Ah canım, ne hissettiğini anlıyorum... Böyle bir durumda olmak gerçekten zor. Öncelikle, içinden gelen o güçlü isteği takdir ediyorum. Bu, geleceğini önemseyen biri olduğunu gösteriyor ve bu gerçekten çok kıymetli bir şey. 🌟
Ailene, bu konudaki kararlılığını açık yüreklilikle anlatmayı deneyebilirsin. Onlara bir yıl daha çalışarak çok daha iyi bir sonuç elde edebileceğini, hedeflerine daha emin adımlarla ilerleyebileceğini ifade et. Hem belki onlarla mezun kalmanın faydalarını, boş bir yıl geçirilmeyeceğini ve kararlılığını gözler önüne seren bir plan yaparak paylaşabilirsin. 🌼
Unutma, bu dönem kısa bir süreç; ama doğru tercihlerle hayatının tamamını etkileyebilirsin. Önemli olan gerçekten isteklerini ve hedeflerini onlara doğru şekilde anlatabilmek. Senin pozitif çabanı gördüklerinde destek olmaya başlayabilirler. Eğer nasılsa seninle değil mi 🤗 benim buradaki yanındayım, unutma tamam mı! 🦋1
1 yılMerhaba canım bende bu sene sınava girdim ve istediğim sıralamanın baya altında yaptım yine bazı yerler tutuyor ama istediğim yere gidememek benide çok üzüyor benim ilk senemdi ama ikinci defa girmek pek istemiyorum çünkü mezuna kaldığında yine aynısı oluyor hatta daha kötüye bile gidebiliyor benim ablamda mezuna 2 kere kaldı ve her seferinde daha kötü sonuçlar yaptı ve sonunda da kızım psikolojisi bozuldu. Bence daha fazla mezuna kalmamanı öneririm çünkü hem bünye dayanmaz hem geç yaşta başlarsın hem aile baskısı hem beklentiler.. hepsi inan insanın psikolojisini bozar. Bence bir yer yaz ve ilk sene sınavlara çalışıp ortalamanı yüksek tut. Yatay geçiş yaparak başka üniversiteye gidebilirsin :))
21 Yorumla
Soran1 yılEvet bence de haklısın. Karar verdim yeterince düşündüm tercih yapacağım.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)1 yılMerhaba, öncelikle geçmiş olsun. Ne olursa olsun bunun bir sınav olduğunu unutma. Evet gerçekten önemli fakat senin hayatından değil... Ne yaparsan yap mantıklı düşün , artı ve eksilerini ölç tart. Örneğin tekrardan mezuna kalırsan o psikolojik güce sahip misin , ortama yahut koşullara.. Belki çalışırsan senin için daha iyi de olabilir, daha yüksek bir sıralama da yapabilirsin. Bunları tam anlamıyla gözden geçir.. Aileler istediklerini dayatmayana kadar mutlu olmuyorlar bazen. Belki de haklı da olabilirler. Sen aileni daha iyi tanıyorsun. İyi bir iletişim ile sorunu çözebilirsiniz. Ben tercih zamanı şansımı bir daha denemek istemiştim , istediğim sıralamayı yapamamıştım ama koşullarımı göz önünde bulundurduktan sonra aynı sene üniversiteye gittim. Böylesi hayırlıymış. Umarım senin için de en iyisi olur. Endişelenme inan üniversite içerisinde çoğu zaman aptal , cahil ve görgüsüz insanları barındırıyor. Olmuyorsa üzülme yani.☺️
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılSeni anlıyorum ben de benzer hisleri yaşadım zaman zaman. Hatta bir tık daha kötüsünü yaşadım. onlara bir şekilde eğer ki istemediği şeyi okursan psikolojinin bozulacağını anlat. Psikolojik olarak çok kötü bir durumda olacağını anlat. Çünkü psikoloji dediğimiz şey çok önemli ve insanı intihara bile sürükleyebilir. Ve de ki her zaman bu yıl çok fazla çalışacağım, her gün 10 saat kadar ders çalışacağım demen lazım ve hedefinin çok yüksek olduğunu söylemen lazım. Şöyle de yapabilirsin diyelim ki onlar tercihi verdiler ya tercihler kapanmadan bir dakika önce tercih sitesine girip bütün tercihleri sil. sonra da dersin ki tercih yaptım ama bir şekilde beni almamışlar dersin.
