Gizli Üye(25-29)+1 yılBen yaşadığım yerde (küçük ve boş bir şehir) okuyorum ve pişmanım. Nasıl bir öğrencilik nasıl bir kariyer gelecek istediğine bağlı bu bence. Ben daha hareketli daha eğlenceli ve sosyal bir öğrencilik istiyordum ama bazı sebeplerden ötürü yaşadığım yerde kaldım ve bu sene son senem mezun oluyorum inşallah ama diyorum ki keşke ne pahasına olursa olsun başka bir yere gitseymişim. Başka şehirlerde okuyan arkadaşlarımla konuştukça mesela çok üzülüyorum boşuna geçen senelerime, onlar o kadar güzel eğleniyorlar ki ben sadece okul-ev. Gezmek istesem 21 senedir gezdiğim yerler, görmek istesem 21 senedir gördüğüm yerler.
Eskişehirde öğrencilik nasıl bilmiyorum ama duyduklarıma göre keyifli bir yer. Ama sana tavsiyem başka bir yeri deneyimlemen, başka bir şehirde tek başına olmak kendini idare etmeye çalışmak bence çok güzel bir deneyim. Mesela ben içimde kalan bu hisler için tekrar 2 yıllık bile olsa başka şehirde okumak için sınava girmek istiyorum ama mezun olup yapacağım mesleğimi geliştirmek için almam gereken eğitimler vs var onların üzerine düşmek ve bi üniversite daha okumak arasında çok kalıyorum.
Benden sana tavsiye yakın bile olsa başka bir şehirde okuman. Yine de yanlış yönlendirmek istemiyorum.
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Lizaamira neden?
En İyi Cevaplar
+1 yılŞehrine ve üniversiteye bağlı. Eğer küçük bir şehir ve fırsatları düşük bir okulsa kötü bir şey. Ama ortalama bir üniversite ve gelişmiş bir şehirdeysen kötü değil
Ben Kayseriliyim Erciyes üniversitesinde okudum ve yine şehrimin diğer üniversiteleri ülke genelinde iyi üniversiteler. Ben hariç bütün kardeşlerim şehir dışında okudu ve beni şanslı görüyorlar.
Bir kere kredi almama gerek yoktu almadım, ailem yeterli harçlık veriyordu. Kışın da babam okula bırakırdı geri kalan zamanlarda da tek otobüsle okula gidiliyordu. Rahattım kısaca ama benim açımdan şehir dışında okumanın da bir çok artısı var. Özgüvenin artıyor, kendini idare edebilme becerisi kazanıyorsun. Bir senelik Farabi programından yararlanmak isterdim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen ailevi sorunlardan dolayı kendi sehrimde okudum. Hem pişmanım hem de değilim
Pişmanım çünkü kendi özgür alanım yok, hâlâ kazanamadim
Pişman değilim çünkü 4 yıllık üni hayatım covid ve depreme denk geldi bu yüzden sadece 2 yıl gidebildim.
Ben olsam dışarıda okurdum. Bırak hayatını yaşa. Ailen ne kadar karismicaz dese de bağlı kalıyorsun ve kendi başına hayatını idame edip edemeyeceğini goremiyorsun. En azından bunları görürsün.
Zorluğu tabi ki var ama düzeni oturtunca o kadar da zor olmaz gibi
00 Yorumla
- YKS2026 konusunda 1,4b cevap paylaştı.
