Ayt sıralamanızı ölçeklemek veya bir üniversiteye kabul edilme şansınızı belirlemek için bir referans olarak kullanabilirim. Ancak, sosyal hizmetler programlarına kabul edilme süreci, sıralama kadar birçok faktöre bağlıdır. Bu faktörler arasında başarı puanları, sınav sonuçları, öğrenci günlüğü veya mülakat ile değerlendirilen özel yetenekler ve diğer deneyimler yer almaktadır.
1 milyon sıralama, popüler ve rekabetçi bir program için oldukça yüksek bir rakamdır. Ancak, önemli olan sadece sıranız değil, başvuru yapacağınız üniversitelerin kabul kriterleri ve kontenjanlarıdır. Bazı üniversiteler, daha yüksek sıralama gerektirirken, diğerleri daha düşük sıralama ile öğrenci kabul edebilir.
Size en doğru ve güncel bilgiyi almak için, başvuru yapmayı düşündüğünüz üniversitenin resmi web sitesini ve sosyal hizmetler programının kabul değerlerini incelemeniz önerilir. Ayrıca, üniversitelerin öğrenci kabul ofisleri veya danışmanlarıyla iletişime geçmek de size daha kesin bilgi sağlayabilir.011 Yorumla- +1 yıl
Tabii, eğitim ve çalışma alanları hızla değişmekte olan bir dünyada kesin bir şekilde geleceği olduğunu söylemek zor olsa da, bazı meslek alanları genel olarak büyümeye ve istihdam olanaklarına sahip olabilir. Bu bağlamda, verdiğiniz sayılara dayanarak şu meslek alanlarını önerebilirim:
1. Bilgi Teknolojileri ve Yazılım Geliştirme: Bilgisayar ve teknoloji sektörü sürekli olarak büyüyor ve eleman talebi yüksek. Yazılım mühendisliği, veri analisti, yapay zeka uzmanı ve siber güvenlik uzmanı gibi alanlar gelecekte sağlam bir istihdam potansiyeli sunabilir.
2. Sağlık Hizmetleri: Sağlık sektörü her zaman talep gören bir sektördür. Doktorlar, hemşireler, diş hekimleri, fizyoterapistler, psikologlar ve sağlık yöneticileri gibi meslekler önümüzdeki yıllarda da önemli olacak.
3. Enerji ve Çevre Teknolojileri: Sürdürülebilir enerji kaynakları ve çevre dostu teknolojilerin önemi artıyor. Bu alanda çalışacak mühendisler, araştırmacılar ve uzmanlar gelecekte talep görebilir.
4. Veri Analitiği ve Büyük Veri Yönetimi: Günümüzde şirketler ve kuruluşlar büyük miktarda veriyi yönetmek ve analiz etmek için uzmanlara ihtiyaç duyuyor. Veri analisti, büyük veri yöneticisi ve veri bilimcisi gibi meslekler gelecekte popüler olabilir.
Yine de, meslek seçimi kişinin ilgi alanlarına, yeteneklerine ve kişisel hedeflerine bağlı olarak değişir. Bu yüzden, size en uygun mesleği belirlemek için kendi değerlendirmelerinizi yapmanız ve ilgi duyduğunuz alanlara yönelmeniz önemlidir. Ayrıca, seçtiğiniz mesleğin gelecekteki taleplerini ve gelişme potansiyelini araştırmak da önemlidir.
Soran+1 yılPeki 1.300 sıralamam var benim o üniversiteler ise 1.200 ve 800 arası siralamayla alıyor tercih yapsam gelme olasılığı var mı birde yüzde 50 indirimle yazsam gelirmi burs çıkar mı?
- +1 yıl
ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (AYT) sonucuna göre üniversite tercihlerinde belirtilen sıralamanız önemli bir faktördür. Ancak, kesin bir sonuç için tercih yapan üniversitelerin kontenjanlarını ve önceki yıllardaki sıralama istatistiklerini göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.
Genel olarak, tercih yapacağınız üniversitelerin geçmiş yıllarda aldığı öğrencilerin sıralamasına bakarak, tercih yapmanıza yardımcı olabilirsiniz. 1.200 ile 800 arası sıralamayla alınan bir üniversiteye başvurmak, 1.300 sıralamanızla biraz daha düşük bir ihtimale işaret eder. Ancak, her yıl kontenjanlar ve sıralamalar değişebilir, bu nedenle net bir yanıt için üniversitelerin bu yılki kontenjan ve sıralama bilgilerini kontrol etmelisiniz.
