Kimya mühendisliği tercih etmeyi düşünüyorum maaşları ortalama olarak nedir?
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Yerine göre özel ve devlet sektörlerine göre değişir maaşlar ama asgari ücretin üzerinde 15.000 TL civarı olur...
Valla yaşadığın yere göre değişir Samsun’da yeni başlayan mühendis asgari ücret + 500 tl alıyor taş patlasın o kadar adi bir şehir burası ama Kocaeli İstanbul Tekirdağ en az 15 bin
Isparta veya mersine gitmeyi düşünüyorum. Puanımın tuttuğu en iyi yerler buralar. Buralarda da düşük alır mıyım
Yani ben mühendis olacağım 20K 30K maaş alacam hayalını çıkar aklından bak ben kimya teknikeriyim 7 yıldır çakışıyorum Samsun gibi yerde maaşım 16 bin yani demek oluyor ki kendine kattığım şeyler ve çalıştığın şirket maaşından belirleyici rol oynuyor
Anladım, teşekkür ederim
Bende Mersin üni kimya mühendisliği istiyorum sıralaman kaç acaba
249 bin geçen yıl 258 binle kapatmış gelme ihtimali düşük sanırım. Senin sıralaman kaç?
Benimde 249 bin :))
Sence gelir mi ne diyorsun?
Evet bence kesin gelir ilk sıraya mı yazacaksın
3. Sıraya yazıcam ama mühendislikler git gide sıralamasını geriye çekiyor 2021 de 270 binle alan üniversite 2022 de 230 binle falan almış. Mühendisliklerin hepsi geçen yıl sıralamasını bayağı geriye çekmiş. Bu da beni korkutuyor gelmez diye
Bu yıl da 20 30 bin geriye çeker diye korkuyorum
Yok mümkün değil onun nedeni 2021 sınavının çok zor oluşu o sene herkes düşük puan aldığı için sıralamayı önemsemeden tercih verdi daha az tercih yaptılar o yüzden sıralamalar öyleydi bu sene çok yığılma oldu ben yine 255 bin civarı kapatacağını düşünüyorum benim tek çekincem Mersin maalesef hiç ama hiç sevmiyorum orayı
Sadece 2021 için değil ki örnek vereyim. Ondokuz Mayıs üniversitesi kimya mühendisliği bölümü 2019 da 279bin 2020 de 260bin 2021 de 251bin 2022 de ise 215 binle kapatmış. Bu sadece kimya mühendisliği için değil tüm mühendislikler de sıralamalar böyle her yıl kendini geriye çekiyor artık çoğu kişi mühendisliklere yöneliyor. Örnek verdiğim üniversite için geçerli değil biraz gezinirsen tüm üniversiteler için böyle olduğunu görürsün
Dediğin gibi mersin çok güzel bi şehir değil fakat sıralamamız da iyi değiil ve sıralamamıza göre gelen en güzel şehirlerden biri mersin maalesef
Çok haklısın ama ben geleceğinden eminim düşündüğün başka bir bölüm var mı acaba
İlk 5 tercihe kimya mühendisliği yazıcam sonra ki 10 tercihe falanda kimyagerlik yazıcam ama daha hocalarımla falan konuşucam bu benim aklımda ki plan
Sen ne yapacaksın
Kimyagerlik ile devam edeceğine göre gerçekten ilgini çeken bir meslek ya da gelecek hedeflerin bu yönde öyle mi
Ben full mühendislik yazacağım başta bende direkt kimya mühendisliği istiyordum durum böyle olunca Mersin yüzünden vazgeçtim tabii yine de yazacağım ama ondan önce yazacaklarım gelir muhtemelen aklımda hala net bir şey yok asla ama asla karar veremiyorum sona da hemşirelik yazacağım sanırım
Meslek lisesinde kimya bölümünü okudum zaten. Birde gaziantep de yaşıyorum sanayi açısından gelişmiş bi yer ve burada kimya konusunda iş bulma imkanım biraz yüksek. Bu yüzden kimya istiyorum
Ondan önce ne yazacaksın
Hmm anladım mantıklı o zaman bende endüstri biyomedikal falan düşünüyorum dediğim gibi karar vermek çok zor benim için hala net bir şey yok aklımda en son oldu bittiye getireceğim herhalde
Anladım hayırlısı olsun ikimiz içinde
Teşekkür ederim umarım 🙏🙏
Yerine göre değişir bu
Asgariden 2 3 bin daha fazla alırsın diyip duruyolar cidden ne yapacağımı şaşırdım
Yok be