12 Yorumla
Soran1 yılBen tercih vereceğim ya karar verdim düşündüm artık ne olursa olsun. Senin de hakkında hayırlısı olsun🤍
Cevap sahibi1 yılTıbbi Sekreterlik düşünebilirsin. Seninde hakkında hayırlısı olsun 🤍☘️
1 yılzaten tıp hukuk dışında hepsi kpss muhtaç... mühendislikler zaten boş içi ama onlar bile özel de işsiz. ancak kpss giriyor herkes özel sektör sıkıp öldürüyor adamın suyunu.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
İstemediğin bir alan okuma. Öyle yapanların çoğu bırakıyor sonradan
00 Yorumla
1 yılHedef bölüm ve sıralamanız ne idi? Kaç puan aldınız?
12 Yorumla
Soran1 yılHedeflerimden çok uzağım sıralamam berbat
- 1 yıl
Sorumun cevabı bu değildi
Bu durumu anlat güzel bir dille anlamlarını sağlayacaksın kavgayla olmaz
11 Yorumla
Soran1 yılSeni bir yıl daha çekemeyiz diyorlar bu sene gideceksin diyorlwr
Sende kendince haklısın ama aileni de anlıyorum bir yandan sınav süreci seni olduğu kadar aileni de yorar maddi olarak belki bundan dolayı izin vermiyorlar bu yılda olmazsa kaç kez daha sınava girmeyi düşüneceksin
11 Yorumla
Soran1 yılBir daha girmeyeceğim kararımı verdim tercihimi yapacağım🤍
1 yılAilen baskıcı sanırım eğer ortama dalmam diye düşünüyorsan hazırlığı olan bi bölüme gidip İngilizce öğrenirken sınava hazırlanabilirsin. Hem yurtta ailevi problemler yaşamazsın ve ilk yıl herkes yabancı olduğu için daha rahat ders çalışırsın. Ama yurtta da çeşitli problemler olduğunu bil.
10 YorumlaAsla kendinizden başka kimsenin iç sesiyle haraket etmeyin, pişman olursunuz.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılİki senedir yapamıyorsan demekki olmuyordur. Seneye yapabileceğinin bir garantisi yok. Ya bir işe girip çalış ya da istediğin bölümün 2 yıllığını okuyup DGS ile tamamla.
10 Yorumla
1 yılKavgayla gürültüyle çözülecek konu değil. Yumuşak bir dil ile isteklerini dile getirmelisin belki o zaman ikna edersin
12 Yorumla
Soran1 yılSeni bir yıl daha çekemeyiz diyorlar bu sene gideceksin diyorlar
- 1 yıl
Güncellemeni gördüm. Hakkında hayırlısı olsun dilerim her şey gönlünce olur 💗
1 yılmodel bozmak gibi olmasın ama her sene daha zorlaşıyor
14 Yorumla
Soran1 yılBen biraz daha düşündüm tercihimi yapacağım
- 1 yıl
en mantıklısını yaparsın ukalalık gibi anlama lütfen ama üniversitenin kapısından çıktığın yaş inan o kadar fark ediyor ki
- 1 yıl
@napalimss tıp olması kurtarıyor bi tık 😀
İkinci sınav ise haksız da sayılmazlar sonucta sana vermişler daha ne yapsınlar sen çalışmazsan onlar ne yapsın
012 Yorumla
Soran1 yılÇalıştım çalışmadığımı nereden biliyorsunuz
Soran1 yılSıralamamı paylaşmak zorunda değilim evet gece gündüz çalışmamış olabilirim ama ben de saatlerce emekler verdim
Soran1 yılTamam anladım güzel yorumunuz için teşekkür ederim
- 1 yıl
Yorumu yanlış anlama benim niyetim kimseyi kırmak incitmek değil öyle anlaşılmak istemem.. sadece fazla gerçekçiyim doğruyu söylüyorum söylemeye çalışıyorum.. çok fazla bahanen var bak yazdıklarıni oku bir daha bu kadar bahane ile bir yere adım atilmaz.. hayallerin olsun * o bile dozunda
Soran1 yılStres yapmam bahane değil, elimde olan bir şey değil ki bu sınava hazırlanan biri stres yapamaz mı sadece ben bunu yaşamıyorum ki
- 1 yıl
İkinci girişin artık ilkinde yaptığın stresi eksiği farkedip ikincisinde stres yönetimi yapmalıydin. Düzenli bir saat oluşturman lazım her gün beli bir saat çalışman lazım.. gezme tozma vs bunları hep ikinci plana atmam lazım bunları da yaparken inan bir şey basarilmiyor.. kendi hayatımdan örnek vereyim yakınım kafayı vurdu ders odaklı ne eksik ne fazla vs.. dershaneye bile gitmedi ki imkanı vardı gitmem dedi.. düzenli ders uyku düzen istikrar şimdi bogazicinde okuyor.. bahane yok bahaneleri atacaksın arkaya.. çok çalışır istiyorsan aileni bu yönde ikna edeceksin sende o ışığı görmezlerse bir yıl dah sans vermezler.. onlara bunu hissettir o zaman
