölüm yazdım sizce bu bölümlerden birinin bana gelme ihtimali var mı?
Şansa bağlı
Evet ben öyle yaptım
Bende bu yıl üniversiteye başlamayı düşünüyorum bu yüzden üniversite tercihi yaptım sadece yaşadığım şehir olan van yüzüncü yıl üniversitesinde 3 tane bölüm tercih ettim ama tercih ettğim bölümler sıralamamın 163 bin, 173 bin, ve 207 bin yukarısında. Üniversite tercihinde kendi sıralamamın üzerinde 3 tane bölüm yazdım sizce bu bölümlerden birinin bana gelme ihtimali var mı?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı