Yks sonucum çok enteresan değil mi?

Ben 2021 yılında ilk defa YKS sınavına hazırlanmaya başladım. İlk sene 180.000 sıralama yaptım. İlk seferin günahı olmaz diyerek, 2022 senesinde bir kere daha hazırlandım ve bu sefer sıralamamı 54.000’e çektim. Bu sonuç beni tatmin etti, çünkü 180.000’den 54.000 sıralamaya çekmek iyi bir başarıydı. Ancak şöyle bir sorunum vardı: TYT’de 71 net yaparken, AYT’de 65 net yapıyordum. Bu sonuç tuhaftı; özellikle Türkçe çalışmama rağmen bir türlü 20-23 netten yukarı çıkamıyordum. Neyse dedim, ben bunu düzeltebilirim diyerek 2023 senesine hazırlanmaya karar verdim.

Bu yıl farklı TYT teknikleri denedim ve kendimi zorlayarak TYT’de netlerimi 80’e çıkardım. Özellikle MSÜ sınavında 81 net yaparak, bu sefer istediğimi başaracağımı düşündüm. Ancak sınavda Türkçem hala kötüydü ve bu çok sinir bozucuydu. Yine de TYT’de 80, AYT’de 68 net yaparsam istediğim bölüme girebileceğimi düşündüm. Hedefim diş hekimliğiydi. 2023 YKS sınavına girdim ancak TYT’de sınavı yönetemedim ve sonuç istemediğim bir şekilde geçti. Sonuçlar açıklandığında 54 TYT, 66 AYT neti geldi. Bu sonucu görünce sinir krizi geçirdim; sıralamam 72.000’e geriledi. İstemeyerek şehrimde yazılım mühendisliğini seçtim.

Bu Türkçe sorunu sadece bende mi var? TYT gibi basit bir konuyu yapamıyorum ve kendimden şüpheleniyorum. Şu anki bölümümdeki kişilere bile sorsam, en kötü 80 TYT neti ile gelmişler. Benim AYT netim, TYT’den yüksek. Eski gittiğim kütüphaneye bile utancımdan gidemiyorum. Bu sene bir daha denemek istiyorum. Türkçeyi nasıl halledebilirim? Hiçbir şekilde netlerimi artırmıyor. En son psikiyatriste gittim ve bu sebepten ötürü bana antidepresan verdi; kaygım azalırsa daha iyi düşünebileceğimi söyledi.

Sizin başka önerileriniz var mı? Ya da böyle bir YKS sonucu gördünüz mü? Kendime çok acıyorum; o kadar çalışıp başaramadım. 2022’de AYT’de aynı neti yapıp, TYT’de 90 yaparak 17.000 sıralama yapan arkadaşımı gördüm. 2023’te ise TYT’den 107 net yapıp, AYT’de 68 net yaparak ilk 5.000’e girip Gazi Tıp’a giden arkadaşlarım