Güzel meslek ama bizim ülkede değer görmüyor.
Bizim ülke için çok değerli, direkt seç.
Hemşirelik iyi bir meslek değil.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Hemşirelik bölümü sağlık sektöründe hastaların bakımını ve mevcut sağlık düzeylerini daha iyi hale getirmek, eski sağlıklarına kavuşturarak bireylerin yaşam kalitesini arttıracak kalifiye personellerin yetiştirilmesi esas amaçtır. Hemşirelik bölümünde oldukça fazla biyoloji dersleri ve anatomi dersleri olduğundan dolayı sayısal derslere ilgi duymak son derecede önemlidir. Aynı zamanda bu derslerde başarılı olmak bölüm için en önemli kriterler arasında gösterilir
Hemşirelik bölümü mezunları iş bulma konusunda sıkıntı yaşamazlar. Hemşirelik bölümü mezunları hastanelerde, sağlık ocaklarında, özel kliniklerde, evde bakım hizmetleri veren kurumlarda, rehabilitasyon merkezlerinde ve özel hastanelerde çalışabilirler
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Deger gormek mi? Su an en cok itibarsizlastirilan meslekler arasinda. Bunu 12 senedir acil serviste calisan bir hemsire olarak soyluyorum. İs yuku, calisma sartlari zor. Ama hadi bunu bir kenara koyduk diyelim. En rezil durum ise maaslar. Su an 4 yillik unv mezunu, kpss ile atanmis bir hemsirenin maasi 25-25 bin tl. İlkokul mezunu, hic bir sekilde sinavla ise girmemis temizlik personelinin maasi ise 31-32 bin tl. Bu soyledigim size saka gibi gelecek ama maalesef durum boyle. Ayni sekilde hastanedeki guvenliklerin de maasi 31-32. Normal sartlarda su an maasimizin 40-45 arasi olmasi gerekirdi. Ama yillardir gerek hemsireye, gerekse memurlara hakettiginin cok cok altinda maaslar veriliyor. Bu paralara yapilacak meslek degil.
tanıdığım hemşirelerin çoğu maalesef vur patlasın çal oynasın kafada doktorlarla iş arkadaşlarıyla grubuna kadar her haltı yiyen geniş meşrep tiplerdi. güzel olmaya güzeller ama evlenmek değil eğlenmek için sadece...(not: hepsi elbet bir değildir tümünü kastetmedim ama benim gördüklerim öyleydi)
Hemşire olabilmek için gerçekten insan sevgisini üst düzeyde olması gerekiyor Her koşulda karşısında olan hastanın halinden anlayıp onun durumuna göre davranıp iyileştirme yoluna gitmen gerekiyor Eğer bu özellikler sende varsa hemşirelik yazabilirsin
Cevap
27Cevap
Değer görmesine ne bakıyorsun sen mutlu olacağın işi yapmalısın gadası
Eğer doğru ekibe düşersen, değersiz hissedeceğini düşünmüyorum.
Mayıs ayında bir arkadaşım ameliyat oldu. Cerrah ve hemşireler gayet birbirini tamamlayan bir ekip olarak çalışıyorlardı. İlla ki burnundan kıl aldırmayan doktorlar vs. de vardır ama öylesi egolu tipler her meslekte var zaten.
teşekkürler.
Hastaya iyi davranan, ona değerli hisettiren bir hemşire her gün dua ve bir sürü iltifat alır. O kadar işim var bir de size güler yüz mü göstericem kafasındaki bir hemşire de her gün beddua ve hakaret duyar yani göreceğiniz değeri kendi davranışınız belirler. Sokaktaki rastgele insan ne düşünür derseniz yaşlıların saygı duyduğu gençlerin nötr olduğu bir meslek.
bizim ülkede mesleğini düzgün yaparsan değer görürsün kanka şimdi acile gidiyosun dedikodu yapmaktan bakmıyo aq ben neyine saygı duyucam ne değer görmüyomuş falan filan doktordan daha fazla iş yapar hemşireler değerli bi meslek ama çekilecek bi meslek değil bence
Bu ülkede ne yazık ki sağlık çalışanları değer görmüyor. Aslında bu tüm meslekler için geçerli diyebiliriz.
