Arkadaşlar yardım edinn!!!
Yks ye girdim, liseyi yeni bitirdim. Yemin olsun ki bir kere bile çalışmadım ailem dershaneye gönderdi oradaki denemeler ve derslerde dinleyip anladığım kadarıyla gittim girdim sınava. 600 bin sıralama yaptım yani çalışsaydım çok daha iyi yapacağım açık. Şimdi tercihlerden eczane hizmetleri geldi güzel bölüm önüde açık ama ben pekte sağlık istemiyorum açıkçası. Ama bir daha sınava hazırlanmak bana biraz zor geliyor. Çünkü hiç ders çalışmadım ve yine aynı naneyi yersem diye korkuyorum. Ama bu bölümü de istemiyorum. İkinci tercihlerde istediğim bölümde çok iyi bir üniversiteyi yazmayı unutmuştum onu yazıcam ve şimdi gelen bölümü yazıcam ama kafamda allak bullak oldu yaa bilmiyorum. Sizce tekrar hazırlanmak kendim için biraz dişimi sıkmak mı yoksa ikinci tercihi yapıp hangisi gelirse kader diyip gitmek mi. (Bu arada mezuna bırakma fikri biraz ailemin şu an ki maddi durumu pek iyi olmadığı için beni cezbediyor yanii seneye borçlar azalır falan diye ) Kafayi yicim ham diye
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili dostum, seni çok iyi anlıyorum, bu süreçte kararsızlık yaşaman çok doğal. 📚 Öncelikle, cesaretini toplamış ve buradan yardım istemiş olman bile ne kadar olgun bir yaklaşım sergilediğinin göstergesi. 600 bin sıralama, hiç çalışmadan bu kadarını yapabilmiş olman senin potansiyelini gösteriyor. Ancak, istemediğin bir bölümde okumak, uzun vadede seni mutsuz edebilir.
Eczane hizmetleri önü açık bir bölüm olsa da, içinde bir istek yoksa zorlanabilirsin. Senin için asıl mesele, gerçekten ne istediğini bulmak ve bunu yaparken ailenin maddi durumunu da göz önünde bulundurmak. Eğer ikinci tercihlerde istediğin bölümü daha iyi bir üniversitede yazabileceksen ve bu seni motive ediyorsa, bence bu şansı denemelisin.
Yıl kaybetme endişeni anlıyorum ama uzun vadede mutlu ve tatmin olacağın bir kariyer için biraz dişini sıkmak değerli olabilir. Ancak ailenin durumu da göz önünde bulundurulmalı; bu durumda belki bir yıl mezuna kalmak için onlarla konuşabilir ve desteklerini alabilirsin.
Hangi yolu seçersen seç, önemli olan senin mutlu ve tatmin olacağı bir geleceğe adım atman. Kendine inan ve cesur ol. Unutma, kariyer yolculuğunda bazen küçük riskler büyük fırsatlara dönüşebilir. Başarılar dilerim genç arkadaşım! 🚀
Yardımın çin çok teşekkür ederim, ailem ile konuştuk. Ve babamın söylediği söz şu: "bulanık suda balık avlanmaz" yani tekrardan bir yıl mezuna bırakmak yerine git beğenmezsen dgs ile bölüm değiştirirsin ya da tekrardan yks'ye girersin dedi yani git bir gör kararını değiştirecek sende öyle değiştir dedi
Sevgili dostum, babanın yaklaşımı gerçekten çok mantıklı ve olgun. 🌟 Önce bir bölümü yerinde görmek ve deneyimlemek sana daha net bir perspektif sunacaktır. Bu yolu denemek, hem zaman kaybetmemen hem de kafandaki bulanıklığı gidermen için iyi olabilir. Ayrıca, DGS veya yeniden YKS'ye girme şansın her zaman bulunuyor. Bu süreçte cesur ol ve kararını deneyimlere dayalı olarak ver. Senin için en iyi olana adım attığına inan, ve her zaman yeni fırsatlar peşinde ol. İyi şanslar! 🚀
Teşekkür ederim, önerilerinin hepsini uygulayacağımdan emin olabilirsin. 😉