Güncellemeler
+1 yıl
Ters sormuşum ya. Ayşe 8. sıraya Ahmet 1. Sıraya olacaktı. Özür dilerim
Diyelim Ahmet ve Ayşe üni tercihi yapacak. Ahmet'in sıralama 900 bin Ayşe'nin sıralama 700 bin. Bu ikisi de tercih listesine Ankara 'da bir okulu ve aynı bölümü yazdı ama Ayşe bu üniversiteyi 1. Tercihine yazdı, Ahmet ise 8. Tercihine yazdı.
İlk hangisi alınır?
Cevaplarsanız çok sevinirim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
soruyu yanlış sormuşsun zaten sıralamada önde olan bölüme önce girer
Tercih sırasının önemi yok mu
yerleşme önceliğinde tercih sırasının bir önemi yok
Matematik problemi gibi soru sormayın Allah rızası için
Ayşe tabiki
Tekrar bakar mısın guncelledim de
Ayşe'nin ilk yediye yazdığı uniler büyük etken. Puan sıralaması 700 binlerde olan unilerden yazmışsa ilk sıralara. Oraların gelme ihtimali var. İkisinin yazdığı aynı üni nin puan sıralaması da önemli
Anladım çok teşekkür ederim
Ayşe alir
Tekrar bakar mısın guncelledim de
Ayşenin sıralaması zaten daha yüksek. Eğer ilk tercihinde kendisi için tutan bir yeri yazmışsa eğer (sıralaması yeten bir yer) o oraya gider. Ahmette sıralaması yetiyorsa ve ondan yüksek sıralamali kişiler tercih etmemişse o da girer
Sıralaması yüksek olandan başlayarak yerleştiriliyor. Diyelim ben 100. yum kontenjan 100 kişilik. Hepimiz seçtik. Sen 101. sin. Sen giremezsin. Öncelik sıralaması yüksek olan kişilerin tercihleri. 1. Kişiden itibaren kişilerin isteklerine doğru diziyorlar. (Kontenjan bünyesinde) Bazıları mesela kendinden yüksek yerler yazıyor çünkü kendisinden önceki kişiler belki orayı tercih etmemiştir diye
Anladım çok teşekkür ederim
Önemli değil. Tercih yaparken kendinden en az 40 50 bin yukarıda seçenekler de ekle. Belki tutar şans. Genelde İzmir Ankara Antalya İstanbul bunlar yoğun oluyor. Bir de kendinden düşük (40 50 bin bandında da) yer yaz
Çok teşekkür ederim tavsiyen için. Yazacağım bakalım, umarım tutar :))