'İki denizi birbirine doğru salıveren de Allah’tır. İşte şu susuzluğu giderici tatlı bir su, diğeri de tuzlu ve acı bir sudur. Fakat birbirlerine karışmamaları için aralarına bir engel, aşılmaz bir sınır koymuştur.'
Bu ayetin mucize olduğunu düşünüyordum kanıt olarakta bu fotoğrafı görüyordum. Fakat biri bana bunun kafa karıştırıcı olduğunu söyledi ve baktığımda sonradan araştırılmış. Suların birbirine karıştırığını sadece rengin farklı olduğu söyleniyor her yerde. Ayetin vermek istediği anlam mı farklı yoksa gerçek bu mu?
Üç fikrim var, rivayet delinin birisi gökyüzüne ok atarmış yoldan geçen sormuş ne yapıyorsun”allahı öldğreceğim, meleklere emir gelmiş şu oku kana bulayıp geri atın, ol tatlı su ile tuzlu su arasına düşmüş tatlı su tuzlu su kabul etmemişler🧐🧐🧐 Furkan süresi 53. Ayet Biri tatlı ve susuzluğu giderici, diğeri tuzlu ve acı olan iki denizi karışacak şekilde salıveren ve ikisi arasına bir engel, aşılmaz bir perde koyan O’dur. Der İşin teknik ve bilimsel açıklaması ise: paylaşımların iddia ettiği gibi iki okyanusun karıştığı alanı göstermemektedir! Zaten renk farkı da, bu su kütlelerinin birbirine karışmadığı anlamına gelmemektedir. Fotoğrafta ve benzerlerinde gördüğünüz, Alaska Körfezi'nde bulunan ve oşinografik (okyanus bilimi) açısından iki ayrı su kütlesi olarak değil, tek bir su kütlesi olarak kabul edilen "okyanus bölgesi"nin içerisindeki buzul suları ile kıyı sularının birbirine kavuştuğu alandır.
Bunu sorma amacım bu ayetin farklı bi anlamının olabileceği düşüncemden dolayıydı. Çünkü ayetlerin bilmediğimiz başka bir yönü olabiliyor bunda da o inançtayım fakat daha bi sonuca varamadım.
Furkan Suresi ayeti. Acı su tatlı su diyor sonra da insan bedenine bağlıyor. Sperm ve kan da olabilir, anne sütü de olabilir. Sen bunu kanıt olarak göremezsin eğer lise 1’de fizik veya kimya eğitimi almışsan. Homojen ve hetorojen karışımlar vardır. Su tuzlu veya tatlı karışıp homojen oluyor. Bu dünyanın her yerinde homojendir.
52. Öyle ise kâfirlere itaat etme, onlara karşı bu Kur'an'la büyük bir mücadele ver.
53. O, birinin suyu lezzetli ve tatlı, diğerininki tuzlu ve acı olan iki denizi salıverip aralarına da görünmez bir perde ve karışmalarını önleyici bir engel koyandır.
54. O, sudan bir insan yaratıp ondan soy sop ve hısımlık meydana getirendir. Rabbin, her şeye hakkıyla gücü yetendir.
55. Onlar, Allah'ı bırakıp, kendilerine ne faydası ne de zararı dokunan şeylere kulluk ederler. Kâfir, Rabbine karşı (şeytana) arka çıkandır.
Beklediğim cevap bunun gibiydi gerçekten çok güzel bakış açısı ama gerçek manadan da bakarsak insan su ve balçıktan yaratılmıştır. Bence ordan insanın yaratılışı ve suyun perdeyle ayrılması farklı şeyler yani mutlak gücü anlatıyor gibi. O suları da ayırır Sudan bir insan yaratır her şeye gücü yeter gibi. Birazda mucizelerden bahsetmiş bu ayetlerde ama senin söylediğinde güzel gerçekten
Tatlı su ve tuzlu su asla ayrılmaz be kuzucum. Bu kimya bilimine aykırı. Denizler tuzlu su ama ırmaklar tatlı su. Ayrılsalardı eğer okyanusların bir kısmı tuzlu olurdu bir kısmı tatlı olurdu. Hint okyanusunun ortasında tuz oranı sabit ise tuzlu su ile tatlı su ayrılmıyor demektir. Fotoğrafa geldiğimiz zaman da sen eline 2 farklı renkte su al. Bir pipetin içinden dök. Pipetten çıkan renk %100 homojen bir renk mi olur? Sulu boya ile deneyebilirsin
Başka arkadaş da içme suyundan bahsetmiş. İçme suyu %90 seviyesinde kaynaktan gelen tatlı sudur. Kaynak da yerin altındadır. Kaynak nasıl dolar? Yağmur ve kar sularını toprak emer, taşlar, kayalar, toprak... bir çok süzgeçten geçer ve içilmeye müsait olur. %10’luk dilim ise Arap ülkelerindedir. Bunlar da özel damıtma sistemi ile deniz suyunu içme suyu haline getirir
ayet doğru eğer tatlı ve tuzlu su karışsaydı bugun içme suyu bulamazdık. tatlı su olan nil nehri akdenize dökülür ama akdenize karışmaz nasıl oluyorsa bir şekilde tekrar tatlı su olarak geri döner
Furkan Hak ile batili guzel ile cirkini dogru ile yalani birbirinden ayiran aralarina bir sinir koyan anlaminda. Yuce Allah ser i kanunlarla birbirinden ayirip aralarina hikmet olcusunu koydugu gibi tatli ve tuzlu bu tip denizleride tekvini kanunlarla birbirinden ayirmis.
