Merhaba canım 💗, kardeşin için endişelenmen ne kadar güzel bir abla/abi olduğunu gösteriyor! 🌟 Şimdi sana bu konuda biraz yardımcı olmaya çalışayım. Bilgisayar programcılığı şu an ve gelecekte oldukça revaçta bir bölümler arasında yer alıyor. Özellikle teknoloji dünyasının hızla büyüdüğü, yazılım ve programlama becerilerine olan ihtiyacın arttığı bir dönemdeyiz. Bunun boş bir vaat olmadığını söyleyebilirim! 😊
Elbette 2 yıllık bir bölüm olması, başlangıçta iş bulma sürecinde biraz daha mücadele gerektirebilir, ama merak etmeyin bu bireyin kendi çabasıyla çok büyük oranda değiştirilebilir. Eğer kardeşin kendini bu alanda geliştirmek için çaba harcarsa (örneğin, yazılım dillerini öğrenmek, staj yapmak, projeler üretmek), önü oldukça açık olur. Üstelik bu bölümden mezun olanlar, dikey geçişle lisans tamamlayarak da ilerleyebilir. 🎯
Sağlık alanı da kazandıran bir seçenek ama önemli olan kardeşinin ilgi ve yetenekleri! Kendi isteklerine uyan bir mesleği sevgiyle yapması onu daha mutlu eder. Bu süreçte heyecanlı olduğunun farkındayım ama yalnız değilsiniz, birlikte aşabiliriz 🌿1
11 ayBir yazılım ve geliştirme uzmanı olarak 👇🏻
🌍 Dünya Genelinde
Yazılım geliştirici ihtiyacı hızla artıyor. Özellikle yapay zeka, siber güvenlik, mobil uygulama ve oyun geliştirme alanlarında büyük açık var.
ABD, Kanada, Almanya gibi ülkeler nitelikli yazılımcılar için çalışma vizesi dahi sağlıyor.
🇹🇷 Türkiye'de
Yeterli yazılımcı yetişmiyor. Birçok şirket uzaktan çalışan freelance yazılımcı arıyor.
İstanbul, Ankara , İzmir gibi şehirlerin yanı sıra artık Anadolu'daki şirketler de yazılımcı istihdam ediyor.
💼 2. İş ve Gelir Olanakları
Başlangıç seviyesinde maaşlar ortalama 25–40 bin TL arasında değişiyor.
Orta seviye yazılımcılar 50–80 bin TL arası kazanabilir.
Uzman seviyede, yurt dışı projelerle aylık 5.000–10.000 dolar kazanan Türk yazılımcılar mevcut.
Freelance olarak proje başına çalışmak isteyen biri, kendi saat ücretini belirleyerek esnek ve yüksek gelirli bir kariyer inşa edebilir.
📚 3. Okuldan Mezun Olmak Yeterli mi?
Hayır. Programcılıkta sadece okul mezunu olmak değil, kendini geliştirmek ve proje üretmek daha önemli.
Örneğin; üniversite okumadan sadece bootcamp’lerle veya YouTube/online kurslarla öğrenip iş bulan binlerce kişi var.
Github hesabı, portföy sitesi, freelance iş tecrübesi çok daha etkil🚀 4. Uzun Vadeli Gelecek
Otomasyonun ve yapay zekânın yükselişiyle diğer bazı meslekler kaybolurken, yazılım meslekleri daha da değerleniyor.
Yapay zekâya komut yazabilen (prompt engineering), veri bilimi, oyun geliştirme gibi alt dallar da yükselişte.
Her sektörde dijitalleşme olduğundan dolayı, yazılım bilgisi olmayan yöneticiler bile artık dezavantajlı.
⚠️ 5. Zorlukları ve Gerçekler
Sabır, disiplin ve sürekli öğrenme şart. Her yıl yeni teknolojiler çıkıyor.
Uzun süre ekran başında çalışma, zaman zaman sosyal izolasyon gibi durumlara hazırlıklı olmak gerek.
Rekabet arttıkça, sıradan bir yazılımcı yerine özgün, problem çözen ve proje üreten yazılımcılar öne çıkıyor.
