Ebeveynlerinizi korur musunuz?

Korumak derken çocuk başına gelen kötü bir şeyi anlatmaktan çekinmemeli, annem babam üzülür diye düşünmemeli. Yani onlar ebeveyn oldukları için durumun doğası gereği kendi duygularıyla başa çıkabilmeliler. Tam tersine ebeveynin çocuğu koruması gerekir.

Bence çocuk anne babasının duygularını incitmekten korktuğu için başına gelen kötü bir olayı saklamak zorunda kalıyorsa burada büyük bir çocuk istismarı var demektir. Çocuğa aferin sana anneni babanı üzmekten kaçınıyorsun diyerek takdir edilecek bir durum yok. Çocuk kendine zarar vermek pahasına ebeveynlerini korumaya kalkışabilir, nerede onları korumasının biteceğini bilemez.

Ebeveynler de çocuğun kendisini açmaktan çekineceği herhangi bir tepki vermemeli. Benim özel matematik öğretmenim resmen beni taciz ediyordu ama babamın vereceği tepkiden korktuğumdan dolayı yardım isteyemedim mesela. Babam bir kez matematik öğretmenini evden kovdu ama çok sinirliydi. Annem ısrarla bana gizli gizli ders aldırıyordu, babama durumu anlatmam imkansızdı. Annemi döve döve öldürürdü belki de. O matematik öğretmeninin kötü biri olduğunu babam zaten biliyordu ama korktuğum için beni koruyamadı mesela.

Ahaha evet arkadaşlar evlenip çocuk sahibi olmak isteyenlere özel kurs veriyorum, buyrun sorularıma 😅😅

Ebeveynlerinizi korur musunuz?