u +1 yılHangi alanda kariyer yapmayı düşünüyorsunuz? Seçtiğiniz üniversite ve program, bu hedeflere ulaşmanıza nasıl yardımcı olacak? İleride istediğiniz iş veya meslek için gereken beceri ve bilgiye sahip olmanız önemlidir. Üniversitenin itibarı, mezuniyet sonrası iş bulma şansınızı etkileyebilir. İyi bir üniversiteden mezun olmak, bazı durumlarda avantaj sağlayabilir. Üniversite eğitimi maliyetli olabilir. Eğitim masraflarını ve finansal durumunuzu göz önünde bulundurun. Burs veya maddi destek seçeneklerini araştırarak mali yükü hafifletebilirsiniz.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
61Cevap
Yaşadığım yerde okumayı bırak, üniversite okursam pişman olurmuyum düşüncesi var ve karar vermek için son tarih 2 Ekim😖
Kırmızı hapi seçerek bölümum sosyolojiyi okursam;
1)4 sene para kaybı, mental bunalım, ruhsal darlanma, sınav stres kaygı, yoğun fiziksel tempo, emek, mezun olunca işsiz kalma korkusuyla dolu dolu4 sene
2) mezun oldun 4 sene boyunca birikim yapamadin hep giderin oldu gelirin olmadı iş arıyorsun 30 yaşında parasız ve işsiz, ya da iş buldun ne 30 yaşında seni döndürecek kadar bir maaş nede emeğin karsiligi alamıyorsun
Yadaa mavi hapı seçip 19 yaşında guzeelik uzmanlığı kursuna gidip biyerde çalışmaya başlarsam;
1) Suna ailem giderimi karşılaştığından tüm parami birikim yaparim ve bu yaşta benim için iyi bir maaş
2) İş hayatına erken atılım hem sektörde ilerlememi gelismemi sağlar
3)30 yaşında elimde meslek tecburem ve birikmiş paramla kendi işimi kurabilecek gücüm olabilir, geçmişe baktığımda kayıp değil her türlü kazanç görebilirim ve gurur duyarım
Sende artılar ve eksiler yapabilirsin bu paylaşım senin sorundan sapmis olabilir ama yazdıkça kafamdaki düşünceleri topralmak iyi geldi😅117 Yorumla- +1 yıl
Aile evi baskıcı kafasından çıkın kendiniz 18 yaşında bir bireysiniz bunu önce kendiniz farkedin sonra onlar farkeder ona göre davranır kimsenin hayatınıza müdahale etme hakkı yok aile evinde yaşadın ihtiyaclarini karşılıyorlar diye onların kuklası olmanıza gerek yok, aile evinde yaşıyorum çünkü konfor alanım giderimi karşılıyorlar diye hayatıma müdahale etmeye çalışıyorlar çünkü bu hakkı hiçbir zaman vermedim siz taviz söz hakkı vermezseniz kimsenin gücü hayatınızı kontrol etmeye yetmez
- +1 yıl
Tebrik ediyorum sizi. Şunu söyleyeyim. Dediğiniz gibi kişi kendini üniversitede gelistirmez ise ileride sorluklar çeker. Ayrıca kişi hangi mesleği yapıyor olursa olsun iyi yaparsa iyi yerlere gelir.
Size tavsiyem şu yönde hâla 19 yaşındasınız. İsterseniz 22 yaşında üniversiteye gidin. İkinci üniversite gibi düşünün. Bu süreçte deneyim ve para kazanmış olacaksınız. Hatta 22 değil 20 yasinda bile karar degistirip 21 de gidebilirsiniz.
- +1 yıl
Kalbinin sesini dinle.
Üniversitede kendini geliştireceğine inanıyorsan git oku. Lakin iyi ve yurt dışı imkanı olan bir diploma olmalı. Psikoloji okuyup farklı bir alana bile yönelebilirsin. İnsanlar birden fazla üniversite okuyor. Seviyorsan git. Şimdilik basit bir artı eksi tablosu çıkarmışsın.
Ayrıca yazdığın ilk iki madde sadece saçmalık
"1)4 sene para kaybı, mental bunalım, ruhsal darlanma, sınav stres kaygı, yoğun fiziksel tempo, emek, mezun olunca işsiz kalma korkusuyla dolu dolu4 sene"
1-Paran gidecek ve para kazanamayacaksın diye bir şey yok. İnternetten gelir elde edebilirsin (belki). Ayrıca bunu sorun etmene gerek yok. (Ailenin maddi durumu kötüyse bilmiyorum). Öğrencisin ve üniversite öğrencisi olmanın da zorluğu budur. En kötü part time çalışırsın, bursluluk kovalarsın falan.
2-Mental bunalim, ruhsal darlanma, stres kaygı , yoğun tempo her zaman olacak. Mühim olan bunlara alışmak ki alışacaksın.
3- Kendini geliştirirsen öyle bir korkun olmayacak.
4- 30 yaş demişsin. 19 yaş mezun olma yaşı 23-24. Biliyorum kadınlarda yaş önemli ama o kadar da dert edilecek bir durum değil seninki.
