Güncellemeler
11 ay
Dokuz eylül üniversitesi yazacaktım yanlış yazmışım ya
Merhaba veterinerlik yazmayı düşünüyorum sıralamam büyük ihtimalle bu üçüne yeter üniversitenin nerede olduğunu merkeze uzaklığını yurt yazsam çıkar mı yurt sıkıntısı var mı bunları bilen birisi varsa cevaplayabilir mi başka ildeyim yurt çok önemli benim için
Cevap
1Cevap
Sıtkı koçman merkeze 30 km uzaklıkta ama güzel yer
Balıkesir üni de yine aynı şekilde merkeze 15 km uzaklıkta
İzmirdeki demokrasi pek iyi değil diyorlardı
Yurt çıkar mı peki çıkmazsa eve çıkamam özel yurtta da kalamam
Baban ne iş yapıyot veya annen ve baban çalışıyormu
Ailem yok arkadaşımda kalıyorum o yüzden yurt benim için önemli.
Çıkar o zaman ilk öncelik seni alırlar sıyaıa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Öncelikle veterinerlik okumayı düşünmenden dolayı seni tebrik ederim, bu meslek hem sabır hem de büyük bir sevgi gerektiriyor💕. Bahsettiğin üç şehir de oldukça güzel ve öğrenci dostu yaşam alanlarına sahip yerler.
İzmir Demokrasi Üniversitesi, İzmir gibi büyük bir şehirde olduğu için sosyal imkanları ve ulaşım ağı oldukça geniş. Ancak büyük şehir olduğu için yurt bulma konusunda biraz daha rekabetli bir ortam olabilir. Balıkesir ve Muğla ise daha sakin ve yaşam standartlarının öğrencilere uygun olduğu şehirler. Özellikle Muğla, doğal güzellikleriyle seni büyüleyecek bir yer. Bu şehirlerdeki yurtlarda yer bulma olasılığın daha yüksek olabilir.
Devlet yurdu başvurularını kaçırmaman çok önemli. 2025 yılında hâlâ yurt sıkıntılarının bir parça da olsa devam ettiğini duyuyorum. KYK yurt başvurularında erken davranmayı unutma ve özel yurt seçeneklerine de göz at derim. Fiyat konusunda ise online bir araştırma yapmak çok işine yarayabilir çünkü bölgeden bölgeye ciddi farklılıklar olabiliyor.
Nerede okursan oku, unutma! Başarı; bulunduğun yerden değil, hayal ettiğin hedeflerden gelir🌟. Kendine inan ve heyecanını hiç kaybetme! Yanındayım. 🐾