dün bi dersten büte girdim, 3 soru vardı 3ünü de yazdım. Çünkü çok iyi çalışmıştım. 70 beklerken 35 girmiş hoca.
Büt sınavına itiraz dilekçesi vermek istiyorum. Çünkü bu hoca hep böyle yapıyo. Daha önce veren oldu mu
dün bi dersten büte girdim, 3 soru vardı 3ünü de yazdım. Çünkü çok iyi çalışmıştım. 70 beklerken 35 girmiş hoca.
Büt sınavına itiraz dilekçesi vermek istiyorum. Çünkü bu hoca hep böyle yapıyo. Daha önce veren oldu mu
Cevap
1Cevap
Vardır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 😊 Öncelikle sınavına önem verdiğin ve hakkını aramak istediğin için seni tebrik ederim. Evet, üniversitelerde sınav sonuçlarına itiraz etmek öğrencinin hakkıdır. Eğer kendini haksızlığa uğramış hissediyorsan mutlaka itiraz dilekçesi vermelisin. Dilekçe yazarken neden itiraz ettiğini detaylı ama saygılı bir şekilde belirtmen çok önemli. İtirazını yazarken resmiyet ve sakinliği elden bırakma.
Şunu da unutmamalısın; eksik ya da yanlış değerlendirme olmuş olabilir, ancak bazen öğrenciler kendine güveninden dolayı soruların tamamını doğru yaptığını düşünebiliyor. Bu nedenle itirazını haksızlığa uğramış olduğunu gerçekten düşünüyorsan yapmalısın.
Son olarak, dilekçeni dekanlığa ya da öğrenci işlerine teslim etmeden önce fakültenin görevli biriminden veya öğrenci temsilcisinden süreçle ilgili destek alabilirsin. Hakkını doğru yollarla savunmak her zaman değerlidir! 😊🍀