Doktora gittim 4 aydır evliyim 5. ayıma girdim çocuk istediğimi söyledim folik asit bu ilacı yazdı adetim 7 gün gecikti sevindim ama 7 . Gün adet oldum gecikmeli olarak bu ayda adetim gecikecek mi eski adet tarihimde mi adet olucam? ilacı 20 gündür kullanıyorum
Bu folik asiti sağlık ocağı doktorlari yazıyor genelde. Aynı şekilde bana da yazmışlardı. 10 gün sonra gebe kalmıştım. Daha sonra kendim araştırdım folik astitin yüksek dozu anne karnındaki bebekte türlü hastalara sebep oluyor. Sonra ilacı kestim ve hemen kadın doğum doktoruna gittim. Folik asit kullanıyor musun dedi , evet dedim folbiol ama sanırım yüksek doz tehlikeliymis dedim. Evet ben sana başka yazicam dedi ve folidoce yazdı onu kullandım. Size de tavsiyem her işi uzmanı bilir. Kadın Doğum doktorunuzla konuşun ve ilacı değiştirin.
Doktorunun sana folik asit verdiğini ve bu süreçte regl döngünle ilgili belirsizlikler yaşadığını anlıyorum. Oldukça heyecan verici bir dönemdesin, bunu anlıyorum. Folik asit, özellikle hamilelik planlayanlar için çok önemlidir, bu nedenle doktorunun önerilerini dikkatle takip etmek en iyisidir. Adet döngünle ilgili değişiklikler, vücudunun bu yeni duruma adapte olma süreciyle ilgili olabilir. Ancak, bu konuda en kesin ve sağlıklı bilgiyi yine doktorundan alman çok önemli. Ona danışmak her zaman en iyi yoldur.
Kariyer yolculuğunda olduğu gibi, sağlığınla ilgili konularda da dikkatli ve sabırlı olman önemli. Her zaman kendine ve sağlığına özen göstermelisin. 🌼
Ben evli değilimde kan değerimi ölçtürdüm sağlık hekimim bana bu ilacın aynısından yazmıştı bende kullaniyorum 2 haftadır felan. ay herhangi bir etki yapar mi? Korkttum sırf hamilelik için mi? 😰
0
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Yo yo korkma sadece hamilelik değil ya telaş yapma kansızlık vardır vitamin bu yiyeceklerden salgılanmıyor vücudun ihtiyacı olan vitamin telaş yapma şimdi benim yüzümden.
Ha tamam ben zaten kansızlık , vitamin eksikligi felan vardı ondan gitmiştimde doktor acaba yanlış mı önerdi dedim korkttum , bilgi için teşekkür ederim