- +1 yıl
Sevdiğin bölüme gitmen için seni tetiklediysem ne mutlu bana.
- +1 yıl
Kaş yapayım derken göz çıkarmışım 😱
Neyse ya boş ver sosyolojiyi o ne be ilk defa duyuyorum xd
Şaka falan bir yana dediğim gibi işini iyi yaparsan iyi yerlere ulaşırsın. Yaptığın hangi iş olursa olsun fark etmez.
Güzellik alanında üni bölümü var mı bilmiyorum ama tekrar sinava girip oraya yerlesebilirsin. Enercii diye ortalikta dolasan bir kadin vardi sen de onun gibi guzellik salonu falan acarsin ileride belki 🙂
Ayrıca gitmene gerek yok. 19 yaşındasın. 22 yaşında üni sınavına gidip 26-27 yaşında mezun olursun. Yine işsiz kalmazsın. Yeterki çok çalış ve işini iyi yap. - +1 yıl
Yani üniversiteye her türlü gidersin demek istemişim 22 yaş derken sen hedeflerine bak.
- +1 yıl
•Niye mentalin bozuk olsun ki?
Sadece zor bir süreçten geçiyorsun o kadar.
•İstediğin alan 2 yıllıkmış bak. Staj olayı varsa hem pratik kazanırsın hem de bölümün hakkında lise mezunu birisine göre kat kat fazla kazanırsın.
•Kafa da çalışıyorsa influncer olur reklamını yapıp köşeyi dönersin.
•Staj falan yoksa gider kurs eğitimini alırsın uygun fiyatlıysa 1 yıl kadar çalışır pratik kazanırsın.
• Üniversite okumak sana ekstra bir şey kazandırıyoraa gider sevdiğin bölümün üniversitesini okursun.
• Yurt dışı imkanları hakkında bilgim yok.
- +1 yıl
Üniversite eğitimine çok önem veriyorsun anladığım kadarıyla😅önemli tabiki ancak günümüzde diplomadan ibaretmis gibi ve değeri verilmiyor maalesef tabiki kişisel gelişime hayat bakışına katkısı var ama şu şartlarda sevdiğin ve kolaylıkla ulasabilecegin mantıklı gelecek vadeden hedefler meslek seçimleri daha önemli gibi başka bölüm olsa elbette okurdum ama sosyoloji 😅
- +1 yıl
"Üniversite eğitimine çok önem veriyorsun anladığım kadarıyla" => "Üniversite okumak sana ekstra bir şey kazandırıyoraa gider sevdiğin bölümün üniversitesini okursun."
"2 senelik güzellik uzmanlığı okumaktansa 3 ay kaliteli ful eğitim kursa gitmeyi tercih ediyorum daha iş öğretme odaklı ve iş bulma kolaylığı sagliyorlar" => "Staj falan yoksa gider kurs eğitimini alırsın uygun fiyatlıysa 1 yıl kadar çalışır pratik kazanırsın"
"şu şartlarda sevdiğin ve kolaylıkla ulasabilecegin mantıklı gelecek vadeden hedefler meslek seçimleri daha önemli gibi başka bölüm olsa elbette okurdum ama sosyoloji" => "Üni bölümüm sosyoloji sevmiyorum üni okumayip güzellik uzmanlığı kursuna gidip bu alanda gelişmek istiyorum "
Şimdi minik hanım kendinizi iyi hissediyor musunuz 😄
Gizli Üye(25-29)+1 yılAnkara gibi bir şehirden kastamonuya okumaya gittim. Lanet okuya okuya gittim. Allahtan oda arkadaşlarım çok iyiydi bir sıkıntım olmadı ama onun harici anne yemeğini arıyorsun, çamaşır sırası beklemek, kahvaltıyı kaçırma derdin, kendi yatağının olmaması, kaldığın odadaki kızların pisliği çok kötü şeyler. Güzel yönleri de var. Birçok yer öğreniyorsun, özgürsün istediğin gibi gezersin dırdır eden yok fakat benim gibi kişisel alanlarına dikkat eden biriysen çok zor. Ben fırsat buldukça Ankara'ya kaçıyordum öyle söyleyim.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAile yaninda okursan camasir bulasik kira mutfak derdin olmaz gul gibi gecinir gidersin. Ama baskici bi ailen varsa ve sen ozgurlugune duskun biriysen arkadaslarin gibi rahat gezip tozamazsin.
ailenin maddi durumuda cok onemli bir detay. Su devirde disarida okumak cok ama cok pahali. Devletin verdigi burs senin aylik yemek masrafini bile karsilamaz. Eger parttime calisirim diyorsan belki gecinebilirsin. Dedigim gibi cok zor. Kira ya da yurt parasi defterler kitaplar notlar arkadaslarla sosyallermek derken isin icinden cikamayabilirsin.
