Aile evinden ayrılmak mantıklı mı?

Aile ortamım sınav senem için stresli, baskıcı ve psikolojik açıdan beni yoran cinsten. Şımarıklık değil yaptığım. 24 yaşındayım. Aileme bağlıyım ve onlarla aslında mutluyum. Fakat bazen şartlar istediğimiz gibi gelişmiyor hayatta. Ve ben bu sınav sürecinde kendimi vasıfsız ve başarısız hissediyorum. Attığım her adım, attığım her nefes yönetiliyor. 2 yıldır deniyorum ve bu sene de istediğim puan gelmeyecek biliyorum. Bir sene üstüne daha çok katarak çalışıyorum ve hala yeterli değil. Çünkü 1 yıl kendimi sınava vermek yerine çok boş şeylerle uğraşıyorum. Giden ömürden gençlikten oluyor. Sınav açıklandıktan sonra aileme, başka bir şehirde özel bir kurumda is bulduğumu açıklamaya karar verdim. Sizce mantıklı mı? Ya da benzer bir durumu yaşayan var mı? Doğma büyüme aynı şehirdeyim. Üniversiteyi de doğduğum yerde okuttular. Sehir, her gün gördüğüm insanların yüzleri, komşular, herkes boğuyor beni. Sadece yalniz kalmak, duzenli bir kazanç elde edip aksamlari sakin bir şekilde kendi evimde ders calismak istiyorum. Lütfen tüm yazıları okuyun ve bana yol gösterin.
Aile evinden ayrılmak mantıklı mı?