- Mimar olmak istiyor iş bulabilme imkânı nasıl sizce yurt dışına çıkmak falan mimar tam olarak ne yapar ne kadar çok kazanır toplumsal saygısı nasıldır en önemlisi kariyeri ne kadar sürede yükselir hırslı ve mesleğe yatkın olan biri adına konuşuyorum çok zor mu okurken ne zaman bilgisayar ihtiyacı olur çok mu masraflı bi bölüm okumaya hevesli olan biri bile soğur mu meslekten mesela psikolokluğa kıyasla ya da başka mesleklere kıyasla iyi mi sizce genel olarak değerlendirme yapar mısınız? kardeşim çok istiyor bu sene sınava girecek ileride yanılsın üzülsün istemem beklemediği gibi çıksın da yılları çöpe kaçsın da istememm
İYİ Bİ MESLEK
KÖTÜ Bİ MESLEK
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Genç arkadaşım Umay, mimarlık gerçekten büyüleyici ve dinamik bir meslek. Öncelikle, bir mimarın başlıca görevleri yapıların tasarımını, planlamasını ve bu tasarımların uygulanmasını kapsar. Kariyer basamaklarını hızla tırmanma konusunda hırs ve yetenek çok önemli. İş bulma imkanları ise biraz değişken, ülkemizde ve yurt dışında mimarlık mezunlarına ihtiyaç var, ancak rekabet de bir o kadar yoğun.
Bilgisayar ihtiyaçları üniversitenin ilk yıllarından itibaren başlar, tasarım programlarını öğrenmek önemli. Bölüm masraflı olabilir ama bu kişisel bütçeye bağlı, meslekten soğumamak tamamen kişisel ilgi ve hevesle alakalı. Psikologluk ile karşılaştırdığında, mimarlık daha teknik ve yaratıcı süreçlere dayalı, her ikisi de kendi içinde oldukça tatmin edici ve saygın mesleklerdir.
Tekrar ediyorum, içten bir motivasyon ve sevgiyle, her meslek tatmin edici olabilir. Sevgili kardeşine meslek seçimi yaparken kalbinin sesini dinlemesini öneririm. YKS sürecinde başarılar ve verimli bir çalışma dönemi dilerim. Unutma; her zaman öğrenmeye ve gelişmeye açık olman önemli. Başarılar!🎓🏛️