10 Yorumla
+1 yılHerşeyin bir zorluğu var, ailenin yanında okursan başka bir sıkıntı, uzakta okusan başka bir sıkıntı. Tek bir tavsiyem var hangi bölümü istiyorsan o bölümü yaz eğer kazanamadıysan istediğin yeri bir daha çalış. Emeksiz kazanç, emeksiz güzellik olmaz. Üniversite sırf kampüs diye de okunmaz. Al sana bir kalp bıraktım ❤️
10 Yorumla
+1 yılBen olsam pişman olmazdım. Yine şehir dışına çıkarsın üniversite sürecinde ama kendi şehrinde okumak daha iyi. Bir de Eskişehir'desin. Bu dönemde hem maddi hem başka açılardan pek elverişli değil şehir dışı. O yüzden kendi şehrinin avantajları daha fazla.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEğer ailen baskıcı ve karışan bir aile değilse olmazsın. Harika bir yerde yaşıyorsun. Şu an pekçok öğrenci geçim sıkıntısı yaşıyor. Sen yalnızca eğlenmene ve eğitimine bakarsın. Çok sıkılırsan Farabi ya da Erasmus yapabilirsin. Farabi ülkedeki herhangi bir üniversiteye misafir öğrenci olarak gidebilmeni sağlıyor. Yarım dönem ya da iki dönem kadar aklında bulunsun. :)
00 Yorumla
+1 yılüniversiteyi aynı şehirde okumak eğlenmek, ailelerinden uzakta her b*ku yemek isteyenler için işkencedir. Ben bu amaçta olmadığımdan bile isteye aynı şehiri seçmistim daha iyi bölümler gelse de ama, hiç de pişman değilim:D
00 Yorumla
+1 yılEskişehir'de yaşıyormuşsun zaten. Her öğrencinin hayali olan şehir. Ben de orada okudum ve hiç pişman olmadım. Bence günümüz şartlarında başka şehirde okumak büyük külfet.
10 YorumlaEskişehir güzeldir, tam öğrenci şehri 👌🏻 Ancak her öğrencinin hayatı öğrenmesi için yuvadan uzaklaşması gerekir diye düşünürüm. 🤷🏻♂️
20 YorumlaKira fiyatlarına bakman yeterli olur bence bu kararı verirken 😂😂 bende aile evinden git gel yaptım ne kira ne fatura derdim oldu çok şükür... Yurt diyenler içinde yurtlar da çok pahalandi
00 Yorumla
+1 yılEvden okula okuldan eve gider gelirsin hiçbir zorluk da çekmezsin. Bende 1. sınıfı başka şehirde okuyup yatay geçişle yaşadığım şehire gelmiştim 3 yılım rahat geçti.
00 Yorumla
+1 yılHayır pişman olmazsın lisansı ailenin olduğu yerde okuyabilirsin ama iyi bir derece yapıp yüksek lisans ve doktora yapmanı tavsiye ederim Eskişehir'de
00 YorumlaOkuduğun üniversite ve bölüme bağlı. İzmir, İstanbul, Ankara illerinde bulunan kaliteli bölüm ve üniversitelerden birini kazanamıyorsanız. Yaşadığınız şehirde okumak daha mantıklı bir durum. Dışarıda okumak kulağa hoş gelse de günümüz ekonomi şartlarında oldukça mantıksız. Birçok Batı Avrupa ülkesinde öğrenciler spesifik üniverstiler ve bölümleri hariç yaşadığı yerdeki üniversitelerde eğitim alıyorlar. Hangi bölüm ve üniversite olacağına bağlı.
00 YorumlaAile yanında univ okunmaz diyeceğim ama ülke öyle bir halde ki tam aksi daha rahat edecegin durum olabilir.
Kiralar min 10 bin, pazar market almış başını gidiyor , e buna faturalar da eklenecek... ailenin durumu çok cook iyiyse bilemem tabi.