O yüzden eğer sen bu bölümden eminsen, ilgin varsa ve istiyorsan tercih edebilirsin.
Fakat tercih etmeden önce tavsiyem bölümü iyi bir şekilde araştırman olur.
Mutlaka görev tanımı, sorumlukları ve çalışma şartları araştırılmalı. Sonradan şaşırmamak ya da pişmanlık yaşamamak adına bilinçli bir tercih yapılmalı.
Yaziklarr olsun size yaaa, bence kiymetini bilinn kuzucuklarrr! Sukredinki sizde herseyin bi seyi var. Sizde hemsire yatak felan yaparmi? ya da yemek dagitirmi? ya da temizlik felan? HAYIR DEGILMI?
Avrupada hepsini yapiyorlar haberiniz yok.. hic akliniza gelmeyecek seyler yapiyorlar..
Bence orada cook iyisinnizz
Benim için ülke için çok değerli bir meslek görev yapacağın yer önemli
Arkadaşımın kardeşi mezun olur olmaz atandı. Hem dil öğrenince yurt dışında çalışma fırsatınız bile olabilir. Tabi arkadaşımın kardeşi 4 yıllık fakültede okudu.
Ülkemizde değer gören bir meslek kalmadı zaten, değer görmek istiyorsan arkanin sağlam olması gerekiyor maalesef. Eğer gerçekten istiyorsan kendi değerini sen belirle
1 günde 2 gün çalışmak istiyorsanız buyrun gidin
Son derece yorucu bir meslek ama dayanıklı ve sabırlıysanız yolunuz açık olsun
Rabbim kolaylık sağlasın
bide damar yolu acmasiyla kan almasi var ben cok huylanirim :(
Ben kendim açabilirim damar yolunu
huylanmiyormusun bide el ustunden aciyorlar bazen
hele senin damar yolunu hic acamam ben :)
Bizim ülkede değer gören bırak mesleği bir şey mi kaldı. O yüzden sevdiğin bölümü seç gerisini boş ver bence. Eğer gerçekten seviyorsan seç yoksa sakın seçme.
Bu ülkede hangi sağlık çalışanı saygı duyuyor ki. Hele de suriyeliler geldikten sonra, devlet hastanelerinden midem bulanıyor tüm gün orada çalışması nöbeti vs iyi düşün derim
Saygı görüyor ki olacaktı klavye yine salmış çayıra mevlam kayıra🙃 sen içinden gelen neyse onu yap yine de.
eğer hemşirelik istiyorsan seç her yönden iyi, bu ülkedeki insanlar kime gerçekten saygı duymuş ki hemşireliğe saygı bekliyorsun çok saçma
Sağlık bölümü ilgini çekerse o zaman seç ama benim gibi sağlık ile alakan yoksa sırf para için seçme derim
Bizim ülkede şu an 18-40 yaş aralığında ki kadınların %80 lik mesleği esclik. Azcık gözünüzü açın da çevrenize bakın. Ortalık ev ev dolaşan elinde büyük çantalı genç-yaşlı kadın kaynıyor. Kesin evden eve temizliğe gidiyordurlar 💅😉
lise mezunu sağlıkçıyla inann dört yıllık hemşire arasında üç beş fark var sadece liseye gidin erkenden.
mevzuata baktım Ebe Yardımcılığı,
Sağlık Bakım Teknisyenliği,
Hemşire Yardımcılığı dallarından birini seçmeleri gerekir.
Sağlık Meslek Lisesi Alanları ve Yaptıkları İşler
Sağlık meslek lisesini bitiren öğrenciler ise üniversitede şu bölümleri tercih edebilir;
ATT (Acil Tıp Teknisyenliği),
Radyoloji Teknisyenliği,
Anestezi Teknisyenliği, olabiliyorlar yine çalışırken okuyup yardımcı hizmetlerden çıkıyolar yardımcı hizmetli normal sağlıkçı memurdan 500-1500 lira az alıyor.
En son atamada 867 lise mezunu hemşire atandı hâlâ lise mezunu ataması yapılıyor ama onların hepsi 2017 öncesi mezun olmuş olanlar, 2017'den sonrakiler hemşire yardımcısı olarak mezun olduğu için onlar atanmıyor.
