Doyumsuz anneyle nasıl başa çıkabilirim?

Ne yaparsam yapayım yetersizsin diyor. "Sen ne yaptın ki?" Diyor hep bağırıp tehditler ederek ona kölelik etmemi sağlıyor. Evden giderim, seni babana söylerim (sırf ailem izin vermiyor diye 20 yaşında selam verecek bir arkadaşım bile yok) beni yok yere kotuleyecek cümleler sarf edip zaten benden nefret eden babamı bana karşı daha da öfkeli kılıyor. Bundan 1 saat önce bulaşık makinesindeki bulasiklari çıkarıp yerlerine dizmemi istedi tezgahtaki bulaşıkları da makinayı boşalttıktan sonra tekrar yerlestir dedi. 30-40 dakika sonra yapmaya başladığım için bağırdı öyle bir bağırma yok yap yap yap gel gel ge git git git yani hep onun emirleriyle hareket ediyorum. Neyse bende makinayı bosaltirken kız kardeşim sadece kaşıkları çıkarttı amacı sadece yardım etmekti işim bitti ardından bana " sen yapmadın ki" hepsini kız kardeşin yaptı dedi. Bende sesimin cikacagi en gür biçimde "Evet, ben yapmadım ki!" Dedim mutfaktan çıktım. Elim ayağım titriyor benden pek haz etmiyor. Neymiş benim yaşımdayken o çalışıyormuş ben çalışmıyormuşum, hiç iş yapmıyor evde süs misali duruyormuşum falan :D kanser olacağım artık daha dün ondan habersiz hastaneye gittim doktor üzülüp strest yapmam gerektiğini böyle giderse durumun ciddileşeceğini söyledi gelde bu yobaz sadece bagirmayi ve emir vermeyi bilen anneme bunu anlat annemin isteklerini yerine getirmedi günde dolayli olarak babaminda isteklerini yerine getirmemiş sayiliyorum iki tarafta bana baskı uyguluyor. Son olarak ise şunu söyleyeceğim dinimden tütün giydiğim çorabın rengine kadar hiçbir şey kendi tercihimle olmadı kendi secimimle olmadı hep annem seçti okuduğum liseyi, üniversite bölümünü bile...
Doyumsuz anneyle nasıl başa çıkabilirim?