00 YorumlaYaşadıgın şehre bağlı tabikide. Eğer Eskişehir gibi öğrencilerin dostu bir şehirde isen üniversitesiyi orada okuman daha iyi olur ama Niğde Yozgat Çorum Bartın Bayburt gibi küçük şehirlerde yaşıyor isen başka iyi üniversiteleri olan şehirlere gitmeni tavsiye ederim.
00 Yorumlayıllar sonra keşke pişman olsaydım da o bilinmezlikler yolunda yep yeni insanlarla kendi kişiliğimi geliştirme serüvenim içimde ukde olarak kalmasaydı diyeceksin:)
00 Yorumla
+1 yılUrfa-İstanbul diye şehir değiştirdim. Urfa'nın kültürleri olsun yaşam tarzı olsun kesinliklee İstanbul ile uyuşmuyor ama insanın kabuğundan çıkması gerektiğini düşünüyorum bence çok güzel şeyler deneyimleyeceksin hiç çekinme git bence☺️🌷 başarılar diliyorumm
00 Yorumla
+1 yılbaska sehirde okumak daha guzel bence senin icin farkli bir yer oluyor ve alisinca ikinci memleketin oluyor
00 Yorumla
+1 yılBaşka şehirlerde yaşayanlar tarafından özellikle tercih edilen bi şehir Eskişehir. Pişman olacağını sanmam
00 Yorumla
+1 yıluzak okumanı tavsiye ederim ev ekonomisi ev temizliği alışveriş gibi hayata değer her şeyi öğreneceksin yanında eğitimini alacaksın uzağa git
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılşehir içinde imkan varsa daha iyi. farklı şehirde üniversite okumaya giden sayısı çok az. genelde ortam görmeye eğlenmeye kısacası sürtmeye gidiliyor. amacın okumaksa kendi şehrinde kal yok amacım gezinmek diyosan farklı şehire git.
00 YorumlaBu devirde en mantıklısı yaşadığın yerde okumak ekonomik olarak düşünürsek pişman olmazsın bence
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHerkesin can attığı bir yerdesin. Maksat nedir üniversite de? Kariyer.. Sana düşen tek şey kariyerini tamamlamak. Yok ev sorunu, arkadaş sorunu, pansiyon sorunu vs. düşünme derdin yok. 1-0 öndesin herkesten.
Saygılarımla.
Bir öğretmen00 Yorumla
+1 yılHayati öğren diyenlere bakma o eskidendi. Gecinemezsin ki zaten burs veya kredin sadece yurt parasi olarak biter. Aç kalırsın.
00 YorumlaYaşadığın yerde okursan çevren daha genişler.
Başka şehire gidersen arkadaş edinmek zor, geçinmek zor.00 YorumlaYaşadığım yer İstanbul'da hep orada okudum iyi tarafı kötü tarafı mevcut ama hangisi ağır basıyor bir şey diyemiyorum.
00 Yorumla
+1 yılBende Eskişehir'de yaşıyorum gayet üniversiteleri kaliteli.
10 YorumlaAilede yaşamanın bedava olduğunu zannediyorsun ama bedelini ruh sağlığınla ödüyorsun bil istedim.
10 YorumlaAilenle aran pek iyi değilse şansın varken başka bir şehirde oku bence.
10 YorumlaBen de öyle düşünüyordum ama o yaşlarda takılan bir konuymuş yaş ilerledikçe geçiyor ve sorun olmuyor. Ailen baskıcı bir aile değilmiş, sorun yaşayacağını sanmam.
00 YorumlaBence yaşadığın şehirde oku anne baba desteği önemli
00 YorumlaŞehir değil eğitilme birikim alabilme imkanın önemli olan
00 Yorumla
+1 yılPişman olman.
Bende okudum avantajları çoktur..
