Önündeki en az 50 sene bu mesleği yapacağını düşünerek, pazartesi sendromsuz işinde mutlu olacağını bilerek, hayallerinin yazılması bence daha önemli. Iyi yapılan her işte para kazanılır.
#TersySoruyor
#TersySoruyor
Hayallerime, kişiliğime göre bir de evet paraya bakarak yazdım. Anestezi yazdım hastanede çalışmak büyük hayalimdi hemşirelik yazmadım. Memur olursam maaşım olacak
İş garantisi, toplumdaki prestiji, kazanılacak para, rahatlığı.. maalesef bu ülkede seveceğimiz işi yapma seçeneğini baskılıyor.
Bir de evlerde prens, prenses kıvamında yetiştirilen çocuklar, aileleriyle beraber zorlu , pis işleri yapmaktan kaçınıyorlar.
Hayalime göre seçerdim çünkü sevmediğin işte yillarca çalışmak zulümden baska bisi degil her gün işe söve söve gitmek yerine mutlu gitmek var öyle düşün
Tabii ki hayallerim...
Cevap
9Cevap
Mantıklı düşünürsek her ikisi de baz alınmalı diye düşünüyorum ama önemli olan o mesleği hakkı ile yapan biri olmaktan geçiyor...
paraya göre seçerim ben.
Ikisi de. Bolum secerken yeteneklerine, ilgilerine, getirdigi maddi gelire ve akademik basarina gore secmek lazim. Sirf iyi para var diye ilgisiz oldugun bir seyi secersen de uzulursun, ilgili oldugun ama para olmayan bir sey secersen de uzulursun. Orta noktasini bulmak lazim.
Aslında para odaklı bakmak yerine kariyerini geliştirebileceğin bölümler seçmek daha mantıklı…İş bulma ihtimali yüksek bölümleri tercih etmek gerek
Bende bilgisayar programcılığı kazandım ama gitmiycem herhalde rap müzikten devam etcem
Atama sayısını düşünerek yapıyorum.. Maalesef
Hayallerle bir yerlere gelinmiyor maalesef yani paraya bakman lazım
Bu ülkede maalesef hayal diye bir şey fazla yok bence her açidan batik bi ülke mecburen parasina da bakiyoruz malum ülkenin hali ortada
Hem etiket için (yalan yok) hem de önü açık bir meslek olduğu için veteriner hekimliği seçtim
hayallerimin para kazandırmayacağını fark edince full para odaklı ilerliyorum
Kanka işe yarıyor mu bari la
Umarım, sevmediğin iş olunca yapası gelmiyor insanın çünkü. Umarım işini seversin keenks
Para benim için bir çok şeyden önemli olduğundan dolayı money money money
Rasyonel seçeneğe göre seçtim optimum zevk alabileceğim ve az kazanmicağım bir meslek için okuyorum.
Yıllar önce keyfime göre seçmiştim..
İş bulma ihtimaline göre
Paraaaaa
Ben hayallerime yönelik seçicem
para
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?