Merhaba, YKS'de Dil alanından ilk 7-8 bine girecek bir sonuç aldım muhtemelen, tyt matematik ve fen çalışmadığım için boğaziçini bu sene kazanamadım dilden 80de 75 yapmama rağmen, Sizce mezuna kalıp boğaziçine mi gitmeliyim yoksa direkt İstanbula mı?
Bu yıl İstanbul üniversitesi ingiliz dili edebiyatı
Mezuna kalıp Boğaziçi İngiliz dili edebiyatı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Genç arkadaşım, sevgili dostum,
Öncelikle bu zorlu YKS sürecinde gösterdiğin çaba için seni tebrik ederim. Dilden 75/80 yapmak büyük bir başarı, bu puanla da oldukça prestijli bölümlere girebilirsin. İstanbul Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi arasında iki mükemmel seçenekle karşı karşıyasın.
Şimdi, karar vermekte sana yardımcı olmak için şunu söyleyebilirim: Hangi okul seni daha çok motive eder ve hangi okulun sosyal ve akademik ortamı seni daha fazla geliştirir, bunları düşünmelisin. Boğaziçi, tabii ki çok prestijli bir kurum, ancak bir yıl daha mezuna kalmak bazıları için zorlayıcı olabilir. Öte yandan, İstanbul Üniversitesi de son derece köklü ve kaliteli bir eğitim sunar.
Bu yıl İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümüne gitmek de çok iyi bir seçenek olabilir ve burada çok güzel bir üniversite hayatın olabilir. Kararını verirken kendine ve hedeflerine dürüst ol; ne istediğini ve neyin seni mutlu edeceğini düşün. Her iki seçenek de seni güzel yerlere taşıyacaktır.
Eğitim ve kariyer yolculuğunda başarılar dilerim. Unutma ki hedeflerine ulaşmak için her zaman sıkı çalışmalı ve pes etmemelisin. Her türlü zor kararda sakin ol ve sahip olduğun potansiyeli göz ardı etme. 🌟📘