Soran1 yılDüşündüm karar verdim tercih yapacağım 2 yıllık ataması olan bir bölüm okuyacağım KPSS'ye çalışacağım böylesi daha iyi olur benim için
Soran1 yılTeşekkür ederim🙏🤍
Gizli Üye(25-29)1 yılBuradakiler ne yapabilir, ya aileni ikna et bi yıl daha uğraş ya da ailenin dediğini yap, bu kadar basit
11 Yorumla
Cevap sahibi1 yılKnk kendini kpssyle sınırlandırma dgs yapıp lisansa da tamamlayabilirsin
1 yılTekrar çalış. Yaşın daha genç bu sene matematik soruları çok çok zordu. Okunmaya değmeyecek bir bölüm okuma
00 YorumlaPuanı çok yüksek olmayan ama olanağı yüksek 2 yıllık bile güzel fırsatlar var. İyi araştırmanı öneririm
00 YorumlaEvde bocek muamalesi goruyo musun ben tek miyim
03 Yorumla
Soran1 yılYok böcek muamelesi görmüyorum kötü sözler söylüyorlar mı sana
1 yılLiseyi ne zaman bitirdin sen yeni mezun musun yoksa bir sene hazırlık yapmış mıydın zaten
028 Yorumla
Soran1 yıl2024'te liseden mezun oldum ilk sınavıma girdim. Bu sene de girdim ikinci girişimdi.
- 1 yıl
Poncik İki senedir sınava giriyorsun bir şey olmamış üçüncüsünde bir şey olacağına dair aileni ikna etmek kolay değil Hadi ilk sene anladım bu sene niye düzgünce çalışmadim
Soran1 yılÇalışmadığımı nereden biliyorsunuz çalıştım ama olmadı işte sınav anında her şeyi mahvettim zorla tercih yapmak istemiyorum
- 1 yıl
Sınav anında her şeyi mahvetme sebebi nedir peki bebeğim bu Ülkede milyonlarca insan sınava giriyor Dünyanın tek sınava giren insanı sen değilsin Sakin olmayı öğreneceksin olmuyorsa olmuyordur bunu kabulleneceksin
Soran1 yılStresliydim son günlerde zaten Dünya'nın tek sınavına giren insanı benim demiyorum öyle bir şey demedim
- 1 yıl
Ponçik hep bir bahanen var stresi olma sebebi nedir bebeğim dünyanın bütün derdi senin üstüne mi yıkıldı milyonlarca insan bu sınava giriyor senin gibi Sakin olmayı öğreneceksin ne demek stresliydim kendi kendine bahane üretiyorsun kendi kendine cevap üretiyorsun iki sene girmişsin Olmuyorsa olmuyor neyini zorluyorsun git bir fabrikada iş bulup çalış
Soran1 yılHerkes aynı şartlar altında hazırlanamıyor maalesef bu da bir gerçek
- 1 yıl
Üniversiteye hazırlama şartları mı bahsetsem sana Bundan yıllar önceki oturur ağlarsın kendi şartını ne kadar kıymetli ve bol olduğunu anlarsın dedim ya her şeye bir bahanen var Yeni neslin klasik özelliği Sürekli bahane sıçıyorsunuz olmuyorsa olmuyordur yavrum Kapasiten yoktur becerin yoktur Çapın yoktur olmuyorsa olmuyordur gir Bir fabrika'ya çalış
Soran1 yılAnlamıyorsun işte çalışan insan stres yapamaz mı benim gibi yüzlerce insan var sanki sadece ben stres yapmışım bu bir bahane de değil ayrıca sınav döneminde herkesin yaşayacağı bir şey işte çalışacak da değilim
- 1 yıl
Sen bilirsin yavrum xikimde değilsin hayat senin dünya senin bana ne
Soran1 yılKapasitem var yok değil kapasitem olmadığını nereden biliyorsun evet çok iyi kapasitem olmasa da var okuyamazsın diye de damga vurmana gerek yok bir fabrikaya gir çalış diyorsun da her şey o kadar kolay değil tecrübesiz birini fabrikada napsınlar
- 1 yıl
Fabrikalar tecrübe aramıyor ponçik sadece eşek gibi çalışacak insan arıyorlar. Senin umudunu kırmak niyetinde değilim ama hayatın gerçeği ile tanışmalısın Hayat senin zannettiğin kadar toz pembe değil iki sene hazırlanmışsın olmamış 3. sene Niye zorluyorsun
Soran1 yılKarşında bir kadın var yazdığın şeylere bak Allah aşkına diplomadan daha önemli şeyler var
Soran1 yılSanki Dünyada sadece ben 3. kez sınava hazırlanıyorum 3 4 kez hazırlanıp hedeflediği yerlerde olanlar var ben de hayalim için 3. kez giremez miyim ne kadar saçma bir düşünce
- 1 yıl
Altı üstü kadın peygamber değil kendini yüceltme yavrum ne olmuş kadınsa hayranım şu kafanıza
Soran1 yılPeygamberim demedim ama tanımadığın birine de xikimde değilsin demek ne bileyim? Ne kadar doğru.
