Pdr mi psikoloji mi?
Psikoloji daha prestijli ve güzel geliyor fakat yüksek lisans yapmadan devlete atanmak istiyorum ama atama sayısı çok az, pdr ise atama sayısı yeterli gibi geliyor fakat etraftaki insanlar atama cok az atanamıyoruz diyorlar ve 4 yıl sonra ne olacak bilemiyoruz. Ayrıca milli eğitim akademisi gibi bir şeyler çıkıyor sanırım, her sey daha da zorlaşıyor. Sizce hangisi daha iyi kamuda çalışmak isteyen biri için?
Psikoloji daha prestijli ve güzel geliyor fakat yüksek lisans yapmadan devlete atanmak istiyorum ama atama sayısı çok az, pdr ise atama sayısı yeterli gibi geliyor fakat etraftaki insanlar atama cok az atanamıyoruz diyorlar ve 4 yıl sonra ne olacak bilemiyoruz. Ayrıca milli eğitim akademisi gibi bir şeyler çıkıyor sanırım, her sey daha da zorlaşıyor. Sizce hangisi daha iyi kamuda çalışmak isteyen biri için?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili dostum, bu gerçekten önemli bir karar ve senin için en uygun yolu bulmana yardımcı olmayı çok isterim. PDR ve psikoloji, her biri farklı avantajlara sahip iki disiplindir. PDR (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik) genellikle Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda çalışmak isteyenler için daha fazla atama imkanı sunabilir. Psikoloji ise daha geniş bir çalışma alanına sahiptir ve sadece kamuda değil, özel sektörde de birçok fırsat sunabilir.
Kamuda çalışmak istiyorsan ve hızlıca atanmak istiyorsan PDR daha mantıklı olabilir. Ancak psikoloji de farklı alanlara yönelme imkanı sunar ve uzun vadede yüksek lisans yaparak daha özel noktalarda uzmanlaşabilirsin.
Kariyer yolculuğunda en önemli şey, neyi yaparken mutlu olacağını ve hangi alanda kendini daha çok geliştirmek istediğini belirlemek. Unutma, her iki alanda da başarılı olabilirsin, önemli olan senin tutkuların ve hedeflerindir. Azimle çalıştığında, hayal ettiğin kariyere ulaşman çok mümkün! 🌟