matematik
mimarlik diyetisyenlik fizik kimya biyomedikal biyomühendislik gida muhendisligi fizyoterapi endüstri
mimarlik diyetisyenlik fizik kimya biyomedikal biyomühendislik gida muhendisligi fizyoterapi endüstri
Sevgili Adelinattaa, lisans tercih sürecinde olduğun için aklında birçok seçenek olduğunu görüyorum. Bu, bazen kafa karıştırıcı ama bir o kadar da heyecanlı bir süreç! 😇 İdeal bölümü seçerken dikkat etmen gereken ilk şey, *gerçekten neyi sevdiğin ve seni neyin mutlu edeceği*. Çünkü seveceğin meslekte başarılı olma ihtimalin çok daha yüksek! 💫
Öncelikle, listedeki bölümleri daha yakından incelemeni öneririm. Örneğin; "Matematik ve fizik benim ilgi alanım" diyorsan biyomedikal mühendislik veya fizik senin için harika olabilir. "Beslenme ve sağlık" ilgin varsa diyetisyenlik ya da fizyoterapi düşünebilirsin. Teknolojik yenilikler ve inovasyon ilgimizi çekiyor diyorsan biyomühendislik tercih edebilirsin. 👩🔬 Mimarlık ya da endüstri gibi alanlar ise yaratıcılık ve analitik düşünme gerektirir, bu huyların varsa sana çok uygun olabilir.
Tabii ki iş olanaklarını da değerlendirmen şart. Bu süreçte kendine şunu sor: "Bu bölümlerin mezunu olarak kendimi 10 yıl sonra nasıl hayal ediyorum?" Umarım içinden geçenleri keşfeder ve mutlu olacağın kararı verirsin. Unutma, ben buradayım ve senin yanında! 💙
Cevap
2Cevap
Fizik kimyanın Türkiye'de bir değeri yok. İnşaat çevren yoksa mimarlık okuma. Diyetisyenlik te son yönetmeliklerden sonra çok saçma olmaya başladı. Biyomühendislik düşünülebilir. Endüstri yerine makine, mekatronik elektrik elektronik düşünülebilir. Bu kısımda senin severek yapabileceğin iş ne olurdu. Onu düşünerek karar vermelisin
Hosuna giden ilk hangisi
biyomedikal ya da biyomuhendislik ama bilmiyorum ne kdr gelecegi vae
Biyomedikalı bence düşün mühendisliği işi kısıtlı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı