Kar payı dinen haram mı? Ne yapmaliyim sizce? Bu sekilde yapsam olur mu?

Ben ve ailem bugune kadar fazla banka islerine girmedik. Altin, doviz olarak tuttuk elimizde. Benimde biraz birikmisim var bu konuda.

Simdi benim derdim su. Aile evinde cok bunalıyorum artik. Huzursuz, birbirinize sevmeyen, surati her gun 5 karis olan bir anne baba. Odamda yasiyorum diyebilirim. Ayni sofraya dahi oturmayiz annem kaynakli. Ben odamda, babam salonda, kardesimle annem muftakta yer. Boyle ayri, aile demeye bin sahit isteyen, beni de zaman zaman uzen bir aile var karsimda.

Atama deseniz olmadi, hala alimlari bekliyorum. Tercihleri hep il disi yapiyorum yasadigim yerde kontenjan olsa bile. 25 yasindayim daha atama olmadı. Evlilige de kurtulus gozuyle bakip girismek istemiyorum. orada da ne cikacagi belli degil, riski var.

Simdi kafamda su var. Ben bu elimdeki altin, doviz ne varsa bozdurup kar payina yatirirsam bana aylik maas gibi bir para verecek. Ben yeter mi bilmiyorum ama eve cikmayi dusunuyorum.

Para yetmese aile evinde kalsam bile oraya buraya gidip, sehir gezmek, kurslara gidip mumkun oldugunca eve gec gelmek, evi otel gibi kullanmak gibi dusuncelerim var. İhtiyaclarim da oluyor, onun icinde harcarim diye dusunuyorum.

Kucuk sehirde, memur sehrinde yasiyorum, bir otobusle gidecegim yere gidebiliyorum falan, boyle kucuk bir sehir. bana cok fazla para da gerekmiyor. Uyguna kiralik evler var.(verirlerse bana, memur istiyorlarmis genelde ama)

olmazsa part time falan calisirim, elime kar payi+biraz daha para gecer. Saglik sebepli tam zamanli calisamiyorum, soyle yorucu olmayan islerde falan da calisabilirim, kar oayinin ustune koyup.

Faiz haram biliyorum ama kar payi da mi oyle. Kimi faize girmez diyor, kimi girer banka sonucta diyor. Dinen supheli seye de yaklasamamak gerektigini biliyorum ama ben artik hic iyi degilim.

Nefes alamıyorum. Her gun aksam ustu serinlikte disari cikiyorum, aldigim nefes, disarisi bile 4 duvar gibi geliyor. Bir seyler yapmam lazim ama cikis yolu ariyorum.

Kar payı dinen haram mı? Ne yapmaliyim sizce? Bu sekilde yapsam olur mu?