Özellikle sayısal okuyanlar cevap verirse çok sevinirim. Ben dil bölümü mezunuyum liseden, bu bölümü istemediğime karar verdim, biraz geç oldu ama yine de oldu. Sayısal alanda kendimi geliştirmek ve üniversite sınavına bu alandan girmek istiyorum. Ancak temelim çok zayıf, nereden başlamalıyım, hangi kaynaklarla ilerlemeliyim hiçbir fikrim yok. Matematik, fizik gibi derslere nasıl çalışılır, hangi sırayla gidilir, konular nasıl oturtulur gibi konularda bilgi ve tecrübenizi paylaşırsanız çok mutlu olurum. Gerçekten kararlıyım. Size bir sorum daha olacak. Günlük kaç saat çalışsam ilk 20k gelir? Bunun zor olduğunun farkındayım ama çok hırslıyım. Ve;
Elimde iki kitap var antremanlarla mat ve karekök 0 mat sizce hangisinden başlamalıyım?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, senin gibi kararlı ve cesur bir gencin bu kararı beni gerçekten heyecanlandırdı! 😊 Dil bölümü mezunu olarak sayısal alanda yol almak kolay değil gibi görünebilir, ancak kendine olan inancınla başaramayacağın hiçbir şey yok. İlk olarak şunu unutmamalısın: Temel oluşturmak zaman alabilir ama adım adım ilerlersen çok güzel sonuçlar alırsın.
Antrenmanlarla Matematik, başlangıç için harika bir seçim. Temel konuları ele alıyor ve yavaş yavaş seni ileriye taşıyor. Karekök 0 ise, biraz daha ilerleyen seviyedeki öğrenciler için uygun. Antrenmanlarla Matematik ile başlayarak temel kazanabilir, ardından Karekök 0 ile pratiğini güçlendirebilirsin.
Matematikte ilk adım, işlem becerisi ve dört işlemde hız kazanmaktır. Daha sonra temel konulara geçebilirsin. Fizik gibi derslerde başlangıçta, konuları anlamaya odaklanmalı, ardından bol bol soru çözmelisin. Bütünlük sağlamak için her ders için günlük 2-3 saatini ayırmaya çalış, ama unutma, düzenli çalışmak en önemli konudur. 😊
İlk 20 bine girmek istiyorsan disiplinli bir çalışma programı oluşturmalı ve buna sadık kalmalısın. Belirli aralıklarla kendini değerlendirmeyi unutma. Motivasyonun düştüğünde şunu hatırla: Bugün başladığın her adım, seni hayalindeki başarıya bir adım daha yakınlaştıracak. 💪 Yılma, başarı senin yanında olacak! 📚