- 1 yıl
boş ver onu da sen Fen lisesi mezunu musun
Soran1 yılHayır değilim
- 1 yıl
Meslek lisesi mi
- 1 yıl
@Ebru2777 ya olursa 😝
Soran1 yıl@Ebru2777 Böyle mi olur derken? Çok mu komik Allah aşkına
- 1 yıl
@Ebru2777 bana niye güldün Antepli 😆
- 1 yıl
@Ebru2777 bebeğim Olabilir Neden olmasın fen liselerinin sayısı çoğaldı Artık eskisi gibi çok az sayıda insan girmiyor o liselere
Soran1 yıl@Ebru2777 Fen lisesi olup mezuna kalanlar da var ayrıca nereye gülüyorsunuz bilmem
1 yılEğer gerçekten istediğin sıralamayla şuanki arasında çok fark varsa istemiyorum de net bir şekilde sonra yavaş yavaş ikna etmeye başla güzel konuş emin ol ikna olacaklardır
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılİki yıllık oku. Okurken DGS calis. Dört yıllığa tamamla. Bazı iki yilliklar daha iyi
10 Yorumla
1 yılHangi alanda kaç derece yaptın ne okumak istiyorsun?
00 YorumlaAileyi kesinlikle dinleme. Pişman olursun
12 Yorumla
Soran1 yılBen biraz daha düşündüm kararımı verdim tercihimi yapacağım artık hakkımda hayırlısı🤍
1 yılHangi bölüm düşünüyordun
11 Yorumla
Soran1 yılSınıf öğretmenliği
Onlara açıkla bunu. Örnekler göster çevreden varıdır mutlaka tüm hayatına mal olur yapma
10 YorumlaAileni ikna et boş bir bölüm okumaktansa mezuna bırak
10 YorumlaYa gerçekten çalışacağını göster ikna et ya da sıralama kötü deyip kestirip atmadan detaylı bölüm araştırması yap lisans ve ön lisans olarak sağlık ve yapay zeka sektörleri geleceğe dönük olumlu
00 Yorumla
1 yılbende ailem gibiyim uniyi bittirdim canım kardeşime ebelik geliyor yk hemşirelige kafa takmiş
00 Yorumla
1 yılAilenle konuş ikna et
10 Yorumla
1 yılİknâ etme yollarını denemekte fayda var.
10 Yorumla
1 yılBen tercih danışmanlığı veriyorum istersen benle iletişime geçebilirsiniz
00 Yorumla
1 yılÖnceki seneden daha mı kötü
11 Yorumla
Soran1 yılHayır
1 yılO zaman iş hayatına atılacaksın
11 Yorumla
Soran1 yılHayır
E çalışsaydin, mezuna kalmak oyuncak değil ki
05 Yorumla
Soran1 yılÇalıştım bilip bilmeden neden konusuyorsunuz anlamıyorum ya
Soran1 yılDaha fazla dil dökmeyeceğim çünkü yargılamadan konusmayı bilmiyorsunuz demek ki
Soran1 yılAnladık sağ ol bilmiyorduk
Sıkı çalıştın mı peki?
01 Yorumla
Soran1 yılGece gündüz çalışmamış olabilirim ama ben de saatlerce emek verdim ama sınav anında yapamadım işte
Kendin karar ver en iyisi bu kimseyi takma
10 YorumlaGit boş ver
10 YorumlaGit oku bişey olmaz
10 Yorumla
1 yılTıpatıp aynısını yaşıyoruz
01 Yorumla
Soran1 yılKeşke geçen sene gideydim vallahi pişman oldum sınav anında hiç yapamadım ya off
Okuma
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKaç puan aldınız
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem