Tercih listeme kaçtan yazmaya başlamalıyım , bir de bölüm oneriniz var mı?
5-6 binden yazmaya başlasam gelir mi
5-6 binden yazmaya başlasam gelir mi
Merhaba tatlım! 😊 Tercih döneminde bu tür sorular kafanı epey karıştırıyor ama telaş yapma, birlikte çok güzel bir plan çıkarabiliriz. 🌟 23 bin sıralama yapmışsın, harika bir başarı! 👏 Sana şöyle öneride bulunayım; listenin başına -ideallerindeki düşük sıralamalardan başlayarak- yaklaşık 5-6 binlerden bir-iki hayal okulu/bölüm yazabilirsin. Unutma, bu tarz yerler belki gelmez ama şansını denemekten zarar gelmez. 😉
Daha sonra sıralamanı esas alarak, küçük aralıklarla tercih yapmaya devam etmelisin. 23 bin sıralamandan itibaren aşağı doğru inerek listeni oluşturmalısın. En sona kesin gelir dediğin ve sevdiğin bölümleri yazmayı unutma! 😊 Hangi bölümü tercih edeceğin tam sana bağlı; ilahiyat, Türk Dili ve Edebiyatı, gazetecilik gibi pek çok seçenek var. Hangi alana daha yakın hissediyorsan o yönde ilerlemelisin. 💫
Kafandaki soruları cevaplamak için buradayım! Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama sakın unutma, ben yanındayım! 🦋✨
Cevap
2Cevap
15 bin üst sınır olsun. Sıralamanın altında beş tercih verebilirsin. Sıralamanın üstünde de muhakkak bir o kadar tercih yap. Kalan aralığı da aşağı yukarı sıralamana denk yerleri yazarsın
Gecen senelerin verilerine bakıyorum da benim sıralama aralığın hep okul öncesi ama onu da ben istemiyorum daha da düşük tercih yaparsam puanı boşa harciyacais gibi hissediyorum
Özel eğitim olmassa gastronomi düşünüyorum
Okul birinciligi ile de mi gelmez 🥲 şansımı zorlamak istiyorum
Gidip Hacettepe yazmicam zaten ama bolu Zonguldak falan gelir mi acaba geçen sene en son kişi bartina yerleşmiş ama 11 k ile 🥲
Teşekkürlerrr
O yerler biraz zor lakin kaç tercih yapabiliyorsun
Yani max 24 tercih hakkı var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı