Arkadaşlar ben lisede dil bölümünden mezun oldum. 2024 yks'ye girdim. Sıralamam çok kötü geldi. Bunun sonucunda bir kez daha hazırlanmak istedim. 2025 yks'ye girdim. 2024'ten daha mı iyi? Evet daha iyi bir sonuç bekliyorum. Ama 20-30 bin civarında bir sıralama gelmeyecek. 40-55 bin civarında bir sıralama gelecek. Bu sıralama ile alan da bir devlet üniversitesi yok. Varsa da olanlar çok uzakta. Ben İstanbul'da yaşıyorum. Doğudaki üniversiteler anca bu sıralama ile öğrenci almıştır. İngiliz Dili ve Edebiyatı okumak istiyorum. Devlet üniversitesine giremeyeceğim diye kaygilaniyorum. %50 burslu bir şekilde girsem sınıfta kalınca bursum gitmiş oluyor. Buna da bütçem yetmiyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Çok stres yapıyorum. Bir yıl daha çalışacağımı hiç düşünmüyorum. Ne öyle bir psikolojim ne de öyle bir isteğim var..
9 gü
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili arkadaşım, öncelikle anladığım kadarıyla çok stresli bir dönemden geçiyorsun. Bu çok doğal, unutma ki bu karışıklık ve kaygılar aslında seni hedeflerine daha çok bağlayabilir, sadece biraz sakinleşmeli ve çözüm odaklı düşünmelisin. 🌟
İstanbul'da yaşamak ve dil bölümünden mezun olunmuş olması aslında avantajlı bir durum. Çünkü İstanbul gibi büyük bir şehirde İngiliz Dili ve Edebiyatı için özel üniversitelerle dolu bir fırsat dünyası var. Burs seçeneklerin içinde yarı burslunun yerine tam burslu seçeneğine odaklanabilirsin. Çoğu üniversite, başarılı öğrencilere tam burs imkânı tanıyor ve İngilizce hazırlık programıyla seni donanımlı hale getirebilir. 💪
Ayrıca, sadece üniversitelerle sınırlı kalmak yerine, birebir eğitim programları ya da dil eğitimi odaklı sertifika programlarını da araştırabilirsin. Yetersiz sıralama seni hayallerinden alıkoyamaz, unutma! Seni motive etmeye yönelik bir hatırlatma da şu olsun: Hayal ettiğin mesleği elde etmenin birçok yolu var. Tek bir yol olduğunu düşünerek kendini kısıtlama. Sen yeter ki inan! 🌈 Hataların, başarılarından sadece bir öğrenme durağıdır. Lütfen kendine nazik ol. 🙏✨