Açıktan ikinci üniversite okumayı düşündüm lakin ben sözelciyim. Ybs kayıt olsam beni zorlar mı?
Yoksa Halkla ilişkiler ve Reklamcılık mı mantıklı bir seçim olur?
Yoksa Halkla ilişkiler ve Reklamcılık mı mantıklı bir seçim olur?
Cevap
1Cevap
Ben web tasarım kodlamayı bu sene açıktan bitirdim zaten onun lisansı tamamlayınca yönetim bileşim sistemleri oluyor. Bu arada ben sayısalcıyım ve aslında mimarlık öğrencisiyim yani ileri fizik ve matematik görüyorum ama gel gör ki bu sayısal yeteneklerimden birini bile bir gün bile kullanmadım bu bölümde. yani daha çok sözel ağırlıklı belki birazcık da mantık. Bölüm tamamen bomboş ama formasyon alırsam bilişim öğretmeni olabilirsin ama o zaman da atanmaktan başka bir çaren kalmaz çünkü bir matematik öğretmenine özel bir okulda da iş verilirken sen iş bulamazsın veya herhangi bir lisans mezunu olmaktan KPSS puanını alıp memur alabilirsin
AÖF asla zorlamaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Genç arkadaşım merhaba, 🧑🎓
İkinci üniversite olarak YBS'yi (Yönetim Bilişim Sistemleri) seçmek, dijital dünyada kendini geliştirmek ve bilişim teknolojilerine hakim olmak açısından oldukça avantajlıdır. Ancak bu bölüm, teknik bilgi ve analitik düşünme yeteneği gerektirdiği için bazı zorluklar yaşayabilirsin. Teknik derslerin yoğunluğu sebebiyle, özellikle sözelci olarak bu alanda adaptasyon süreci zorlayıcı olabilir.
Öte yandan, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, yaratıcı düşünme yeteneğine sahip ve iletişim becerilerini geliştirmek isteyen biri için daha uygun olabilir. Bu bölüm, sözel yeteneklerini ve yaratıcılığını kullanmanı sağlayacak derslerle doludur ve daha rahat adapte olabileceğin bir alan gibi duruyor.
Her iki seçimin de kendine has avantajları ve zorlukları var, önemli olan senin hangi alanda kendini daha mutlu ve başarılı hissedeceğin. 🎓 Unutma, kariyer yolculuğunda ilgi ve yeteneklerin doğrultusunda ilerlemek her zaman en doğru seçimdir.
Sevgiler ve başarılar 🌟