@Acılıkoala ebe yardımcısı hemşire yardımcısı olarak atanıyor diyor diyor mevzuat ama şunu söylüyorum 2 yıllıkta olsa 4 yıllık olsa maaş farkı çok az kamuda. ben 4 yıllık iktisat nezunuyum muhasebeciyim kamuda hizmetliden 1200 tl fazla alıyorum ortaokul mezunu küçümsemiyorum. ama bende oralrdan okuyarak geldim ama işlemselde üniversite mezun farkı bin lira konu hemşirelikten buraya geldi hemşirelik iyi paralı meslek. hizmetliler kadroya geçince zaten fark bitti. kamudakiler ayrı.
Şu an sağlık meslek okumak saçma çünkü atanamayacaklar ama devlette lise mezunu kimse çalışamaz demek de doğru değil hâlâ lise mezunu ataması yapılıyor. Bu yüzden açıklama gereği duydum.
Ebe ve hemşire yardımcısı ünvanı ile mezun oluyor ama 5 yıldır bu ünvanlara devlet kadro açmıyor yani atama yapılmıyor.
Hayır özet o değil 2017'den önce mezun olmuş kişiler hemşire ünvanı ile mezun olduğu için onlar atanıyor ama bu saatten sonra okuyan atanamaz, zor değil direkt atanamaz çünkü devlet hemşire yardımcısı ataması yapmıyor.
Yahu bir kişi 2017 mezunu ise devlette lise mezunu hemşire olarak çalışabilir bu yüzden devlette lise mezunu çalışamaz demek doğru değil. 2018 ve sonraki mezunlar çalışamıyor şu an girende 2027'de mezun olacağına göre o çalışamaz yani okuması saçma.
Ben burada akrabası vs için liseden atandım diyor yalan mı söylüyor gibi sorular gördüğüm için açıklama yaptım çünkü insanlar artık lise mezunu ataması yok diyince devlet hiç lise mezunu ataması yapmıyor sonucunu çıkarıyor. Liseden yeni mezun olanların ataması yapılmıyor demek daha doğru ve yanlış anlamanın önüne geçer diye düşünüyorum. Beyefendi de o zaman niye üniversite mezunu hemşireler, lise ile aramızda fark yok diyor falan demiş yani hiçbir lise mezunu atanamaz artık hastanede lise mezunu çalışmaz gibi anlamış. Bu yüzden açıklama yaptım ama ortalık daha da karıştı 🥲
hiç bir meslek ve hiç kimse değer görmüyor ki. biz sadece değerli olduğumuza inanıyoruz.
Bu ülkede hiçbir meslek tam anlamıyla değer görmiyoo
Eğer işini hakkı ile yapan olursa her meslek değerli dünyanın neresinde olursa olsun
Değer görmekten ziyade aşırı yorucu ve stresli olabileceğini düşünmüyorum
*düşünüyorum
güzel meslek ama bizim ülkede değer görmüyor.
Hastanenin bütün yükünü hemşireler çekiyo bidaha düşün
Güzel meslek ama bizim ülkede değer görmüyor
Hep ezik oluyorlar öyle hissediyorlar. Doktor olamadılar ya ondan
Aklın varsa secmezsin ben tekrar üni okuyup adalet okumayı düşünüyorum Allah kurtardı beni
24 saat nöbet vs. vs.. Büyük düşün bence..
Oku, yurtdışına gidersin
Sen ne istiyorsun o önemli bence
Güzel meslek diyorum değer görüyor
Güzel ama bizim ülkede …
Zor bir meslek.
İyidir degerli
seç gitsin güzel meslek
Bu senin tercihin ülkenin tercihi değil
Hemşirelik İyidir yazabilirsin
Bizim ülke için çok değerli, direkt seç.
bu ülkede hiçbir şey değerli değil
Evet güzel bir meslek
Asla değer görmüyor başka meslek seç
Güzel meslek atanması iyidir diye düşünüyorum
Git ol da gör
İyidir.
hemşirelik iyidir
Bol şanslar
Yes yes yes
Bizim ülkede görüyor sanırım
Görüyor
Güzel meslek