Tercihler bitti ve sabahtan beri ağlıyorum, sağlık sektörünü sevmiyorum endüstri ya da makina mühendisliği istiyordum hep. Fizik ve matematiği cok seviyorum fakat biyoloji ve kimya en sevmediğim dersler. Ilk 10 tercihime full eczacılık yazıldı ve geri kalanlar mühendislik olsa bile illaki onlardan biri tutacak. Kırık obp ile kazanamam 2 yılım heba oldu aşırı üzgünüm ve 5 yıl bu bölümü okuyamam
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Ailenizle bu durumu açık ve dürüst bir şekilde konuşarak hislerinizi ve düşüncelerinizi paylaşmalısınız. Onlara gerçekten ne istediğinizi anlatmak, desteklerini almak için önemli bir adım. Ayrıca kendi kariyer hedeflerinizi belirleyip onlara alternatif bir plan sunarak, farklı bir alanda eğitim veya kariyer yapma isteğinizi daha kolay kabul ettirebilirsiniz.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılAh güzelim ya. Gizlice değiştirseydin keşke 😕 ben de sağlıkçıyım. Gerçekten çok zor ama eczacılık daha bireysel geliyor bana. Ben olmak isterdim. Bu arada dediğin gibi benim de lisedeyken fizik matematik daha iyiydi biyoloji çok sevmezdim ve derslerde genel olarak zorlanıyordum. Çünkü ezber sevmiyorum yani beyin analitik düşüneceği şeylere daha yatkın oluyor. Bence bölümünü sevmeye çalış aynı zamanda sınava yine gir. Dene tabiki. Ama zaman kaybetme yeterki. Allah korusun ama yarınımız belli değil. Bir an önce mesleğini eline almaya bak. Ben sana güveniyorum sen yine sınava girip kazanırsın. İllaki hazırda notların vardır. Onları atma. Üniyi kazanınca yanında götür. Aile yanından daha güzel çalışacaksın emin ol.
00 Yorumla
1 yılEn başta bu bölümü okumak istemediğini konuşsaydınız konuştuğun halde seni dinlemeyip kendi istediklerine yönlendirme yapıldıysa habersiz tercih sıralamasını değiştirebilirdin. Artık ilerisini planlayın belki kendi tercihlerinizden birisi çıkar. Eczacılık çıkarsa denersiniz yapamadığınızı söylersiniz zaman kaybı olacak ama sağlık olsun.
00 Yorumla
Öncelikle çok geçmiş olsun.
Yatay geçiş vb imkan varsa o şekilde veya belki yeniden sınava girerek deneyebilirsiniz. Puanlar nasıl oluyor bilmiyorum ama bir yıl hiçbir şey değil. En en kötü ihtimalle mezun olup istediğinize yakın bir kariyere geçiş yaparsınız.
Karşı çıktıkları saçmasapan bir meslek olsa belki biraz empati yapmayı denerdim ama mühendislik diyorsunuz. Ailenizin yaptığı akıl almaz bir hadsizlik ve cehalet.
Tavrınızı koyun ve bir daha bu şekilde geri adım atmayın. Kararlı olduğunuzu görürlerse er geç kabul ederler.
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
Genç arkadaşım,
Üzüntünü ve endişeni anlıyorum. Tercih dönemleri gerçekten stresli ve zorlayıcı olabilir. Eczacılık alanı seni mutlu etmeyecekse, bu konuda ailenle açık ve samimi bir konuşma yapman önemli. İlgilendiğin mühendislik bölümleri, fizik ve matematik yeteneklerinle daha uyumlu ve seni daha motive edebilir. Bu konuşmada, neden mühendislik okumak istediğini ve bu alanda kendini nasıl geliştirebileceğini açıklayabilirsin. Ayrıca, eğer tercihlerin yapıldıysa ve sonradan değişiklik yapamıyorsan bile, dört yıllık bir üniversite eğitiminden sonra başka bir lisans programına geçiş yaparak hayalindeki alana tekrar yönelebilirsin.
Unutma, kariyer yolculuğun tek bir tercih ya da adımla sınırlı değil. Senin için en iyi olanı belirlemeye çalışırken, kendine güven ve cesaretini kaybetme. Asıl önemli olan, seni mutlu eden ve tutkulu olduğun alanlarda ilerlemeye çalışmak. Başarı, her zaman seni en çok geliştiren ve mutlu eden yolda gelir. 🍀 Mühendislik hayalini gerçekleştirmek için kararlı ve stratejik olursan, eninde sonunda hedefine ulaşabilirsin.