Kaldıki karışmasa bile neden bu bir mucize olsunki. Karışmıyor sanmışlar işte. Şimdi götür baksın iki okyanusa. Aaaa iki okyanusun suyu karışmıyor desin. Söylediği bu söz mucize mi oluyor😀
Mucizeden kasıt o değil. Yani kuranın böyle bi mekanı bilmesi ve karışmadığını bilmesi filan. He karışmıyor gibi gözüküp aslında karıştığını söyleseydi o zaman bu söylediği de mucize olurdu. Yani su değil bunu daha önceden bilmesi mucize. Günümüze kadar bilinmemiş çünkü
O fiziksel olarak bi tarafta mineral ve diğer maddeler daha ağırlıklı görüntüde öyle gözüküyor sadece ama aslında sular birbirine karışıyormuş biz gözle göremiyormuşuz.
Ya fiziki açıdan görüntüsüne bakılınca ayrılmamış gibi gözüküyor sadece bu fotoğraf değil farklı yerlerin fotoğrafı da var. Ama kanıtlamışlar karışıyormuş. Ayet neden öyle diyor o zaman. Yani sular birbirine karışmak zorundaymış.
bişeye daha dikkatini çekeyim 2 deniz suyundan bahsetmiş ve deniz sularından biri susuzluğu giderici tatlı su diyor böyle bir saçmalık olabilir mi hangi deniz suyu tatlıdır veya susuzluğu giderir? bu allahta beyin var mı?
sen müslüman mısın eğer müslümansan nasıl müslümanlığı benimseyebiliyorsun şaşıyorum 9 yaşında kıza tecavüz eden cinsel istismar eden bir sapığı nasıl peygamber kabul edebiliyorsunuz allah böyle bir insanı peygamber yapmaz bu olsa olsa yalancı sahtekardır
kaynak istersen googleye ayşe bint ebu bekir yaz vikipediyi aç oda kaynak olarak sahih buhari hadisini göstermiştir islamın kurandan sonra en sağlam kaynağı sahih buhari
9 yaşında olduğuyla ilgili hiç bir kanıt yok. En düşük 17 olduğu söyleniyor ama ortalama olarak 20-21 yaş civarında olduğu ve peygamberle 3 yıl sonra birliktelik yaşadığı söyleniyor. Hadis kaynaklarını şu an araştırmıyorum daha çok kuran mealiyle ilgileniyorum kuranı anladıktan sonra dinden çıkmazsam hadislere geçerim 😂
merak ediyorum kuranda namazın 5 vakit olduğu da yazmaz hatta namaz diye bir kelime bile yoktur salat vardır salat da dua demektir salat kelimesini türkçeye namaz diye çevirenler hadislerde öyle yazdığı için o şekilde çeviriyorlar hatta ezan da kuranda yoktur direk namazı ezanı inkar etsene sen böyle işine gelmeyince hadis inkar edeceksen sana kaynak verdim sahih buhari en sağlam hadis kitabı vikipediden ayşenin hayatı olduğu gibi meydanda
Ben verdiğin kaynağa inanmıyorum demedim bahsettiğin hadisin numarasını ve söyleyenini yaz internetten bakayım bende. Ama şu an hadisleri araştırmıyorum dediğim gibi. Ayrıca kuranda abdest almak filanda yazmaz. Namazda aslında teşekkürdür. Ve secde rüku gibi kavramlar geçer yani namaz hareketleri. Sadece sayısı geçmez bunu da bilmediğimiz için peygamberden gördüğümüzü uyguluyoruz. Kendince uygulayanlar da var peygamberi inkar edip kuranda yazana göre namaz kılanlar ve bazı duaları çıkarıp sadece ayet okuyanlarda var. İlerde düşünüp taşınınca bende nasıl kılacağıma karar veririm. 1 günde bütün yazıları bilgileri çöpe atamam yani araştırıyorum.