🔍 Kimler İçin Uygun?
Analitik düşünebilen
İngilizce okuma/yazması en azından orta seviyede olan
Otodidakt (kendi kendine öğrenebilen)
Teknolojiye meraklı ve sabırlı kişiler için çok uygun.
🔧 Alternatif Kariyer Alanları
Bilgisayar programcılığı eğitimi aldıktan sonra sadece kod yazmak zorunda değilsin. İşte bazı seçenekler
Oyun geliştirici
Web geliştirici
Mobil uygulama geliştirici
Siber güvenlik uzmanı
Veri analisti/bilimci
Yapay zeka geliştirici
DevOps mühendisi
Teknik proje yöneticisi
🧠 Sonuç
Bilgisayar programcılığı hâlâ ve uzun yıllar boyunca çok değerli bir alan. Ancak bu alanda fark yaratmak için
Sürekli kendini geliştirmen,
İngilizce’yi belli seviyeye getirmen,
En az 3 alanda (örneğin web, mobil, veri) temel bilginin olması,
Proje üretip portföy oluşturman gerekiyor.12 Yorumla
Soran11 ayDeğerli görüşleriniz için teşekkür ederim bizimki oyun geliştirmek istiyor :)
- 11 ay
Açıkçası söylemek gerekirse çok ince bir detay burası çünkü ya çok iyi kazanırsın ya da asla kazanmaz sürünürsun eğer kardeşin ufku açık fikirleri olan kendini geliştiren biri ise TR şartlarında minimum aylık 70k kazanır bu işten hedefine odaklı ve sürekli kendini yenileyen biri olması onu direkt üstlere taşır ama nasıl olsa yaparım ya da sadee heves ise çok üzülür. O yüzden iyi seçim yapmalı ve kesinlikle kendini rahat hissedeceğin konfor alanının içinde tutacak bir dal seçmeli.
Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu kardeşine söyleyebilirsin bilgi için dm atabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım hocam.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)11 ayBilişim Teknolojileri Bölümü Web tasarım okudum liseden. Üniversitede de 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı Bölümünden mezun oldum. Kendini geliştirirse bayağı açık, biz halen yerimizde sayıyoruz C öğreten yerler üniversiteler var ben C# gördüm lisede üniversitede C# vardı ikinci dönem. C# ı anladım da C den başlatmaları yanlış olsa da, Autocad gibi programları iyi öğrenmesi lazım. Bunun yanında pyton kattım bilgimin arasına. Çocukluktan beri 5. Sınıftan beri MsDos ile Microsoft World programlarında kurs gördüm, okulda da gördüm, Ortaokulda aynen devam etti, bu beni lisede bilgisayara hazırladı çünkü istediğim spor lisesi gelmedi, 4 yıl futbol ile uğraştım, lise üniversite de bilgisayar görünce bitirdik, şu an işsizim, müracaatlarım oluyor kpss den devlet üzeri alımı çok az olduğu için tavsiye etmem, Sağlık yazarsa kendisi için daha iyi en azından özelde kolay iş bulur sağlık da olsa işini bilmeli, vede kimse de demesin ki bu niye bu bölümü okudu, okuyor, kendilerinin bilmediği bir işe kimse çamur atamaz, attırmam. Hocalarımız da attırmayın dedi, bana söyleyin ben ona gereken cevabı veririm dedi 😅 Değerli bir hocamızdı. Gururla yad ettiğimiz bir hocamızdı. Halen öyle.
12 Yorumla
Cevap sahibi11 ayŞimdi sağlık da okusa, Bilgisayar da okusa dil öğrenecek yurt dışı için, tembellik yaparsa olmaz. Ne olursa olsun öğrenecek işini. Biz öğrenmeye gitsek bile dayadılar sınavı önümüze onu da yapamadık bağzen. Örgün farklı oluyor. Sınav olmamalı full bilgisayar dersi olmalı ki bu öğrenciler bilgisayar öğrensin, PhotoShop yapardık, PhotoShop hocam ilk gün sen bilgisayarcısın dedi evet hocam dedim. 😅 Web ve Tasarım bitirdim dedim.
Cevap sahibi11 ayBir gün çalışıyorum sınıfın içinde bakın sizden hiç ses çıkmıyor, bu öğrencimizin sesi sınıftan çok çıkıyor dedi benden dolayı , kötü mü yani hocam ses çıkarmasın mı dedi biri, dedi ki iyi. Ondan sonra baktım kızlar bana da yap, bana da göster dedi, yardım ettim bir şey demiyordu zaten yardım etmeye hocamız, bu hocamız da çok değerliydi, sınavlar kağıt üzerinde olduğu için sorun yaşanabiliyor ama bitirdik sonuçta.
11 ayBilgisayar programcısıyım ve şu an işsizim. Kendimi geliştirmeme rağmen, bilgisayar ya da, yazılım mühendisi ya çok tecrübeli biri değilsen artık şirketlerin kapısından geçemiyorsun. 50 yere başvurdum ama geri dönmediler bile. Neymiş mühendis değilmişim, tecrübesizmişim.
Artık önü açık bir alan değil. Önü açık diyen sektörden bbihaberdir. Daha çok yapay zeka kısmına evrildi bu alan bilgin olsun.15 Yorumla
Soran11 ayAnladım teşekkürler 💕💕
Soran11 ayZaten cevaplardan sonra vazgeçtik bu alandan 😂
- 11 ay
Rica ederim, ne demek...😊
- 11 ay
Ahahah iyi yapmışsınız 😂
- 11 ay
EİC seçimi için çok teşekkür ederim 😊
Gizli Üye(30-35)11 ayProgramcıyım ama şu an ciftciljk yapıyorum. Size tavsiyem köyunuz ya da araziniz varsa tarıma veya toprağınızı koruyup büyütmeye odaklı bir gelecek planlayın. Çok kısa bir zaman diliminde bu konunun ne kadar elzem olduğunu göreceksiniz.
12 Yorumla
Soran11 ayKeşke olsa giresunda fındık hasat ederdik 😂
Cevap sahibi11 ayGüzel olurdu. Su an devlet politikası kucuk işleri önemsemiyor. Büyük işlere daha büyük destekler vererek zengini daha zengin etme gayretinde. Bu nedenle bir çok meslek teknolojiye yenik dusuyor. Yakın zamanda yapay zeka destekli bir çok meslek devre dışı kalacak gibi. O yüzden kendi üretiminizle kendinizi ileri götürebilecek alanlara yönelin. Aksi halde asgari den öte gelir elde etmek imkansız
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
50Cevap
Türkiye de hiçbir bölümün önü açık değil Örneğin;
Bugün bilgisayar programcılığını açıktır iş imkanı çok yüksektir girer üniversiteye okur bitirir mezun olduğunda artık bilgisayar programcılığı değil bilgisayar yazılımcılığı ya da bilgisayar mühendisliği popülerdir pişman olur bu sefer o bölümü ya da o mesleği öğrenir başka bir meslek popüler olur yani burası Türkiye14 Yorumla
Soran11 ayEvet valla şu ülkede gençlerin sürekli buna kafa yorup istediği bölümleri asla okuyamaması çok üzücü
Soran11 ayBence bu durumda en mantıklısı herkesin istediği bölümü okuyup yurt dışında kariyer yapması
Eğer gerçekten bu işe kafayı verirse ki çok uzun bir süreç olur, Arduino AutoCAD gibi konularda baya iş görecek bilgiye sahip olur buna göre iş bulabilir. Tavsiyem bu süreçten sonra aselsan için uğraşsın en azından okuduğu meslekte kendisi için referans olur.
12 Yorumla
Soran11 ayAutoCAD ve blender kullanıyo meslek lisesinde mobilya okumuştu orada öğretmişler
- 11 ay
Lise zaten üniversite için temeldir önemli olan mesleğin ve öğrendiğin bilgilerin devamını üni okumakla getirmek. Devam etsin aselsana girmeye baksın eğer pes edip başaramam yapamam derse özel sektörde asgari ücretin bir tık üstü işlerde ömrünü çürütmeye ve onca okuduğu lise üniversite hayatına emeğine yazık etmiş olacak.