Sevgiyle kal ve unutma, senin için en iyisini sen bilirsin! 💪✨00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
30
Cevap
19Cevap
1 yılAile zoruyla hayatınızı komple etkileyecek böyle şeyler bence asla yapılmamalı bu sonuçta sizin kariyerinizin başlangıcı insan sevmediği bir bölümde başarılı olmaz...
20 Yorumla- YKS2026 konusunda 1,4b cevap paylaştı.
u 1 yılbence kendi istediğini seçmelisiniz
10 Yorumla
1 yılBelki gidince seversin. Sevmezsen de yatay geçiş yaparsın. Yatay geçiş yapamazsan da bir daha hazırlanırsın. 2 sene kaybettim diye düşünme çünkü zaten şu an bir sene daha hazırlanmayı mental olarak kaldıramayacağını yazmışsın. 1 sene dinlenme senesi olur senin için. 70 - 80 senelik ömürde 2 senecik nedir ki? 30k yapmışsın, çok iyi bir durumdasın. Konuları biliyorsun. Bu sıralamayı yapabilmişsen pek konu eksiğin yoktur zaten. Çok daha iyisini yapabileceğini düşünüyorum hatta bundan neredeyse eminim. Keşke aileni 1 sene daha hazırlanmaya ikna edebilmiş olsaydın fakat önce kendini 1 sene daha hazırlanmaya ikna edebilmeliydin. Olsun, her şeyde bir hayır vardır. Ben buna çok inanıyorum. Yolun açık olsun.
11 Yorumla- 1 yıl
Hayır mayır yok ortada kızın ailesi ya cahil ya da art niyetli olduğu için kızın hayatını mahvetmeye çalışıyor. Tolerans göstermeyip şikayetçi olması gerekiyor yoksa ileride kafasını duvarlara vurur.
1 yılSakın bu hataya düşme git karakola tüm ailenden şikayetçi ol bana zorla tercih yaptırdılar tehdit edildim de anasını satıym ben de bizimkilerin zoruyla sağlık okudum hayatım mahvoldu kendileri de sorumluluk falan almıyor bizene okumasaydın diyorlar sanki beni zorlamamışlar gibi sanki kendim seçmişim gibi
15 Yorumla- 1 yıl
Ne okudun
- 1 yıl
@adımsevimli lanet olasıca hasta bakım
- 1 yıl
@adımsevimli ama kendimi zar zor uğraşıp kurtardım güzel bir işim var şimdi aileme kalsa daha da batacaktım
- 1 yıl
Ataması vardı ama p bölümün - 1 yıl
@adımsevimli bölüm iyi değil ki aylık 40-50 bin verseler bile yapılacak iş değil
Gizli Üye(30-35)1 yılBence pozitif düsün. Ben de zamaninda sagliktan bir şey okumadigima pişman oldum. Tercih yaparken kesinlikle yazmamaya karar verdim ve öğretmenlik okudum. Ama megerse saglik bölümleri bana göreymis. Yanlış düsünmüsüm.
Sen agladigina göre sagliktan gerçekten mi nefret ediyorsun? Bunu iyi biliyor musun?
00 Yorumla
1 yılBana da istemediğim bölümü sırf yanlarında okuyayım diye yazdırdılar. Farklı bölüme yatay geçiş oluyormuş duyduğum kadarı ile çok zorlanıyorum derslerde olmuyor de geçiş yap bence zorlanıyorum kalacağım dersen ikna olurlar
06 Yorumla
Soran1 yılYatay geçişler de kimya ve kimya mühendisliği var ben makine istiyorum ve onlara geçiş yok araştırdım
- 1 yıl
2. sınıfta bırakıp tekrar girmek nasıl fikir? Sene kaybı olacak ama
Soran1 yılBilgilerim bu kadar taze olabilicek mi bilmiyorum şu an 30k yı çöpe atmanın üzüntüsünü yaşıyorum o kadar emeğin gidişi üzüyor
- 1 yıl
Çok var 2. sene giren. Arkadaşlarım pek açlışmadan girip daha iyi yaptılar hatta ama yine de çalış bir tanıdık 27k dan 180kya kadar gerilemiş. Benim istediğim hemşirelikti tutturuyordum ailemin zoruyla anestezi yazmak zorunda kaldım. 4 yıllık bile yazamadım bari sağlık alanı olsun dedim diye 2 yıllık yazdım istemiyorum hiç. Dgs ile ya da meslek hayatından sonra uğraşacağım geçiş için. Üniversitenin hiçbir şeyinden yararlanamıyorum çap vb vb. Hayat üniversiteye geçince bitmiyor ben tıp okuyanda tanıyorum diyetisyenlik bitirip üstüne çalışıp geçiyorlar. Yine de anlıyorum kaine ve eczacılık farklı alanlar ben de sağlık alanı değiled başka eşyler istedim en en başta. Çokta zorlandım hemşirelikten daha yüksek bekliyorlardı da en başta zorladılar diye adam akıllı çalışmadım
Soran1 yılIlk seneden turuyorken niye 2 yılımı harcamak zorunda kalıyorum bu durum çok acınası. Türk almanda makine mühendisliği yazmış olabilirdim ama gidip eczacılık yazmak zorunda kaldım sabahtan beri gözümde yas kalmadı gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum hic istediğim bir meslek bile değil. Sırf biyoloji dersini laboratuvarda işleyeceğiz dediği zaman hoca okuldan kaçan biriydim
- 1 yıl
bu durumu tek yaşaayn sen değilsin. Türkiye de çok kişi var yapıcak bir şey yok artık
1 yılO tercihlerini hemen ver hal değiştir saçma sapan işler yapmayın ayran okumayacak Sen okuyacaksın Hayır demeyi öğrenin Sen okuyacaksın Çocuğum o bölümü ailen değil çok meraklıysa kendileri okusunlar hemen değiştir o tercihlerini
10 YorumlaSevmiyorsan eczacılık zor olur senin için. Bence çok eğlenceli ben okudum. Deney falan eğlenceli oluyor lablari. Ama sen bambaska bı şeyden bahsediyorsun endüstri falan bilemedim keşke aileni ikna edebilseydin
00 Yorumla
1 yılSevmediğin bölümü uzatmadan tamamlamak çok zor. Senin gibi olan arkadaşlar kaydolup işk sene tekrar sınava girip bölüm değiştiriyor aynı zamanda tatil gibi dinleniyordu.
00 Yorumlaüzülmek yerine güzel yanlarına odaklan. Kimyayı hiç yapamayan ben bile zorlanarak da olsa geçtim kimyadan. hem hayırlısı böyledir belki de
04 Yorumla
Soran1 yılHep mühendislik istiyordum biyolojiden hep nefret ettim tüm lise hayatımda
Soran1 yılIlaç adı ezberlemek istemiyorum😭
1 yılNeden buna ailen karar veriyor ne hakla senin hayatın bu?
11 Yorumla
Soran1 yılMühendisliğe hiç sıcak bakmıyorlardı ileride bölümü sevmezsem ve işsiz kalırsam haklı çıkarlarsa korkusu yüzünden boyun eğmek zorunda kaldım
1 yıllütfen ailenin zoruyla bir bölüm seçme sonra çok pişman olursun
22 Yorumla- 1 yıl
Bari sorumluluk alıp çocuğunun arkasında durabilen bir aile olsa hadi yine neyse yarın öbür gün kız iş bulamaz ya da bulsa bile kötü bir iştir kızın hoşuna gitmez falan ailesi diyecek ki okumasaydın zorla mı okuttuk sen seçtin falan filan deyip işin içinden sıyrılmaya bakarlar çocuk umurlarında olmaz
- 1 yıl
@Cleanman58 aynen haklısın
askm değiştirseydin ya sonra da ilk tercihlerim tutmamış falan bir şey der bulurdun
02 Yorumla
Soran1 yılCesaret bulamadım şu an duzeltebilsem 1 saniye düşünmem
1 yılAilenin senin istediğin mesleği istememesinin sebebi ne
034 Yorumla
Soran1 yılÇizim yeteneğim kötü diye makinayi istemediler bide genel olarak erkeklerin seçtiği bir bölüm diye, endüstriyi istememe sebepleri cok düşük maasla calistiriliyor olmaları ve iş garantisinin olmaması
- 1 yıl
