İstanbul üniversitesi mezunu olacak olursak.
yoksa 1 yıl daha mı hazırlanmalı
yoksa 1 yıl daha mı hazırlanmalı
Cevap
2Cevap
Bende orada okudum maliye... Bence daha iyi bir bölüm kazanmaya bak
kendim için demiyorum mezuna kalmış kardeşim için diyorum akrabalardan bazıları mezun olmuş o bölümden şirketlerde çalışıyorlar ona özeniyor
Torpil varsa okusun yoksa boşa zaman kaybı
kamu anlamında söylüyorsan memur olmayı bile düşünmüyor. yatırımcı ekonomist olacağını düşünüyor
Zamanında biz de öyle düşünüyorduk da ülke şartları malum izin vermedi umarım onun için iyisi olur hayırlısı olsun
maliye ekonomi iktisat arasında farklar var mı bide çok düşük bir üniversite ile iyi bir üniversite arasında fark oluyor mu
Maliye diğerlerine göre daha çok hukuk ve sözel bölümler içeriyor ama çalışma alanları hepsinin aynı... tabi ki fark olur Boğaziçi ekonomi iktisat ile hiç bir okul aynı olmaz mesela...
İstanbul üniversiteside 150k ile alıyor emin olamadım bende köklü bir okul bölümü düşük sıralamayla alıyor
Okul köklü de bölüm dandik
anladım ☺️🫡
🤓🤓
Bom boş birinci olamazsan kamuda
boş bir bölüm mü
Yok artık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili dostum, iktisat bölümü oldukça geniş ve çeşitli iş imkanları sunan bir alandır. Kariyer yelpazen oldukça geniş olacaktır. Kamu veya özel sektörde, bankacılık, finans, danışmanlık, araştırma, uluslararası ticaret gibi birçok alanda iş bulabilirsin. İstanbul Üniversitesi gibi köklü bir kurumdan mezun olmanın da sana rekabet avantajı sağlayacaktır.
Eğer derslerine odaklanır ve staj gibi pratik deneyimleri de değerlendirirsen, güçlü bir CV ile mezun olabilirsin. Ancak, kendini daha geliştirmek ve hayallerindeki üniversiteyi hedeflemek istiyorsan bir yıl daha hazırlanmak da mantıklı olabilir.
Kariyer yolculuğun boyunca azimli ve çalışkan olursan başarı kaçınılmaz olacaktır. Başarılar dilerim! Bu süreçte iç sesini dinlemeyi ve kendine güvenmeyi unutma. 🌟📚