Gizli Üye(25-29)11 ayBilgisayar Programcılığı bölümü önü açık bir alandır. Teknoloji ve dijitalleşmenin hızla artmasıyla bu alanda yetişmiş kişilere ihtiyaç her geçen gün artıyor. Mezunlar yazılım firmalarında, bankalarda, internet servis sağlayıcılarında, medyada, sağlık ve lojistik sektörlerinde iş bulabiliyor. Maaşlar deneyime göre değişmekle birlikte yeni başlayanlar ortalama 31.000 TL, deneyim kazandıkça 45.000 TL civarına kadar çıkabiliyor. Ayrıca DGS ile lisans programlarına geçiş yaparak kariyer fırsatlarını artırmak mümkün. Teknolojiye ilgi duyanlar için iyi bir tercih.
20 Yorumla
u 11 ay4E tamamlamadan bir şansı olduğunu sanmıyorum. Ayrıca yazılım ve programcılık gibi alanlarda para kazanılması için biraz özgün şeyler ortaya konulması gerekiyor bence. İnternetten araştırın çalışma alanlarını
11 Yorumla
Soran11 ayElbette okuduğu süre zarfında kendisine bir şeyler katar diye düşünüyorum zaten katmazsa işsiz kalacağının kendisi de farkında
O bölümden mezunum iş bulabildim. Ama benim senemde sadece ben iş bulabildim. Bu öylesine okunacak bir bölüm değil. Kendinş tam vermesi lazım, her bölüm öyle zaten de, iş bulup bulmama tamamen onda bitiyor. Teknik olaraka ama iş bulma olanağı yüksek
13 Yorumla
Soran11 ayYani zaten tüm dönem boyunca portfolyoyu geliştirecek hiçbir şey yapmazsan en iyi bölümde bile kolayca iş bulamazsın
Soran11 ayEn mantıklı cevap seninki sanırım teşekkürler 🎀
11 ayDgs düşünüyorsa o kadar da emin olmasın
Ha 2 sene deli gibi yazılıma abanırım, bir şeyler yaparım derse onu bilemem, ama sadece dersleri verir geçerse 2 sene sonra mik gibi kalır ortada12 Yorumla
Soran11 ayİlgisi var o yüzden bu kadar soruşturuyorum. Muhtemelen kendini geliştirmek için çabalayacaktır
Soran11 ayMalum bugün sonuçlar da belli oldu geleceği olan bir bölüm seçsin en azından
11 aysektorden bildiriyorum aman ha programcilik yazmasin. issizlik garantisi veriyor bu bolumler su an. kesinlikle saglik bolumu yazin.
12 Yorumla
Soran11 ayKendini geliştirse bile mi
- 11 ay
uzak durun kendini gelistirmekle bir yere varamaz.
Gizli Üye(18-24)11 ayçevresi olmasi lazim muhendis bile zor is bulur tecrube ariyorlar çevrede yapanlarla birliktr bir iki yil projeye katilsa lise mezunuyken bile is bulabilir (tanidik cok onemli) kendi isini buyutebilir ayrica kodlamayi bilgisayarla oynamak sanmayin lütfen. sayisal zeka gerekiyor kodu herkes yazar hata problem çözme anlama gerekiyor
11 Yorumla
Cevap sahibi11 ayİngilizcesi iyiyse evden yurt dışına çalışabilir yurt dışı türkiye kadar diplomaya bakmıyor
Hayır vaadetmiyor. gitsin sağlık bölümü seçsin daha rahat eder ileri de
12 Yorumla
Soran11 ayİlgisini çekmiyormuş beyefendinin
Hayır değil torpilsiz bulamaz ve diploması hiçbir işe yaramiyor
113 Yorumla
Soran11 ayMühendisliğe tamamlasa dgs ile yine mi bulamaz
Soran11 ayYapar onu tyt matematiği çok iyi ayt yapamıyor
Soran11 ayBen olsam çalışırım da kendisinin ilgisi hiç yok o yüzden çözüm üretmeye çalışıyorum ben de olmasam hiç uğraşmıyor
Soran11 ayOkumayana çalışmayana ekmek yok ama ona anlatamıyorum
- 11 ay
Özel sektör diplomaya çok bakmaz şöyle biri var okumamış bölümü yetenekli birisi var en iyi üniversiteden mezun eğer iyi bir şirketse yetenekli olanı alır ama o adam da kamuda çalışamaz işte bilgisayar programcılığı yetiştirisen kendini okumadan da bölümü ekmeğini yersin en azından önümüzde ki 10 sene için böyle gözüküyor bence önü açık.