Türkiye'de tıp harici hiçbir mesleğin garantisi yok hatta tıp ileride durumu ne olur o da belli olmaz bal bende yks ye girdim tercih yaptım benim kararım net tarih bölümüydü kimse istemedi ama benim hayatım bu mesleği 40 sene yapıcam gidip onca yıl boyunca sevmediğim işi yapmam. Ailende kendisiyle çelişiyo madem ki çizimin kötü diye makine müh. istemiyorlarsa sevmediğin mesleği belki de yapamayacağın işi niye yazdırıyorlar
Soran1 yılHedefleri dükkan açarız rahat edersin kafasında fakat artık her yerde açılmıyor ve cok meşakkatli bir süreç. Hep fizik okumak istiyordum ona cok karşı oldukları için mühendisliğe yöneldim fakat sonucunda dedikleri oldu. 5 yıl zorla katlansam bile eczane açamadığım takdirde hastane kısmında çalışmak zorinda kalıyorum ve en sevmediğim yer hastane
- 1 yıl
O zaman neden diretmedin sana şunu söyleyim eğer onların istediği bölümü okursan ve bu mesleği sevmezsen ailen asla sorumluluk almayacak hatta seni suçlayacaklardır
Soran1 yılİstemediğimi söyledim ve tercihler açıklanınca kayıt yaptirmayacagi mi da belirttim kavga çıktı zaten. Sorun işin geçmiş olması ve tekrar sınava hazırlanacak mentalitemin olmaması
- 1 yıl
Peki bu dediklerini tercih döneminde neden ailene söylemedin
Soran1 yılTercih döneminde zaten söyledim
- 1 yıl
Bak işte biraz kafanı çalıştıracaktın son gün kala ailenden habersiz gieecektin siteye istediğin bölümleri öne yazıp onaylayacaktın
Soran1 yılSon saat babam bilgisiyar başında tercihlerim kısmında bekledi degistirmeyeyim diye durumun vaziyeti bu haldeydi
- 1 yıl
Telefondan girseydin
- 1 yıl
Yanlış anlama anne babanın eğitim düzeyi nedir
Soran1 yılDeğiştirdiğimde zaten görecekti sırf bu yüzden 12yi bekledi
Soran1 yılAnnem dermatolog babam avukat
- 1 yıl
İnadına inadına tekrar değiştirecektin ama olan olmuş. Benim ailem öyle bir şey hele bi yapsın varya ortalığı dağıtırım
Soran1 yıl1 gündür ben de dağıtmayı çalışıyorum takan yok
- 1 yıl
Aslında anne ve baban üniversite okumuş bitirmiş insanlar seni anlamaları lazımdı
- 1 yıl
üniversiteye kayıt da yaptırma üni falan da okuma görsünler o zaman
Soran1 yılAnnem sağlıkta eczacılara cok özendiği için yazdırdı babam mühendislikte sürünmemi istemiyormuş, o yuzden baskı karşısında bisi yapamadım
Soran1 yılKayit zaten yaptirmayacagim ama istediğim bolum icin tekrar çalışacağım seneye kırık obp ile kazanamam bu yüzden 2 yılımı canım güzel ailem yüzünden kaybediyorum
- 1 yıl
Bu senin hayatın onların değil!. Madem annen eczacılara özeniyordu o zaman kendisi neden eczacı olmamış
- 1 yıl
Tekrar sınava hazırlancam diyosun da ailen yine aynısını yapacak
Soran1 yılBen de neden eczacı olmadığını sormuştum o zamanlar tıp revacta diye yazmış bilseydim bu kadar zorlanacagimi eczacilik yazardim demişti
Soran1 yılAynısını yapmazlar diye düşünüyorum sonucta inatçı davranıp gitmeyeceğim bölüme
- 1 yıl
Tıp hala revaçta. Bak tekrar diyorum bu senin hayatın
Soran1 yılBazı aileler ne kadar okusa bile anlamıyorlar elimden bir şey gelmedi
- 1 yıl
Şunu unutma hayat sırf ailen yüzünden okuyamadın istediğin bölümü gel oku demeyecek hayat bu tercihinin bedelini sana ödetcek anne ve babana değil
Soran1 yılBu durumda ne yapmalıyım? Bölüme gitmeyerek zaten tepkimi koyacağım ama sonrası?
- 1 yıl
Ailene diyeceksin ki ya istediğim bölümü okumama izin verirsiniz ya da eğitim hayatımı noktalıyorum diysceksin
Soran1 yılİzin vermedikleri takdirde ben eğitim hayatımı noktalamak istemiyorum ama
- 1 yıl
Ztn noktala demiyorum ailene öyle diyeceksin
Soran1 yılİnatçı bir tavırları var geri adım atmama olasılıkları cok yüksek
- 1 yıl
O zaman sende öyle davranacaksın
Soran1 yılSanırım dediğini yapacağım teşekkür ederim
- 1 yıl
Rica ederim
1 yılNiye aile zoruyla yazdın ki söylemedin mi ben istemiyorum o bölümü diye
11 Yorumla- 1 yıl
Var böyle terör ruhlu aileler zorla bir bölümde okutmaya çalışan
Sakın aile zoruyla meslek seçme. Ömür boyu mutsuz olursun
10 YorumlaÜzücü. Ama eczacılık bence daha iyi olmuş. Umarım zamanla seversin
10 Yorumla
1 yılKeşke son gün tercih listeni düzeltip gece şifreni degistirseydin
00 Yorumlaşu an böyle düşünüyorsun ama iki sene sonra belki de mühendislikte istemeyebilirsin
00 Yorumla
1 yılaskimmmm niye agliyosun unide ganonu yuksek tutup yatay gecis yappp ya da meb puanınlaaa
00 Yorumla
1 yılbence aile zoru falan palavra sen ösymden gizliden değiştirseydin
01 Yorumla- 1 yıl
Kızı nasıl bir baskı yaşadığını bilmeden yalancılıkla suçlama öyle bir şey yaşamış olmalı ki değiştirmeye bile cesaret edememiş demek ki
2. tercih varsa ona istediğin bölümü yazarsın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBi yorumunda gördüm işsiz kalırsam haklı çıkarlarsa diye korktum yazmışsın sen kız çocuğusun farkında mısın işsiz kalırsam diye neden korkuyorsun
04 Yorumla- 1 yıl
Ne demek neden korkuyor? En çok kadinlarin maddi özgürlüğe ihtiyacı var. Çok doğal değil mi korkması
Cevap sahibi1 yıl@Mavipanda35 erkek kadar çalışması şart değil. Ama şöyle benim ailem beni çalışmak zorundasın diye yetiştirmedi. Şu an işim var ama işsizlik stresini yaşamadım.
- 1 yıl
İste herkes o kadar şanslı olmuyor maalesef. Soran kişi de o sanslilardan değil bence.
Cevap sahibi1 yıl@Mavipanda35 :(
1 yılAilenin değil senin hayatın istediğin bölümünü okumalısın
00 Yorumla
1 yılBence en güzel bölüm bitince mühendislik okursun
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBen de eczacılık okuyorum bence boş ver oku gitsin mühendislik olsa ne yapacaksın bir sınıfın dörtte üçü erkek eczacılıkta çoğu kız oluyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılGizlice degistirseydin son saatte. Ama olan olmus , sizin gibilerine allah yardim etsin baskici ailede buyumek kafayi yedirtir
00 YorumlaNeden ya neden nm neden istediğin bölümü yazmıyorsun yaa? Senin hayatın bu ailenin değil fikir verebilirler ama seçeceksin diyemezler! Geri dönme şansın varsa dön ! Mutlu olacağın bir bölüm seç ailenin söz hakkı yok ! Reşitsin
00 Yorumla
1 yıl30 k ile dogru duzgun bir muhendislik gelmezdi issiz kalirdin. eczaci olursun koyarsin basina kalfayi gezersin sabah aksam. hayirlisi buymus canini sikma rahat ediceksin ilerde emin ol
00 Yorumla5 sene eczacılık okumak çok saçma. bunun sadece birkaç ay eğitimini görüp sertifika alanlar eczanede çalışanlar var. 5 seneni vermek saçma cidden
00 Yorumla
1 yılBen eczacıyım aslında mesleğim çok rahat güzel bi meslek ama biyoloji ve kimyayı sevmiyorsan okurken baya bi zorlanacaksın demektir
12 Yorumla- 1 yıl
Bana ulaşir misiniz soracaklarim var da
- 1 yıl
@Melezbirkız gizliden çıktım yazabilirsiniz
Merkezi sınav puanı ile başka bölüme geçiş yapabilirsin
00 YorumlaBence ailenle konuşup duygularını söylemelisin ve bu arada yaptıkları çok kötü bir şey
00 Yorumla
1 yılNiye be okumussun dükkanın var esnafsın tabure bile atabiliyon süper
00 Yorumla
1 yılBişey olmaz oku sonra başka bı işte devam edersin ila eczacılık yapman gerek mezki
00 Yorumla
1 yılGüzel bölüm önü açık aslında neden öyle düşünüyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBir sene oku , gerçekten de baktın hiç sevmiyorsun , gider yatay geçiş yaparsın MYP ile. Bu kadar üzülme , gerçekten neyde hayr var hiç bilmeyiz. Bu arada geçiş olur hiç korkma.
00 Yorumlaben de aile zoruyla sevmediğim bölümü okudum, kesinlikle eziyet.
00 Yorumla
1 yılTekrar hazırlan
00 Yorumla
1 yılYatay geçiş yapabilirmiyormusun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYeniden gir sınava ya da çıkmadı falan de
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılDikey geçiş yapamıyor musun
00 YorumlaGizli gizli bölümünü değiştir
00 YorumlaKotu
00 Yorumla
1 yılYatay geçiş myp ile