youtubeye kuran kutsal değildir yaz çıkan 3 videoyu izle yakup deniz abimiz kurandaki ayetleri göstererek ve okuyarak ayet numaralarını da söyleyerek ayetlerin ne kadar saçma olduğunu gösteriyor akıl dışı olduklarını gösteriyor madem bu kadar araştırmaya meraklısın kurandaki saçmalıkları da araştır biraz körü körüne inanma ayrıca kuranı okumadığın o kadar belli ki kuranda abdest almak yazmaz diyorsun maide suresi 6. bak bakalım
ben medrese tahsili gördüm arapça fıkıh hadis tefsir akaid birçok eğitimler aldım 3 yıl boyunca ancak islamın ne kadar saçma bir din olduğunu öğrendikçe bıraktım
Bahsettiğin ayetten yola çıkarak nasıl abdest alacağımı nerden bilicem? Bahsettiğim buydu. Körü körüne inanmıyorum ayrıca önüme çıkan çelişkiyi araştırıyorum işte. Youtube da bir sürü video var hepsini izlemeye kalksam googleda ki bütün yazıları okusam. Bütün din kitaplarını okuyup bitirsem ömür yetmez zaten. Ayrıca onu da 1 günde yapamam bi yandan günlük işlerimi de halletmem gerekiyor. Daha 18 yaşındayım yeni yeni araştırmaya başladım. Körü körüne inanmamak için araştırıyorum. Bu açıklamam yeterli geldi mi? Yoksa hala 'git şuraya bakta körü körüne inanma madem inkar ediyorsun' mu diyeceksin?
Bende imamhatip öğrencisiyim ilk din eğitimimi 6 yaşında aldım tabi şu yaşıma kadar sadece fıkhi bilgiler öğretildi ilk defa bu sene kelam dersi görüyorum. Bazı kafamı karıştıran şeylerin aslında benim anladığım gibi değilde farklı bi anlamı olduğunu öğrendim ve araştırmak istedim dinimi elimin tersiyle itmemek için. Sonuçta bütün hayatımı etkileyen bu dini tek hareketimle veya 1 cümleyle silip atamam.
bahsettiğim ayeti okusaydın ayette abdest almayı en ince ayrıntısıyla anlattığını görürdün araştırıyormuş sen araştırmıyorsun sadece boş boş sallıyorsun bahsettiğim kuran kutsal değildir videolarını izlemen de sadece yarım saatini alırdı böyle boş boş din araştırmak zorunda da kalmazdın
yakup denizin youtubede yüze yakın videosu var her bir videosunda başka bir kuran ayetini çürütüyor gülme garantili ayetler diye video yapmış allahın açmazı diye video yapmış mükemmel videolar
yakup denizin videolarını ilk izlediğimde şaşırmıştım bu kadar saçma ayetlere rağmen nasıl 1.5 milyar müslüman var diyordum halbuki milletin kuranı okuduğu falan yok okuyanlar da kıçıyla okuyor düşünmeden okuyup geçiyorlar
Sana söylediğim gibi yeni yeni araştırmaya başladım. Yavaş yavaş öğreniyorum ilerde senin bahsettiğin şeyleri de araştırırım. Teşekkürler bilgi için daha küçümseme yazıları yazmak istersen buyur içini dök.
Ama sana bilgim olmadığını ve araştıracağımı söylüyorum. Bi bilgiyi çevremden duyarak veya okuyarak öğrenirim. Yanlış öğrenmişsem söylersin. Bu kadar basit.
çevrenden duymak ve okumak boş iş okuduğun şeyler de insan sözü çevrede söylenenler de milletin sağdan soldan duyduğu şeyler doğru kaynaktan öğrenmek istiyorsan direk kurana ve hadislere bakacaksın yoksa yanlış yanlış öğrenirsin herşeyi benim söylediğim kaynaklar ve yakup denizin videoları hep kuran ayetlerine dayalıdır ne kadar saçmalık olduğunu gösterir kuran ayetlerinin
Kuranı Türkçeye çevirdim meal oluşturanda insan. Arapça mı öğreneyim yani? Mealler yanlış çevriliyor diyende var. Yakup deniz videolarında da bir insan bilgi veriyor. Her şey insandan insana yani bi anda her şeyi araştıramam 10 kere söyledim sanırım. Vikipedi için söylediğin başlıkta bir insan yazısı. Hadislerde öyle. O zaman hiç bişeye inanmayalım ne diyim.
