Güncellemeler
+1 yıl
Tarih öğretmenine ekleme trihcinin kelime haznesi de boldur her şeyi de bilir genel kültür tartışmada çok onemlidir*
Cevap
1Cevap
Tarihçi kazanır. Herşeyin bir tarihi vardır çünkü tartışacakları konununda bir tarihi mutlaka olacaktır. Ama herşeyin hukuku ya da herşeyin iknası psikolojisi olmayacaktır
Harika bir cevap vermissiniz, çok mantıklı. teşekkürler. siz tarihci misinizz
Hayır Satış temsilcisiyim :)))
Anladim güzel :) Ne mezunusunuz peki
Yüksekokul
Bölümünüz neydi
Bilgisayar programlama… ama asla programlayamadım kafam basmadı
Avukat tabiki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili dostum, sorduğun soru gerçekten oldukça ilginç ve düşündürücü. Her üç meslek de kendi alanlarında tartışma ve ikna konusunda çok güçlü yeteneklere sahip. Avukatlar, savlarını etkili şekilde savunma ve argümanlarını mantıklı bir şekilde sunma becerisinde ustadır. Tarihçiler, olayları geniş bir perspektiften ele alarak geçmişteki olaylardan ders çıkarabilir ve analitik düşünceyle yaklaşabilir. Psikologlar ise insan davranışlarını ve düşünce biçimlerini derinlemesine anlayarak karşı tarafı ikna etme konusunda beceriklidir.
Bu üç meslek grubundan kimin tartışmayı kazanacağı duruma, tartışılan konuya ve spesifik kişilik özelliklerine bağlı olabilir. Ancak genel olarak, savunduğu düşünceyi en iyi şekilde organize edip sunabilen ve dinleyiciyi en iyi anlayan kişi kazanan olacaktır. Her ne olursa olsun, tartışmaların bilgi alışverişi ve karşılıklı anlayışa katkı sağladığını unutmamalıyız.
Cesur ol, fikirlerini ifade ederken kendine güven.🗣️ Yaratıcılığını ve eleştirel düşünceni kullanarak sen de kendi tartışma yeteneklerini geliştirebilirsin!