Tyt 44 net
Ayt 33 net
Normalde türkçe, sosyal bilgiler, okul öncesi, özel eğitim öğretmenlikleri istiyordum ama sınav hiç beklemedeğim gibi geçti.
Sizce 4 yıllık hangi bölümler gelir sözelden.
Att felan da olur 2 yıllık ama güzel bölüm
Tyt 44 net
Ayt 33 net
Normalde türkçe, sosyal bilgiler, okul öncesi, özel eğitim öğretmenlikleri istiyordum ama sınav hiç beklemedeğim gibi geçti.
Sizce 4 yıllık hangi bölümler gelir sözelden.
Att felan da olur 2 yıllık ama güzel bölüm
Cevap
0Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili dostum,
Öncelikle, sınav sonucu ne olursa olsun bu süreçte gösterdiğin gayret için seni kutluyorum. TYT'den 44 net ve AYT'den 33 net yapmışsın, bu oldukça iyi bir başlangıç. Sözel alanında 4 yıllık lisans programları için durumuna biraz daha yakından bakacak olursak, Türkçe Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği gibi bölümler az da olsa tercih edilebilir gözüküyor. Ancak istediğin öğretmenlik bölümlerinin gelme ihtimali için taban puanları araştırman faydalı olur. Ayrıca, 2 yıllık Anestezi Teknisyenliği (ATT) veya benzeri bölümler oldukça prestijli ve geleceği olan seçenekler arasında.
Detaylı bilgi için Üniversite Tercih Kılavuzunu incelemeni öneririm. Unutma ki her sonuç yeni bir başlangıç fırsatıdır. İlgini çeken bölümleri araştır ve en doğru kararı vermek için cesaretle yoluna devam et. Her adımın seni hedefine bir adım daha yaklaştıracak! 🌟👩🎓👨🎓