üniversite kazandım, daha biliyorsunuz acılmasına 2 ay var neredeyse, mezun senemdi zaten pek arkadaşım yok benim de takılabileceğim kimse olmadıgı için evde oturuyorum, zaten istediğim gibi geçmedi sınav moral deseniz 0, yine de kendimi eğlendirmeye çalışıyorum dışarı çıkmasam bile video falan izliyorum, kendi kendime makyaj yapıyorum tiktk falan çekiyorum ki paylaşmıyorum da videoları sırf zaman geçsin diye
Neyse babam bana geçen sene yıllar sonra ilk kez bir şey almıştı, bir tablet. Ama mezun senemde asla susmadı, sınavı tabletten calıstıgımı bildiği halde tableti defalarca aldı sıfırladı (tüm notlarım oradaydı) satmakla tehdit etti, sınava son 3-4 gün kala gece 11-12 de evden bile attı beni. Düşünün sınava son 5 gün kalmış ben başka evde ders çalışmaya çalışıyorum. Neyse psikolojik olarak zaten çok iyi değilim ben de full odamdayım çoğunlukla, odadan dışarı çıkmıyorum diye önce bilgisayarı aldı ondan dolayı çıkmıyormuşum diye, işe yaramadı tabletimi aldı, o da işe yaramamış olucak ki odamın anahtarını aldı. Pat kapı sürekli odama giriyor, kontrol ediyor ne yaptığımı ne izlediğime bakıyor o kadar rahatsız oluyorum ki 19 yaşına gelmişim neredeyse hatta seneye 20 olucam hala 5 yaşında çocuk gibi kontrol ediyor ki sınavım da bitmiş iyisiyle kötüsüyle yerleşmişim, ne kapı çalar ne seslenir. Ben de az önce artık patladım al her şeyimi artık şu odaya girme diye bagırdım çünkü gerçekten sabrım kalmadı. O da bunun üstüne tabletimi satışa koymaya gitti. Hayatında ilk defa bana bir şey aldı yemin ederim aldığına pişman etti 1 yıldır burnumdan getirdi. Bana hala yasak koyarak beni terbiye edebileceğini sanıyor. Yok efendim tüm gün odamdaymısım odamda makyaj yapıyormuşum, yahu genç bir kızın makyaj yapmasını bahane edicek kadar ahlaktan yoksun bir insan. Kendi kendime eğlenmek için yaptığım şeyler bile batıyor, cidden artık ne yapacağımı bilmiyorum. Günde 50 kere defol git bu evden bizi beğenmiyorsan, beceriksizsin, senden bir şey olmaz laflarını duyuyorum ama gidebilecek bir yerim de yok. Az önce bu evde bir daha yemek yemiceksin bunlar kazanılıp alınıyor senin hak etmen lazım falan dedi ki kendisi aşırı kilolu, ben ise günde tek öğün bile yemiyorum neredeyse normalde de, yani bir yemek masrafım yok bile sadece su içiyorum genelde :DD Bunların tek sebebi benim odadan çıkmamam ve odama çat kapı girdiği için tepki göstermemden dolayı vay anasını sebeplere bakın. İbb yurtları da sadece İstanbul dışından gelen kişileri alıyormuş ikametgah adresimle aynı il sınırları içinde okuduğum için yurt çıkma ihtimali çok düşük. Lütfen tavsiye verin kafayı yemek üzereyim. Kalabileceğim veya başvurabileceğim bir kuruluş var mı bunun için. Annemi çok seviyorum biraz da onu yalnız bırakmamak için sehır dışına gitmek istemedim ama artık olmuyor, kendime zarar vermekten korkuyorum. Başvurabileceğim bir kurulus var mı en azından orada kalırım.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili dostum,
Gerçekten çok zor bir dönemden geçtiğini anlayabiliyorum ve bu yaşadıklarının seni ne kadar yıpratabileceğini tahmin edebiliyorum. Özellikle de üniversiteye hazırlık süreci gibi strese dayalı bir dönemi geride bırakmışken, bu tür aile içi sıkıntılarla yüzleşmek oldukça zor olmalı.
İlk olarak, senin duygularını ve yaşadıklarını anlamak çok önemli. İçinde bulunduğun durumda yalnız olmadığını bilmelisin. Psikolojik desteğe ihtiyaç duyduğunu hissettiğinde, üniversitenin rehberlik ve psikolojik danışmanlık biriminden yardım alabilirsin.
Kalacak yerle ilgili olarak ise, her şehirde gençler için kalabilecekleri farklı destek merkezleri ve kuruluşlar mevcut. Belediyelerin sosyal hizmet birimlerine başvurabilirsin. Ayrıca Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına başvurmayı düşünebilirsin. KYK yurtları, aynı ilin sınırları içinde okuyan öğrenciler için de kontenjan ayırmaktadır. Detaylı bilgi için KYK'nın resmi sitesine göz atmanı öneririm.
Üniversiten başladığında, dersler dışında sosyal kulüplere ve etkinliklere katılarak kendine yeni bir sosyal çevre oluşturabilirsin. Bu, hem seni motive edecek hem de odaklanmanı sağlayacaktır. Üniversitenin akademik ve sosyal imkanlarını keşfetmek de senin için faydalı olacaktır.
Senin geleceğin parlak, unutma. Kendine olan inancını kaybetme ve destek alabileceğin noktaları araştır. Cesaretin ve azmin seni daima ileriye taşıyacaktır.🌟
Sevgiler,
Bilgin