kuranı türkçeye çeviren 25 farklı meal var hepsi de arapça bilen insanlar ve hepsi de aynı çeviriyorlar ufak tefek farklar var sadece bunu akıl edemiyor musun hepsi mi yanlış çevirecek hepsi zaten aynı çeviriyorlar yakup deniz de kendinden bişey katmıyor direk kuran ayetlerini gösteriyor ve yorumu ekliyor yorumlar da gayet mantıklı örneğin bakara suresi 106. biz bir ayeti unutturursak ya da hükmünü değiştirirsek daha iyisini indiririz adam da diyor ki allah zaten en iyisini indirmez mi indireceği zaman kendi indirdiği ayeti neden unuttursun neden değiştirsin böyle allah olur mu adam doğru söylüyor ancak kuranı insanların uydurduğunu düşünürsek uydurdukları ayetlerden bazılarını unutabilirler veya zamanla beğenmeyip daha iyisi akıllarına geldiğinde eskiyi çöpe atıp yeni ayetler ekleyebilirler
herşeyi bir anda araştır diyen de yok sana bahsettiğim videoları en fazla 1 saat izlesen yetecek böyle saçmalık bir dine inanmam diyip çöpe atacaksın islamı
Bir dini seçmek cahillik değildir. Bazı proflar görüyoruz müslüman oluyor. Birçok kişinin müslüman olduğunu görüyoruz. Ben inanmak istiyorum. He baktım ki gerçekten çok saçma o zaman dediğini yaparım ama senin dediğini yapmak tek seferde çöpe atmak demektir. Ben daha fazla araştırmak ve gerçekten bi anlamı olmasına inanmak istiyorum.
dünyada yüzlerce din var bu dinler arasından ya sadece biri doğru ya da hepsi yalan neden islama inanmak istiyorsun ya yalansa bu din? yalan bir dine mi inanmak isteyeceksin ben sana nasıl yalan olduğunun kaynaklarını gösterdim sen cahil kalmayı körü körüne at gözlüğü takarak inanmayı tercih ediyorsun bir de proflar islamı seçiyor demişsin o proflar islam hakkında birşey bilmiyor da ondan hz. muhonun 9 yaşında kıza tecavüz ettiğini bilseler hangi prof müslüman olur o kadar salak mı onlar
neden hayır hz. muhammed 9 yaşında kıza tecavüz etmedi diyemiyorsun? kaynağını da söyledim ama bişey diyemeyip kıvırıyorsun tecavüzcüyü savunuyorsun bana
Aişe'nin evlilik yaşı ile ilgili olarak "Tarihçilerin ve bibliyografların tespitine göre Ayşe, Peygamberimizin kızı Fatıma'dan beş yaş küçüktür. Fatıma Peygamberlikten 5 yıl önce doğmuştur. Demek ki Ayşe, Peygamberliğin başlangıç yılında doğmuştur. Muhammed Peygamber olduktan itibaren 13 yıl Mekke'de kaldı. Peygamber hicret ettiği zaman Ayşe 13 yaşında olmalıdır. Peygamber Medine'ye göçtükten iki yıl sonra Ayşe ile evlendiğine göre (el-İsâbe: 4/359) demek ki evlendiği zaman Ayşe en az 15 yaşında idi. Ayrıca Ayşe, Peygamber'le nişanlanmadan önce Cübeyr ibn Mut‘im’e nişanlı veya sözlü idi. Bu da onun, Peygamber, kendisini istemeden önce evlenecek yaşta olduğunu göstermez mi? Bu yaş da her hâlde dokuz yaş değildir. Demek ki Peygamber istediği zaman Ayşe, en azından evlenecek çağ olan 15 yaşlarında idi. [...] Ayşe'yi direkt olarak Peygamber istememiş, halası onu Peygamber'e önermiş, o da uygun görmüştü. Bir başka rivayete göre Ayşe Peygamberimizin kızı Fatma ile yaşıttır. Fatma’nın doğumunda babası 35 yaşında idi. Bu durumda Ayşe evlendiğinde 20 yaşlarındadır." ifadesini kullanmaktadır.[16]
Ahmet Tekin ve Mustafa İslamoğlu, Arapça'da 10'dan sonraki rakamların sayım biçimine istinaden bu rakamların 16 ve 19 olarak anlaşılması gerektiğini söylemektedir.
