+1 yılo kadar parayı veriyorsunuz ama okul bitince 30,40 bin lira işe razı geleceksiniz.. boş yere o parayı veriyorsunuz.. biriktirin yatırımla büyütün ve iş sahibi olun daha iyi.. herkes okumak zorunda değil.. zaten sınavı gecemeyecek kapasitesi olanda okumaması gerekli..
02 Yorumla
Soran+1 yılValla amerikan vatandaşıyım ben new yorkta doğdum üni bitsin taşınacağım
- +1 yıl
nie orada okumuyon
En İyi Cevaplar
+1 yılsabancilarda okunmaz cokk üç rakamlar bunlar ne yapıyorlar direk al ülkeyi sen yönet mi diyorlar hersey kağıt parçasından ibaret değil mi? başka daha uygun prestijli üniversiteler var insanlar kafayı yemiş Zaten insanlar bunların her şeyine Tamam Eyvallah dedidikleri için onlar da yükseltiyorlar tamamıyla insanların suçu
10 Yorumla
+1 yılÖzel üniversiteler kapatılmalı. Zaten milyonlarca diplomalı işsiz var. Devlet üniversitelerindeki kontenjanlar zebil gibi artırılmış zaten. Mühendisler avukatlar iş bulamıyorlar , atamaları da yok. Üstüne bir de her yerde özel üniversite var
00 Yorumla
Özel okulların vicdansiz olmasina sebep de hükumet. Ikinci öğretimi kaldırdı, baraj koydu, yurt dışında okuyacaklara da yks sınavı şartı koştu, talep çok arz az. Tepki büyük olmalı.
06 Yorumla- +1 yıl
Baraj kalktı be abim yanlış bilgi verme
- +1 yıl
Hocam bir zahmet o da olsun bak bende sınava gireceğim
- +1 yıl
Çok bilgili birisin hocam
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
+1 yılKafan mı iyi? Sen veriyorsun işte senin gibi veriyor insanlar. Üstelik özel üniversiteler zorunlu mu? Okuyan kaç kişi var özelde? Ülkenin nüfusunu da göz önünde bulundur tâbi
36 Yorumla
Soran+1 yılKanka 2 tane arkadaşım devlete geçecek bu sene.
- +1 yıl
Geçebilir. Bazı devlette okuyanlar da özele geçebilir. Ülke nüfusu 80 milyonu geçmiş. Herkes asgari ücretli değil
- +1 yıl
%10 varlıklı desen 8 milyon eder
Soran+1 yılDoğru seneye sabancı 2 milyon olur artık
- +1 yıl
10 milyon da olsa kontenjanlar öyle aşırı daralmaz. Ülkenin kalabalık olmasından kaynaklı bu durum
- +1 yıl
Orta kesim öldü de üst taraf hâlâ aynı.
Ben fiyatları duyunca hiç şaşırmadım. Özel okul ve kolejlerin fiyatları zaten malum aylardır gündemde. Kolejlerin fiyatlar bu kadar fahişken özel üniversitelerinde böyle olacağı biraz belliydi bence
00 Yorumla
+1 yılŞaka yapıyosun ya o fiyat ne cidden !!
Ben de vakıftayım ilk sene 178 bindi şu an 360 bin olmuş ama babam veremeiceğini söyledi bide gidiş grliş 4 saat yakın bi okula geçicem 250 bin fakat seninki neymiş öyle ya00 YorumlaSayısalda ilk 50 bine girip mühendislik okuyorum arkadaşlar
Devlet üniversitesindeyim
Mutluyum
Kendi çabamızla bi yerlere gelebilmek en büyük başarı ztn02 Yorumla
Soran+1 yılValla bende sayısal 12 bine girdim sabancıda ücretli okuyorum. Bende çok mutluyum
+1 yılDostum parası olup Türkiye'deki ünilerin herhangi birisine bu para verilmez aptallık resmen. Trde bu parayı ödeyeceğine git Kanada'da Almanya'da vs düzgün gelişmiş bir ülkenin diplomasını alırsın ya. Hiç akla mantığa uyan şey mi bu
00 Yorumla
+1 yılGerçekten içinde okumak varsa tabiki oku ama içinde bir şeyler öğrenmeyip okulu bitirmek istersen yazık olur baban o parayı kendiside yiyebilirdi ya da altına daha iyi araba çekebilir
00 Yorumla
+1 yılÇok zengine zaten koymuyor o paralar orta direk kalmadı ama bütçeyi zorlayıp gönderenlerin yerinde olsam ben o parayı üniversiteye vereceğime çocuğuma yatırım yaparım daha iyi
00 YorumlaValla bu devirde üniversite okunmaz. Okunursa açıktan okunması gerek, yurt fiyatları, otobüs, yemekten tasarruf edilir çalışma alanı olarakta daha müsait olunuyor.
04 Yorumla- +1 yıl
Açıktan her bölüm yok ama
- +1 yıl
Tamam o zaman dediğine bakarsak ülke de doktor öğretmen mühendis kalmayacak ne saçma bi düşünce
Gizli Üye(25-29)+1 yılZamanında benim gecemi gündüzüme kattığım, kafamı kaybettiğim bölüme falan bazi insanların zekasının yetmeyip babasının parasının yettiği için girmesi o kadar zoruma gidiyor ki
13 Yorumla
Soran+1 yılAynen kanka sende sayısalda 12 bine gir sonra konuş. Zekası yetmeyenler dediğin okul 100binle kapattı. %50yi max 8binle kabul ediyor
Cevap sahibi+1 yılBen ege tıp okuyorum kanka merak etme
Soran+1 yılİyi o zaman lafım yok
+1 yılBaban zaten bu paraları bir okula verebiliyorsa ne diye okuyorsun o parayı sana versin iş kurmayı öğretsin yol göstersin sana daha iyi aq
10 Yorumla
+1 yılNasıl mı okuyacak? İlk 1000'e girerek okuyabilirsiniz. Hem de bedavaya :)
20 Yorumla
+1 yılÖzelde okutmayi tercih ediyorsa ödeyecek. ya da çalışıp devlet üniversitelerine girecekler.
20 Yorumla
+1 yılOkumasınlar zorunda değiller. Puanları hangi üniversiteye yetiyorsa mantıklı olani tercih edip okuyacaklar bu kadar basit.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBabası zengin olan okuyor benim gibi fakirler ve derslerde başarısız olan kızlar okumuyor herhalde veya esc olmak lazım bu okula kayıt yaptırdıktan sonra anca taksidi çıkar dönem bitene kdr zengin erkekte çoktur 2 kurusa s ktiririm kendimi artık
00 Yorumla
+1 yılözel üniversiteler çok kötü ya aşırı pahalı. Devlet yine iyide özel ünilerin güvenlik, yemek şeyleri falan daha iyi diye biliyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılVay mk hayata bak ya adalatsiz dünya o kadar paraya okuyonuz bari adam olun da ülkeyi kurtarin mlllkk
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİstediğim üniversitede istediğim bölümü sırf 'tam burslu' kazanamadığım için 480 puanla tercih yapmadım. Ücretli okuyanları hayretle seyrediyorum. Hayat parası olana güzel.
00 YorumlaAmaçları zaten insanları yolmak. okumak da akıl işi değil artık bu dvirde
00 YorumlaDevlet te oku yıldız ODTÜ itü Boğaziçi kafası çalışmayan lar özele gider
02 Yorumla
Soran+1 yılSayısal 12bine girdim ama ailem eğitime çok önem verdiği için sabancıya gönderdi.
+1 yılBen olsam okumam paramla hayatımı yaşarım işime bakarım
00 Yorumla
+1 yılÖzelde okuyunca noluo bütün derslere özel hoca tut daha fazla şey öğrenir ve daha az harcarsın
00 Yorumla
+1 yılGeçen sene 70 bin lira verdiğim ilkokul 1 sınıf bu sene 170 bin lira
05 Yorumla- +1 yıl
Ablam gözünü seveyim tamam tabiki evladın kıyamaz insan ama sence değer mi ilkokul'da bu kadar para vermeye çocuk o okuldan mezun olduğunda bile ilkokulu komple unutacak olan paraya olur Allah bağışlasın
- +1 yıl
Peki ablam😉
- +1 yıl
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 dayı kadın sandım seni lannnn😂😂😂😂😂😂😂
- +1 yıl
Neyse
- +1 yıl
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😱😱😱😱😱
Özel üniversitede okunmaz. Yani kişi zengin değilse.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBu ülkenin ke*rizi de, denizi de tükenmez. Parası bol, aklı kıt olanlar, özel okul tercih ederler.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkumaya harcanan parayla sirket kurarsın .. okadar oku işsiz kal.. eğitim sistemide diger sistemler gibi çöküyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen anlayamadım. Özelliğin ne de özel üniversitede okuman gerekiyor?
05 Yorumla
Soran+1 yılTürkiyedeki prestijli ünilerden bir tanesi
Cevap sahibi+1 yılNoluyor öyle olunca?
Soran+1 yılEğitimi çok iyi iş bulman çok daha kolay oluyor. Mesela benim arkadaşımın şirketinde sadece özyeğin, koç, sabancı, odtü, bilkent ve boğaziçi mezunları var
Cevap sahibi+1 yılPara baydiklari içindir.
