Üniversite okuyup ne yapacaksın, artık çok geç diyorlar! Sizce insanlar haklılar mı?

Üniversite okuyup ne yapacaksın, artık çok geç diyorlar! Sizce insanlar haklılar mı?

Babam cahil bir adamdı, kız çocuğu okuyup ne yapacak derdi. Ama hastaneye gittiğimiz zaman "kızımı ve karımı kadın doktor muayene etsin" derdi. Henüz 7. sınıfa giderken beni okuldan aldı, evde ev işi yapmaya başladım. Yaşım 18 olduğunda bir arkadaşının oğluyla evlendirdi beni. İstemiyorum dediğim halde evlendirildim. Sürekli hakaret, sürekli dayak, sürekli küfür karşısında dayanamadım. Defalarca aileme durumu anlattım, "o senin kocan bir şey olmaz" dediler. En son boşandım ben ve bir markette temizlikçi olarak işe başladım. Ortaokulu ve sonrasında liseyi açık öğretimden bitirdim. Bu sene üniversite sınavına girdim, tyt'den 314 puan aldım. Tıbbi sekreterlik istiyorum fakat çevrem yaşın 28 oldu, 30 yaşında mezun olsan kim iş verecek diyor. Sizce hayallerimin peşinden gitmeli miyim? Okumak için, mezun olunca işe başlamak için çok mu geç kaldım?