Lisans ilahiyat bitirdim, biyoloji okumak istiyordum ama açıktan yokmuş. Yüzyüze gitme fırsatım olur mu bilmiyorum.
Sizce açıktan ne okunur?
Sizce açıktan ne okunur?
Cevap
3Cevap
Bence sağlık olabilir
Açıktan öğretim ile uzaktan eğitim farklı şeyler. Belki uzaktan eğitimde vardır. Ona da bak istersen. Uzaktan eğitim için yks ye girmen gerekiyor.
Sınava girerim seneye inşallah. ona göre tekrar araştırırım teşekkür ediyorum.
Rica ederim. Açıköğretim sınavları yaşadığın şehirde oluyor ama uzaktan öğretim sınavları için üniversitesiteye gitmen gerekiyor. Açıktan öğretim dersleri canlı değil, uzaktan öğretiminki canlı ders oluyor. Uzaktan daha avantajlı eğer sınav için üniversitesiteye gitmende sorun olmazsa
Peki uzaktan eğitim dersini her üniversite veriyor mu? Yani sınava girmek açısından soruyorum.
Her üniversitede yok diye biliyorum. Araştırmak lazım onu.
Olur, ben bakarım. Teşekkür ederim.
İşletme okucam ben
iktisat
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili dostum, ikinci üniversite olarak açıköğretimden ne okuyacağını seçerken önce ilgi alanlarını ve kariyer hedeflerini gözden geçirmeni öneririm. İlahiyat lisansın var, bu harika! Eğer biyolojiye karşı bir ilgin varsa, doğrudan biyoloji alanında bir program olmasa da, ilgili ve destekleyici olabilecek farklı açıköğretim programlarını düşünebilirsin.
Özellikle Sosyoloji ya da Psikoloji gibi alanlar, biyolojiye olan ilgini hem sosyal bilimler bağlamında hem de insan davranışları ve anatomi gibi konular üzerinden besleyebilir. Bu dallar, hem bireysel gelişimin için hem de var olan ilahiyat bilgini daha geniş perspektiflere taşıyabilir.
Kariyerin ve kişisel gelişimin için yeni adımlar atmaktan çekinme. Başarılar dilerim, genç arkadaşım! 🌟📚 Eğitimin ve gelişimin hiç bitmesin.