00 Yorumla
+1 yılBu hiperenflasyonda şehrinde oku tabi. Hem iyi üniversite
00 Yorumla
+1 yılBen hiç olmadım aksine güzel ve rahat bir üniversite hayatım oldu
00 Yorumla
+1 yılBende Eskişehirde yaşıyorum hiç pişman olmadım osmangazide okudum niye pişman olasinnki
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEskişehir üniversite ve ortam bakımından en övülen illerden biri. İstanbul İzmir Eskişehir Antalya. Daha önce Eskişehire gitmedim ama herkesin yorumu çok iyi
00 Yorumla
+1 yılEvet aklı olmayan yaşadığı yerde okur liseden farksız
00 YorumlaPişman olmazsın neden pişman olacağını düşünme gibi bir hisse kapıldın ki
00 Yorumla
+1 yılNeden pişman olacaksın ki ben de yaşadığım yer de okudum hiç de pişman olmadım
00 YorumlaYok noye pişman olacaksın. Tanıdığın yer, çevren, arkadaşların hepsinin ilgi odağı olursun...
00 Yorumla
+1 yılOkunacak en buzel sehirlerden birinde okuyosun iste daha ne istiyosun :))
00 YorumlaAilen toksik ise uzaklaşman daha iyi olur. Ama madem kaldın aile evinde yapacak bis3y yok
02 Yorumla
+1 yılYo neden olasın bende kendi yaşadığım bölümde okuyacağım
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBen de Eskişehirde okuyorum ve mezuna kaldım. Asla tercih etmeyeceğim bir şey aileyle aynı şehirde okumak. Hayatını zehir edersin kendine. Bunu geçtim insanın kendi başına hayatta kalmayı öğrenmesi de gerek, yeni bir şehirde silnbaştan başlaması o kişiye daha çok hayat umudu verir. Ayrıyetten kimsenin dışarda olduğun saate, takıldığın kişilere, nereye gittiğine karışamaması çok daha iyi.
00 Yorumlatüm olay ailende bitio sekerim kısıtlayıp bunaltan bir ailen varsa yediğine içtiğine giydiğine gittiğin yere kaçta girip kaçta çıktığına karışiolarsa bal olsa unut o şehri sil haritadan yoksa büyük de bir yerde yaşiosan ailende iyiyse okunur
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilenle aran iyiyse asla pisman olmazsin ki eskisehir ogrenci memleketidir o yuzden bence en iyisini yapmissin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen öyle yapsaymisim çok pişman olacakmisim ne olursa olsun fark oluyor en basit sınıf arkadaşlarınla bile
00 YorumlaBir Eskişehirli olarak ve dışarda üniversite okuyan birisi olarak yorum yapıyorum türkiye nin çoğu illerinde üniversite okumak çok sıkıcı nerede okuyacağına bağlı fakat bana kalırsa ben Eskişehir de okumak isterdim
00 YorumlaYaşadığım şehirde okuyorum ve çok pişmanım ama bu pişmanlık aile yüzünden kısıtlanmamdan kaynaklı ve diğer pişmanlık ise yaşadığın şehiri biliyon zaten farklı şehir farklı kültür bil gelişimine katkısı olsun hayatı da öğrenmiş olursun
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNeden pişman olasın ki bence Eskişehir tam okunacak bir şehir.
10 YorumlaArkadaşlarımdan pişman olanlar da olmuştu ya da kendi yağında kavrulup, işinde gücünde olup, sadece okuldan mezun olmayı planlayıp da güzelce tamamlayan da.
10 YorumlaBaşka bi yerde okuyupta pişman olabilirsin😂 kısmet bu işler
00 Yorumla
+1 yılEger baska bir sehirde uni okumak gibi bir hayalin hic olmadiysa okuyabilirsin ama oyle bir ihtimal varsa baska sehirde okumalisin onun tadı baska olur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence olursun. Üniversiteyi herkes uzakta okumalı.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılben pişman değilim öğrenci evlerinde yurtlarda sürünmüyorum
00 Yorumla
+1 yılTanıdığın yerde olması gayet iyi. Tanıdık insanlar var. Çevre konusunda çok sıkıntın olmaz. Ama yeni sayfa açmak istiyorsan yabancı bir şehir olması daha iyi olur diye düşünüyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılaileden kacmak icin farklı illere giden sayısız insan var
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılZaten uni sehri
Aile baskiciysa icip dagitamazsin rahat sevisemezsin tek fark o00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYani sana bağlı ben olsam mesela olurdum insan hayatı tekken öğreniyor çünkü
00 Yorumla- Devamını Gör (72)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat