Arkadaşlarım iyi mi kötü mü çözemiyorum?

Bir grubumuz var 4 kişilik iki kişi kardeş grupta.. bir tane daha arkadaşım var o arkadaşım bazen geçmişte birşeyler olduğunu ve peşini bırakmadığını çok yorulduğunu gelecek kaygısı olduğunu insanlar mı çok kötü yoksa ben mi yazdı belki de sorun bendedir yazdı diğer arkadaşlarım da ona cevap olarak "Sonuçta aileni istediğin gibi arayabiliyorsun seviyorlar seniii şuanda bir sorun yok hayatındaaa Üzülmeee Geçmişe takılmaya gerek yookk geçmiş geçmişte kalmış şu an onlara takılmanı gerektiren bir mesele yookk." Yazdı bu yazdıkları sinirlerimi çok bozdu sonra da arkadaşım bilmiyorum ne yapacağımı diye cevap verdi kızlar da geçmişi unut diye cevap verdiler. Sonrasında özelden bana" ya Aden x kişisine ne diyeyim Empati kurmaya çalışıyorum ama bu kadar üzülecek ve psikolojisinin bozulacağı bir şey bulamıyorum..." Diyerek cevap verdi ben de insanların ne yaşadığını bilemeyiz.. dış görünüşe kanmayın lütfen yazdım sonra da gruba girip arkadaşım üzülmesin diye uzun bir metin yazdım.. sonra özelden bunlar yine yazdılar ya Aden dediklerine hiç üzülmedik neden böyle oldu biz mi bozuğuz dediler ayrıca yazdığım metinde geçmişte yaşadığın olay eğer çok fazla kötü bir şey ise peşini bırakacağını sanmıyorum bir gün patlayacaksın içine attığın için istediğin zaman anlayabilirsin bunlar da özelden buna cevap olarak geçmişin peşini bırakması ve unutması imkansız değil yazdılar aşırı sinirlerim bozuldu ne yapmalıyım?
Arkadaşlarım iyi mi kötü mü çözemiyorum?