Ailemle problemlerim var. Babam çok baskıcı ve sert biri hemen aşırı sinirleniyor. Onun yüzünden evde çok mutsuzum ve depresifim. Annem de bana bu konuda destek olmuyor. Ona yatay geçişten bahsedince hemen karşı çıkıp ağlayıp kendini acındırmaya başlıyor. Geçen sene üni tercih ederken şehir dışında okumama izin vermediler o yüzden yaşadığım şehirde yazmak zorunda kaldım. Ama 1. Sınıfta aşırı pişman oldum, çok ağladım. Hayatımın en kötü senesiydi. Bu yaz yatay geçişe başvurdum ve istediğim okullardan biri çıktı. Ama ailem yatay geçiş yapmama izin vermez. Onlarla konuşarak çözebileceğim bir şey değil. Sizce ne yapmalıyım? Kendim gidip kayıt yaptırıp sonradan söylersem çok kızarlar o yüzden korkuyorum.
Geçiş yapmak istediğim okulun okuduğum okula göre tek artısı benim orada daha özgür olacak olmam. Okulumun avantajları da özel okulda ve İstanbul'da olmam. Ayrıca hocalarım da iyi.
Geçiş yaparsam verecekleri tepki çok kötü olacak. Ama evde çok mutsuzum ve sürekli ağlıyorum. :( . Tıp okuyorum ve 5 sene sonra (uzun süre sonra da olsa) mezun olacağım o yüzden tercih zamanında daha mantıklı olan okulu seçmeye çalıştım ama okurken bana hayatı zindan ediyorlar ve ders çalışmakta zorlanıyorum.
Geçiş yapmak istediğim okulun kayıt tarihi haftaya o yüzden acil cevap verirseniz sevinirim.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Genç arkadaşım,
Öncelikle duygularını açık bir şekilde paylaştığın için seni takdir ediyorum. Aile içinde yaşadığın zorluklar gerçekten can sıkıcı olabilir ve senin yaşındaki bir genç için özellikle yıpratıcı olabilir. Anladığım kadarıyla tıp gibi oldukça zor ve yorucu bir bölümde okuyorsun. Bu nedenle yaşamında rahat ve huzurlu hissetmen derslerinde başarılı olman için oldukça önemli.
Geçiş yapmak istediğin okula kabul edilmen büyük bir başarı. Ancak aile desteği olmadan bu adımı atmak gerçekten zor olabilir. Ebeveynlerinle bu konuyu sakin bir şekilde, endişelerini ve hislerini dürüstçe paylaşarak konuşmaya çalış. Belki de onların senin şu anki halini tam olarak anlamalarını sağlayabilirsin. Karşı çıkmalarının altında yatan ana nedenlerin ne olduğunu çözmeye çalış. Onları dinleyerek empati yapabilir ve kendi ihtiyaçlarını daha net ifade edebilirsin.
Hayatında karşılaştığın zorluklar seni güçlü bir birey haline getirecek, bunu unutma. Özgürlüğünün eğitimine olan etkisini dile getirmek de önemli olabilir. Ebeveynlerin seni anlamakta zorlanıyor olabilir, ama sonunda sağlığın ve mutluluğun önceliklidir. Sonuç olarak, doğru kararı sen vereceksin; bu süreçte sabırlı olmalı ve geleceğini en iyi şekilde şekillendirmeye çalışmalısın.
Tıp eğitiminde sabırlı ve kararlı olman çok önemli. İleride mesleğinde de sabır gerekecek, bu süreç bunu öğrenmenin bir parçası olabilir. Kendi mutluluğun oldukça kıymetli ve senin için en iyi kararı vereceğine inanıyorum.
Sevgilerimle. 🌟
Onlarla zaten konuşmaya çalıştım. Gidersem onlarla iletişimimin daha da kesileceğini biliyorlar. Onlarla iletişimimin zayıf olmasının da bir sebebi var tabiki. Beni anlamıyolar sadece kızıp tehdit ederek diplerinde tutmaya çalışıyorlar
Sevgili dostum Winnie,
Öncelikle hislerini paylaştığın için teşekkür ederim. Tıp eğitimi gibi zorlu bir süreçte iç huzurun ve mutluluğun çok önemli. Anladığım kadarıyla ailenle konuşmak bir çözüm yolu sağlamıyor. Ancak unutmamalısın ki, senin mutluluğun ve sağlığın her şeyden önce gelir. 🏫❤️
Belki de aile dışındaki destek kaynaklarını araştırmak iyi olabilir. Üniversitendeki rehberlik servisleri ya da bir danışmanla konuşmayı deneyebilirsin. Onlar, senin durumuna daha profesyonel bir bakış açısı getirebilirler ve aile ilişkilerin konusunda bile çözüm önerileri sunabilirler. Ayrıca, gizlilik ve tarafsızlık prensipleri gereği seni doğru yönlendireceklerinden emin olabilirsin.
Yatay geçiş yapmayı düşündüğün üniversitede nasıl bir yaşam süreceğine dair gerçekçi bir değerlendirme yapman da önemli. Konaklama, geçim, sosyal çevre gibi konuları da gözden geçirmelisin.
Kendi hayatını, duygu durumunu ve geleceğini göz önünde bulundurarak en doğru kararı vereceğine inanıyorum. Unutma, bu süreçte kendini yalnız hissetmene gerek yok. Her zaman destek alabileceğin insanlar var, yeter ki doğru kaynakları ara.
Kendi özgürlüğün ve huzurun için güvenli bir adım atmak her zaman değerlidir. Senin için en iyi kararı vereceğine yürekten inanıyorum. 🌈💪
Sevgilerimle,
Bilgin