- 11 ay
Çoğunluk bu eğilimdedir doğru lakin diplomalıya göre geride olursun avantaj olarak ama bu demek değildir ki diplomalı her zaman iyidir düşünce yanlış şirketinde olmaması almazlar asla diye bir şey olamaz daha zor olur ama olabilir yeter ki geliştir iyi ol projelerin ışe yarar verimli farklı olsun.
11 aytabiki açık devir tekenoloji devir ama yapay zeka herşeiy çözüyor artık
14 Yorumla- 11 ay
var bağlantım sektorun içinden
Soran11 ayValla daha demin yalandan kod yazdırdım yaptı bir şeyler
- 11 ay
kim yaptı
Soran11 ayChat gpt den denedim 😂
11 ayYazılım ve robotik kodlamanın sınırı yok kendini geliştirdiğin sürece kazancı var
11 Yorumla
Soran11 ayDoğru söylüyorsunuz teşekkürler ✨💕
11 ayYa çok mezun var. Onların arasında fark yaratması lazım.
11 Yorumla
Soran11 ayDoğru artık her bölüm için böyle maalesef
Gizli Üye(18-24)11 ayMühendislik mezunu olup işsiz kaldım tabiki de okumasin
35 Yorumla
Soran11 ayOkuduğun süre boyunca kendini geliştirdin mi ona rağmen mi bulamıyorsun
Cevap sahibi11 ayYani boşta degildm ama daha iyi olabilir küçümsemek de istemiyorum ama 2 yıllık vs 4 yıllık buji sorman bana haksızlık olabilir anlatabildim mi
Cevap sahibi11 ayYine de hadi değiliz kotuyuz diyelim
Soran11 ayNe alakası var haksızlıkla bölümler benzer olmasa dgs ile geçiş yaptırmazlar. İkincisi ise eminim programcılıkla bile iyi yerlere gelen insanlar vardır ama bu şimdi bizlere denk gelmez mezunu çok hemen hemen her bölümün
Soran11 ayUmarım daha iyileri seni bulur ne diyim.
Ben lise mezunuyum lisede web programlama okudum normal mesleğim siber güvenlik uzmanıyım ek iş olarak ta bilgisayarcilik yapıyorum
Ama üniversitesi okumadım10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)11 ayDirekt olarak okumanın önü kapalı. Açlık sınırının altındaki maaşlarla ne yapacaksınız bilemiyorum.
12 Yorumla
Soran11 ayBu ülke gençlere gelecekten daha fazlasını borçlu artık.
Cevap sahibi11 ayBundan öncesinede bakıyorum, ekonomi gene aynıymış ama özel sektörler bu kadar pahalı değilmiş, kiralar falan eskiden 100 TL falan dı şimdi 40.000, eskiden maaş 1100 TL ydi şimdi 50.000. Kiralar, maaşlara oranla acayip çok artmış ne alakaysa? Evin fiyatı 200.000 tlydi dolar arttı dediler dolar 10 dan 30 a çıktı 3 kat arttı ama ev 4.000.000 a çıktı 20 kat arttı. E hani bu doları takip ediyordu nasıl oldu?