Cevap sahibi+1 yılYaşam bu değil, o kadar büyütmeyin. Yarın belki öleceksiniz.
Elini sallasan devlet üniversitesi var zaten. Ozellerde sanki daha iyi bir eğitim mi var ortalama şişirip şişirip yolluyorlar
13 Yorumla
Soran+1 yılSen öyle mi sanıyorsun? Üniversite özel kolejlere benzemiyor, bilmeyince böyle sallamak kolay olmalı
Soran+1 yılHangi üni söyler misin lütfen çok merak ediyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılValla en iyisi 20 kişi toplayıp kendi üniversitemizi kurmak daha mantıklı.
Hemde özel10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılozel uniye para verecek kadar zanginse ailen niye okuyosun ki
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBenim akrabam olabilir misin? Adının baş harfi ne?
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDemek babanda varmış milyon tl'ler.
1 yılOkunmayacak, calissaydin da okul kazansaydin kardesim. Ozel universiteye kalirsan tabi boyle soylenirsin.
00 YorumlaBurslu gitmiyorsan özel para tuzağı zaten. İyi eğitim veren bir kaç tane var onları da burslu kazanmak lazım.
00 Yorumla
+1 yılZenginsin kızım işte 510 u veren 1 milyonu da verir tatava yapma
02 Yorumla
Soran+1 yılVerecem zaten ben sizler için diyorum
- +1 yıl
Lan zengin olmayan özel okulda okumaz zaten boş yapma
Bazı insanlar için yıllık 1m çerez parası zaten dediğin koç üniversitesi git ve otoparkina bak ne dediğimi anlarsın
00 YorumlaBende zenginim ama bu saatten sonra üniversite okunmaz
Aşırı pahalılık aldı başını gidiyor
Şirket kurar üretim yaparım00 Yorumla
+1 yılEğer gerçekten okuduğun bölümle ilgili bir gelecek planlamıyorsan okunmamalı.
00 Yorumla
+1 yılÇok kazıklı git devlet üniversitesinde oku okuyabiliyorsan
00 YorumlaEn zenginlerin devri bu devir
10 Yorumla
+1 yılYapicak bir sey yok ders calişın ozele gitmeyin
10 YorumlaAh ah ne hayatlar var be
19 Yorumla- +1 yıl
Allah daha iyi fırsatlar çıkarsın:) ne okudunuz daha sonra merak ettim.
- +1 yıl
Ooo. Formasyon var mı
- +1 yıl
Sevindim:) eğer atanmadiysan henüz ve kpss çalışıyorsan (tecrübe yoksa kpss konusunda) yardımcı olabilirim.
- +1 yıl
Hesabı silmediğim müddetçe yardımcı olabilirim. Aklında bulunsun
Egitim degil ticarethane.
20 Yorumla
+1 yılDevlette okuyun yapacak bir şey yok.
00 Yorumla
+1 yılSen bakma millette para çok , abartıyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBu sene baban o kadar vermeyecek eski girislilerin fiyatı farklı?
00 Yorumla
+1 yılıyı calıssaydı lısede derslerıne
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKara kara düşünüyorum ben de
11 Yorumla
Soran+1 yılSende mi girdin yksye
Gizli Üye(18-24)+1 yılÖzelde okumasınlar o zaman
21 Yorumla- +1 yıl
He a mı
O kadar param olacak okuyacam he ulan
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOhhhhhhy çok iyi oluyor özelde okuyanlara
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden? Sanırsam sen okuyamadığın için sende bir hasetlik var
Soran+1 yılValla isterse 3-4 milyon olsun babam gene verir eğitim için sen kendine bak
+1 yılokuma dükkan aç işlet zenginsin
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSende özelde okumasaydın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılVermeyin aptallık zaten bi bka mı yarıyor
00 Yorumla
+1 yılSizin gibi zenginler verecek işte
30 Yorumla
+1 yılNe okuyon
02 Yorumla
Soran+1 yılEndüstri
- +1 yıl
İyi bölüm
Devlet varken ne özeli
10 YorumlaHangi üni hangi bölüm istiyorsun? Fiyatı ne?
00 Yorumla
+1 yılÖzel okumak çok saçma zaten...
00 YorumlaHangi bölüm
02 Yorumla
+1 yılO parayla iş kurun daha iyi
00 Yorumla
+1 yılBeni Bi ekler misin bir şey soracam ciddi bisey
01 Yorumla- +1 yıl
İnstagram bile veririm kötü bir niyetim yok cidden
- Devamını Gör (6)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!