Birisi kendi şehrim hataya yakın yer Kilis, diğeri şehrimden uzak ama Kilis’ten daha güzel şehir Amasya. Ailem zaten 2 yıl okuyacaksın Kilise git uzağa gitmene gerek yok diyor ama Kilis küçük bir şehir ve Suriyeli dolu bu beni korkutuyor sizce hangisi
Kilis
Amasya
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Kilisede Hatay’dan farkı yok bence, şu an işimden dolayı hataydayım hemen hemen aynı.
Diyorsun ya peki Suriyeliler çok mu ve ben yurtta kalmicam ya öğretmenevinde (ailem öğretmen) ya da apartta kalırım güvenlik sorunu olur mu sence
Ben Hatay’dan bahsettim, Kilis’le farkı olmadığından bahsettim.
Yani şu an gördüğüm Hatay bu,
Başkalarına uyma cidden ailene bile, sen nereyi istiyorsan oraya gitmelisin. 2 yılda olsa üni hayatında geçireceğin en güzel yıllar olabilir ki 2 yılda bitirebileceğin ne malum. Amasyada gezmek eğlenmek için çok daha rahat bir şehir.
Ya benimde amacım aslında gece hayatı falan değil üniyi bitirmek aynı zamanda İngilizce öğrenmek ve zaten üniyi bitirdikten sonra başka ülkeye gideceğim ama bu 2 seneyi nerde okusam ona karar veremedim Kilis şehrime yakın en azından her haftasonu ailemin yanına gelirim ama Suriyeliler beni korkutuyor sadece
Bende gece hayatından bahsetmedim genel olarak söyledim zaten
Amasya’ya git elma yersin bol bol
Evet ama 2 sene için değer mi onu bilemedim zaten bu 2 senede tek amacım üniversiteyi bitirmek ve İngilizce öğrenmek (sonra başka ülkeye gideceğim) işte bu 2 sene için Kilis’te okuyup her hafta sonu ailemin yanına gelmek mi yoksa daha önce hiç gitmediğim bir şehirde yaşamak mı karar veremiyorum çok zor
Ailenden bu 2 sene de ayrı kalamazsan gideceğin ülkede de pek yapamazsın. Hem kendini test etmiş olursun
Evet doğru söylüyorsun. Bir şehirde yalnız, hiçbir tanıdığın olmadan yaşamak aslında biraz korkunç ama başka ülkeye gidince zaten bunu yaşayacağım şimdiden alışmam lazım. Herşeyi tek başıma yapmaya alışmam lazım, bu benim için zor olacak ama yapmam lazım. Ailemide özlicem nasıl olacak bilmiyorum😢 onlarda beni özlicek Amasya’ya mı gitsem diyince üzülüyorlar ah desen canın yansa gelenin olmayacak diyorlar haklılarda ama bu benim tercihim. ya da bilmiyorum belkide ailemi dinlemeliyim aslında başka ülkeye taşınmak heleki kız başına zor ve yorucu Türkiye’yi sevmiyorum (çünkü yaşam kalitesi düşük bir ülke) ama en azından belkide hatayda ailemle yaşamaya devam etmeli ve yurtdışına sadece tatil için çıkmalıyım zaten onlarda diyor istediğin kadar tatil yap yurtdışında gez ama taşınma diyorlar belkide doğru söylüyorlar evet belkide böyle yapmalıyım maalesef.
Valla hanımefendiciğim eğitim kariyeriniz için en doğrusunu tercih etmelisiniz. Eğer aile ile bağlarınız çok güçlü ve onların üzülmesini istemiyorsanız o zaman onların yanında kalmalısınız. Türkiye de hayat şartlarına gelince de gerçekten çok zor. Her yer mülteci dolu maalesef ve 5-6 sene sonra ne boyutta olacaklarını kestiremiyoruz.
Eğer tercihiniz ailenizden yanaysa onların yanında kalın. Diğer türlüsü bir kadın için zor. Ama yapılabilir
Eğitimim de iyi değil zaten başka ülkeye gidersemde garson kasiyer olmayı falan planlıyordum yeterki bu ülkeden kurtulayım kafasıyla🤣 ama neyse kararımı verdim ben ailemden ayrılamam ileride ailemden başka eve taşınırım belki (aynı şehirde) ama başka ülkede yaşamak benim için çok zor olur her açıdan. En azından her yıl birkaç ay tatil yaparım ne yapayım. Teşekkürler yardımın için sayende düşündüm ve ne yapmam gerektiğine karar verdim❤️❤️
Ehhh doğru karar neyse sizin için onu yapın. Eğitim hayatında size başarılar dilerim. Belki bakarsın daha iyi yerlere gelirsin Türkiye de.. hayat bu ne olacağı hiç belli olmaz
Evet öyle çok haklısınız. Çok teşekkürler❤️
Rica ederim, iyi geceler size
Sizede iyi geceler☺️🩵
Bolumun ne okuyacağın Amasya soğuğu iyi degil ailen haklı
amsya ya git
Amasya
Evet ama 2 sene için değer mi onu bilemedim zaten bu 2 senede tek amacım üniversiteyi bitirmek ve İngilizce öğrenmek (sonra başka ülkeye gideceğim) işte bu 2 sene için Kilis’te okuyup her hafta sonu ailemin yanına gelmek mi yoksa daha önce hiç gitmediğim bir şehirde yaşamak mı karar veremiyorum çok zor