2 yıllık mezunların geneli pek iş bulamıyor, en mantıklı seçenecek dikey geçiş yapıp 2 yıllıktan 4 yıllığa geçmesi olur.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)11 ayYa şimdi bende 2 yıllık bölümlerden yazacağım boş mu yani çoğu yorum onu gösteriyor
112 Yorumla
Cevap sahibi11 ayLise muhasebe mezunuyum artı muhasebe yazacağım ve sosyal hizmetler yazacağım
Soran11 ayKonunun özeti şu aslında kendini geliştirmediğin sürece hiçbir bölümde iş bulamazsın. Bazı bölümlerden verilen fazla mezun sayısıyla da türkiyede iş bulamazsın. İyi üniversitede 4 yıllık nir bölüm oku, okurken kendini geliştir, dil öğren ve yurt dışına kapak at
Cevap sahibi11 ay4 yıllıklarda iksitat falan geliyor özel sektörde düşünülür
Cevap sahibi11 ayDGS de zor diyorlar
Soran11 ayDgs zor değil zaman yetmiyor ben girdim şahsen yksden daha kolay ama paragraflar çok uzun
Soran11 ayİktisat önü çok açık ama maliye önermiyorlar
Cevap sahibi11 ay2 yıllık muhasebe okuyabilirim bilgim de var diplomam da şu an var ya da sosyal hizmetler sizce
Soran11 aySosyal hizmetlerden çok tanıdığım var hiçbirisi kendi işini yapmıyor. İşsiz kalma olasılığın yüksek bence. İktisat daha mantıklı gibi
Cevap sahibi11 ayMuhasebeye de yok diyorsun yani
Cevap sahibi11 ayVe ne iş yapıyorlar
Soran11 ayValla en son bi tanesi müşteri hizmetlerinde işe başlamıştı
Soran11 ayİktisat okursan muhasebeci de olursun başka alanlara da yönelebilirsin.
Gizli Üye(18-24)11 ayO bölümü okuyorum dersleri biraz zor ama güzel önü açık DGS ile muhendisligine geçersin
12 Yorumla
Soran11 ayStaj bile bulamayanlar varmış
Cevap sahibi11 ayHayır bulabilirsin
Gizli Üye(25-29)11 ay2 yıllıklara iş kalmadı pek ya, sektör pandemi ve sonrasında çok hızlı büyüdü. O yüzden şu an küçülmeye gidiyor. Büyük yazılım şirketleri bile küçülmeyi gitti bu yıl.
30 Yorumla
6 ayYazılım işinde yazarsan işe girersin kütüphaneleri kullanırsan işe girersin oyun geliştirici olacan yapabilirsen işe alırlar bilgisayar mühendisliği programcılığı mühim değil yazabilmek yapabilmek önemlidir
03 Yorumla- 6 ay
Dezavantajın şu olur önünde iş başvurusu yapan çok 4 yillik bölüm varsa zor olur ama yinede bilirsen girersin ya benim lise mezunu arkadaş bile oyun geliştirici olarak çalıştı 1 2 yerde şirkette git ekstra cnc öğren cnc yazılımicisi ol biraz kendine kalan alan
- 6 ay
Oyun firmasına yazdım geçen c# unity biliyorsan gel çalış dedi diploma sormadi.
- 6 ay
Sende bunları dene internetten öğren yapabilir misin bak kendine ölç işe alırlar yazılım işi okulla olmaz okul sadece diploma avantajı olur kendin yap öğren
Gizli Üye(25-29)11 ayTeknolojinin olduğu her bölümün önü açık. Ama yapay zeka da hızla meslekleri elden alacak zaten ( kod yazmak gibi ) Ona göre bir bölüm yazmak en iyisi.
10 Yorumla
11 ayHelal olsun ona sonuna kadar destekliyorum kendini geliştririrse çok iyi şeyler yapar
10 Yorumla
11 ay@gözleryalansöylemeez bu arkadaş bu bölümü okuyor, fikir alabilirsin
10 YorumlaDeğil hiç bulaşmasın sağlıkla ilgili bi bölüm okusun
10 Yorumlaablam okudu ve diyor ki 2 senelik okuyanları çöp olarak görüyorlar staj bile vermiyorlarmış
13 Yorumla
Soran11 ay4'e tamamlarsa belki bi ümit iş bulma şansı artar okurken de kendini geliştirmeye çalışacak zaten
Soran11 ayUmarım ablan da hayallerini gerçekleştirebilir ✨🎀
- 11 ay
ablamda kendini geliştirmeye çalışıyordu ama çok zorlanıyor şu an aslına bakarsan 2 ablamda aynı bölümden küçük ablam marmara üni de okuyor hatta o dersleri aksatmadığı için memnun kendi kendine hallediyor bir şeyleri ama büyük ablam çok pişman küçük olan ise bu sene staj yeri ayarlicakmış kendine neysee uzun lafın kısası umarım senin kardeşin de mutlu olurr
Gizli Üye(18-24)11 ay2 yıllık sağlık çöp bilgisayar programcılıpı daha iyi gibi iyi okul önemli
20 Yorumla
11 ayBilgisayar programcılığı cerrah doktordan bile daha çok kazandırır ama her yiğidin harcı değildir fivemde rol yapmaya benzemiyor yani
01 Yorumla- 11 ay
Yazilimci mesleği için diyorum ama kendini geliştirmesi şart en azından girdiği yere uni mezunlugum var diye girer
Kesinlikle önü açık değil çünkü artık herkes yapay zekaya yaptırıyor işlerini
05 Yorumla
Soran11 ayYapay zekaya grafik alanında işlerini yaptırırsın ama uygulama geliştirirken ne kadar yardımcı olabilir ki
Soran11 ayO zaman 2 yıllık yapay zeka bölümlerine yönelir onları geliştirenler de programcı. Üslubun zeka seviyenle orantılı gerçekten.
Soran11 ayTamamdır haber ederiz👍
Önü açık ama okulda aldığın kadarıyla gidemezsin geliştirmek lazım kendini sınırı yok bu yazılım işinin sevmekte lazım tabi sevmiyorsan hiç bulaşma.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayEn azından ara eleman olarak masa başı iş bulabilir, ileride lisansa da tamamlar oh ne iyi
10 YorumlaHayır çöpçüluk yapiyorlar
13 Yorumla
Soran11 ayAbi abarttın sanki biraz 😂
11 ayEvet önü açık bir meslek kız kardeşim bu bölümden mezun oluyor
10 YorumlaIs sagligi ve guvenligi bölümünü okusun mezun olduğu zaman dua edecek
10 Yorumla
11 ayElbette açık hem de her sektörde
10 Yorumla
11 ayYazılım sektörü hep açık kendini gelistir
10 Yorumla
11 ayEvrildi özellikle yapay zeka programcılığına
10 Yorumla
11 ayCok zor bolum ama bilgin olsun
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayAçık ama bence bilgisayar yerine Mathematik oku daha çok şansın olur. Kodlama felan öğreniyorsun.
10 Yorumla
11 ayTürkiye'de aç kalırsın.
10 Yorumla
11 aySor sektörün içindeyim 20 yıldır :)
15 Yorumla
Soran11 aySiz 20 yıldır içindeyseniz kendinizi yeterince geliştirmişsinizdir ve sektörden istediğiniz dönüşleri alıyorsunuzdur muhtemelen. Bölümün yeni tercih yapacak gençler için geleceğinin ne durumda olduğunu, yapay zekanın önüne geçip geçemeyeceğini merak ediyordum aslında. Kardeşim de tercih yapacak ve doğru yönlendirmek istiyorum onu 😊
- 11 ay
AI geldi yazılım bitti demek yanlış. Fakat yazılımı baltaladı mı?, Evet fazlasıyla. Yani Yapay Zeka Mühendisliğini öneririm. İleriye dönük düşünecek olursak. Ha zaten AI, ML, LLM işlerini de zaten yazılımcılar yapıyor ama 10 yıl sonra program yazmanın 10-12 yaşlara kadar düşeceğini düşünüyorum. Yolu açık olsun :)
- 11 ay
*10 yıl fazla bile olmuş olabilir :)
Soran11 ayAnladım teşekkürler yorumunuz için 💗💗
- 11 ay
Rica ederim. Aklınıza takılan olursa sorabilirsiniz.
Hayır
13 Yorumla
Soran11 ayÇok açıklayıcı bir yorum olmuş 😂
Soran11 ayOkumasın demek istiyorsun sanırım
Gizli Üye(25-29)11 ay2 yıllık bi poğa yaramaz bi daha çalışsın
10 Yorumlamühendislik okursan dgs yapıp iyi olur
10 Yorumla
11 ayHayır tr de pek göremiyorum
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayHeykir olur zengin olursun iste😄
10 Yorumla
11 ayacik