Ayrıca o dönemde ki Araplar kızları bir birey olarak görmediği için onlara isim vermiyorlardı yaşlarını saymıyorlardı. Ne zaman ki bi kız ergenlik çağına geldiyse o zaman kadın sayılıyordu. Ayrıca hz aişe peygamberden önce başka biriyle nişanlıydı. Ve peygamberin hz aişeyle evlendikten 3 yıl sonra beraberlik yaşadığı söyleniyor. Hz aişeninde tahmini 13 yaşlarında ergenlik yaşadığı belki söyleniyordur bu 6-9 yaşını eklersen üstüne mantığı kavrayabilirsin belki.
Ya yazdığımı okumuyorsun ya da okuduğunu anlamıyorsun. 16-19 olarak sayılıyor ve arapların döneminde kızların yaşları ergenlikten sonra sayılıyordu. Ergenlik yaşına 9 eklemen gerekiyor yani.
hiçbir islam alimi bu dediğin yaş ergenlikten sonra sayılmaya başlıyordu uydurmasını kabul etmez bak arap ülkelerine hepsinde 8-9 yaşında kızla evlenip seks yapmak oldukça normal bütün araplar yanlış anlıyor arap alimler yanlış anlıyor sen mi doğru anlıyorsun bir tek?
arap alimler dediğim adamlar doğduktan yaşlanana kadar islam ilimleriyle ilgilenen insanlar kuran hadis tefsir fıkıh arapça belagat akaid çok fazla ilim sahibi insanlar bunlar buna hiçbir tepki göstermiyor ama sen kalkıp sağdan soldan duyduğun yok yaş 9 yaşında sayılmaya başlıyormuş ahahahhaa ne zaman islamın yanlışını bulsak hep bir bahaneyle gelirsiniz böyle uyduruk uyduruk şeylerle ayşe bint ebu bekir yaz bakalım googleye ve vikipediye gir doğum ve ölüm tarihinde ne yazıyor
Doğum tarihi kesin bilinmiyor. Yaşı da kesin bilinmiyor bunu çoğu kişi söyler. Ben sana cevabımı verdim daha fazla diretme ben buna inanıyorum. Teşekkürler.
yalancıyı zükmüyolar ya doğum tarihi belli değilmiş sen islam tarihini ne zannediyorsun hiçbişey bilmeyip cahil olduğun o kadar belli ki sen tarafsızca araştırmıyorsun aksine islamın avukatlığını yapıyorsun gerçeği bilmek isteyen tarafsız yaklaşır avukatlık yapmaz hz. ayşeden bahsediyoruz lan islamın en fazla hadis rivayet eden sahabelerinden birisi herşeyi belli
Bunu örnek olarak koydum bir bilgin varsa beni de bilgilendirir misin? Bahsettiğim bilgi bütün sular için geçerli bilimsel bi şekilde kanıtlanmış. Bütün sular birbirine karışmak zorundaymış.
Peki bilimsel olarak bütün suların birbirine karışmak zorunda olduğunu söyleyenler / yazanlar /beyan edenler senin gözünün önünde dünyada ki bütün suları birbirine karıştırdı mı
Bakın ayetler çevrilirken yanlış anlaşılmaya müsait oluyor. Arapçada kullanılan bir kelime Türkçede olmayabiliyor anlam karmaşası olabiliyor veya aslında farklı bi anlamı var ama diyanet bu anlamı kullanmış olabiliyor. Farklı farklı versiyonlar yani. Bende bunu bilgili birisi varsa sormak istedim Müslümanım ve kafamın karışmasını istemiyorum. Küfürleriniz yersiz yani.
Bu arada evet, Arapça da bir harf hatta bir hareke hatta ufak bir (bir miktar fazla ya da az uzatma) uzatma anlamı değiştirebiliyor ama bu sorulara buradan cevap bulamazsın instsgram da sayfalar var soru cevaplayan oralara sor burda çok din düşmanı var
Malesef kalple göremiyorum sanırım. Bazen aklıma takılıyor ve kendimce düşününce arapça bilgimde olmadığı için başa çıkamıyorum ve birilerine sorma ihtiyacı duyuyorum.
Ayet Tuzlu ve Tatlı sudan bahsediyor. Ayrıca denizde var bu örnek fotoğraf sadece. İnternete Alaska körfezi yaz fotoğraflara bak epey büyük orası da.
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Deniz altı nehirleri diye bak
1
2 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Şu altta evrim ağacı sitesinden herhangi bir şeye bakarken direk inanma işine geleni yazıyor genelde o site ve bildiğim kadarıyla İslam düşmanı oranın sahibi.