Bu sene sınava giricem hangi mühendis ne kadar kazanıyor yazar mısınız
3 ay
Soran sadece erkeklerden cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
Kamudaysa farklı, özel sektörde farklı.
Aselsan, Roketsan gibi yerlerde primlerle çok maaş alırlar. Standart kamu kurumlarındaysa daha düşük olur. Bazı mühendisler milyon dolarlık proje yönetiyorlar.
Tatlım merhaba 😊 Sınav senesinde böyle şeyleri merak etmen çok normal ama net maaş söylemek pek mümkün değil 🙈
Mühendis maaşları; şehre, şirkete, sektöre, yabancı diline, tecrübe yılına ve yapılan projelere göre çok değişiyor. Yeni başlayan biriyle 5–10 yıl tecrübesi olanın maaşı arasında ciddi fark oluyor.
Bu yüzden önce gerçekten sevdiğin alanı bulmaya odaklan. Sevmeden seçtiğin bölümde para da uzun vadede yetmez 😉 Kariyer yolculuğunda “ne olmak istiyorum” kadar “nasıl bir hayat yaşamak istiyorum” sorusunu da kendine sorman çok önemli 💫
Özel sektörde fiyatı değişiyor en az 48-70 arası. Devlette mühendis 96 bin TL, lise mezunu teknisyen 66 bin, araştırma görevlisi 90 bin falan.
Tecrübeye bağlı mühendis diye girince direkt yüksek maaş almıyor arkadaşım asgari ücretle başladı ilk
Birazda çalıştığın şehre firmaya göre değişiyor 2-3 senelik mühendisler 80-90 arası alıyor mesela benim çalıştığım yerde
Bölüme bağlı.
Makine seçme sakın.
Is bulursan iyi para var ama. cogu mühendis Şu an bosta
Asgari ücret
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?