Burslar konusunda ise, üniversitelerin burs programları da her birinin politikalarına bağlı olarak farklılık gösterebilir. Yüksek sıralamadan kaynaklı birçok üniversitede burs imkanı olabilir. Ancak, bursların başvuru süreci ve kriterleri de değişkenlik gösterebilir. Burs olanaklarını incelemek ve başvuru şartlarını gözden geçirmek için üniversitenizin ve bölümünüzün resmi web sitelerini kontrol etmeniz önemlidir.
Sonuç olarak, tercih döneminde üniversitelerin geçmiş yıllardaki sıralama istatistiklerini kontrol etmek ve burs olanakları hakkında doğrudan üniversitelerle iletişim kurmak en doğru ve net bilgileri almanızı sağlayacaktır. Sıralamanızın tercih ettiğiniz üniversitede kabul edilmesi ve burs alabilmeniz için en iyi dileklerimle! - +1 yıl
Gelecek yıl için başarınızı artırmak adına aşağıdaki stratejileri düşünebilirsiniz:
1. Düzenli ve planlı bir çalışma programı oluşturun: Düzenli çalışmak, sınavda istikrarlı bir performans göstermenizi sağlar. Kendinize bir çalışma programı oluşturun ve ona sadık kalın.
2. Konulara odaklanın: Sınavda çıkacak konuları belirleyin ve bu konulara yoğunlaşarak detaylı bir şekilde çalışın. Önce zayıf olduğunuz konulara odaklanın, daha sonra ise tüm konuları gözden geçirin.
3. Soru çözümü yapın: Soru çözmek, sınav tekniklerini öğrenmek, soruları anlama ve hızlı düşünme becerilerinizi geliştirmek açısından önemlidir. Sınav öncesi deneme testlerine katılın ve soru çözümüne zaman ayırın.
4. Kaynaklarınızı değerlendirin: Eşit ağırlık için hazırlanan doğru kaynakları kullanmanız önemlidir. Sizin için en uygun olan kaynakları seçerek çalışmalarınızı destekleyin.
5. Motivasyonunuzu yüksek tutun: Motivasyonunuzu yüksek tutmak için amaçlarınızı belirleyin, ilgi alanlarınızı dikkate alın ve destekleyici bir çalışma ortamı yaratın. Başarıya giden yolda kendinizi motive etmek önemlidir.
Elbette, sınav sonuçları birçok faktöre bağlıdır ve kesin bir tahminde bulunmak mümkün değildir. Ancak, planlı ve düzenli bir çalışma ile sıralamanızı iyileştirme şansınızı artırabilirsiniz. Başarılar dilerim! - +1 yıl
ARKADASLAR SELAM SAYISAL SIRALAMAM 287K
200 LÜKLERDEN BAŞLAYARAK TERCIH LISTESI OLUSTURDUM VE 319 A KADAR GITTIM. SIZCE ACIKTA KALIR MIYIM? okul birinciligim de var
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
+1 yılÖzelde sosyal hizmetler okunmaz açıktan oku daha iyi o para o bölüme verilir mi zaten işsiz mezunları
15 Yorumla- +1 yıl
Dünyanın parasını yığacağına önlisans yazsın öyleyse...
- +1 yıl
açıktan okuyunca ne oluyor
- +1 yıl
Yine işsiz kalacak
+1 yılÇok düşük sıralama ben hiç çalışmadan girdim sıralamam 180 bin
023 Yorumla
Soran+1 yılÇalışmadan nasıl 180 bin ben çalıştım da böyle oldu malesef🥺
- +1 yıl
Benim derslerim hep iyidi ama ben hep sınıfta dereceye giren öğrenciler arasındaydım o da var.
- +1 yıl
Birikimim temelim var yani ondan galiba
- +1 yıl
Bozma moralini
- +1 yıl
Sosyal hizmetlerle birlikte sosyoloji de yaz
Soran+1 yılKazandım zaten özelde sosyal hizmet okuycam 4 yillik
- +1 yıl
Sosyoloji de okuyabilirsin çok şey katar sana
- +1 yıl
Oku oku güzel bölüm
- +1 yıl
Hemde kolay bölüm
Soran+1 yılSosyolojinin onu kapalı dediler bana sosyal hizmet yaz dediler 4 yıllık onu okuycam birde onun 2 yıllığı varmış onu kapaliymis ondan 4 yıllık yazdım knk
- +1 yıl
Mantıklı evet
- +1 yıl
Benim sevgilimin abisi okudu
- +1 yıl
Sosyal hizmet
- +1 yıl
Mezun oldu bilmiyorum sonrasını
Soran+1 yılPeki çalışıyormu şu an atandı mi yani
Soran+1 yılAnladım ama çok gerginim yeni baslicam üniversiteye hiç kimseyi tanımıyorum daha sınıfım nerede onu bile bilmiyorum
- +1 yıl
Pek bir bilgim yok ama bölüm eğlenceli ve kolay sözel zaten. O açıdan rahatsın. Ayrıca sosyoloji sosyal hizmet bunların iş olanakları geniş yani her yerde de iş bulursun
- +1 yıl
İlk gün herkes öyle
- +1 yıl
Sınıfını sora sora öğrenirsin
- +1 yıl
Aklında tut
- +1 yıl
Bir sonraki günlerde
- +1 yıl
Kolay bulasın
Soran+1 yılAnladım çok teşekkürler kolay bölüm olduğunu öğrenmem cok iyi oldu ben pek bilgim yoktu acikcasi
+1 yılBaştan gir ya da açıktan okuyup çalış bir yerde daha karlı olur
08 Yorumla
Soran+1 yılYa gelmezmi sence mezuna kalmak istemiyorum
- +1 yıl
2 üni bitirdim bir tanesi de sosyal hizmetlerdi, aklın varsa dediğimi yap 1 seneni boşa harcama hayata erkek başla işe gir
Soran+1 yılSosyal hizmetlerin önu acikmis herkes onu oku çok iyi düşünmüşsün diyorlar
- +1 yıl
Nerede okumak istediğine de bağlı biraz mesela ege çok iyi
Soran+1 yılİstanbul
Soran+1 yılVar evet sosyal hizmetlerin önu açık
+1 yılOkulu mokulu boş ver amerikada yaşıyom gel evlen benle
00 YorumlaOkumak istedigin bolum buysa oku ve bu bolum bildigim kadariyla tyt ile aliyor. Ha kendi alaninla ilgili yani ayt ile bir bolum istiyorsan mezuna kalmak zorundasin. 1m siralama ile hicbir sey yapamazsin uzgunum.
01 Yorumla
Soran+1 yıl4 yıllık
+1 yılgirersin ama önün pek açık olmaz iş imkanı sosyal hizmetlerde çok fazla yok üstelik böyle bir şey yaparsan pek sanmam ileride iyi şeyler olacağını ama gidersin her türlü merak etme sonuçta para veriyorsun
02 Yorumla
Soran+1 yılAma herkes atanirsin hemen herkes onu oku çok iyi düşünmüşsün diyorlar
8 sene önce mezun oldum liseden lisede de çalışkan biri değildim şimdi de zevkine girdim. Senden daha iyi sıralama yapmışım. O sıralamayla gireceğin üniversitenin faydası olur mu sence?
11 Yorumla
Soran+1 yılOlmaz mı
+1 yıl
200 LÜKLERDEN BAŞALAYARAK TERCIH LISTESI OLUSTURDUM VE 319 A KADAR GITTIM. SIZCE ACIKTA KALIR MIYIM?01 Yorumla
Soran+1 yılKalmazsın. Bende 1 milyon 359 bin siralama yaptım 800 k dan baslayarak 1 milyon 200 bine kadar tercih yapsam bir yer gelir mi
Okusan ne olcak işe almazlar ki adam gibi çalış mezuna kal vericeğin 1-2 sene için geri kalan hayatını mahvetne
00 Yorumla
+1 yılÖzele vereceğim parayı git bir tane kursa yatır seneye bir daha gir yanında olsam
00 Yorumla
+1 yılOkuyabilirsin ama ataması yok denecek kadar az
01 Yorumla
Soran+1 yılHerkes onu açık diyor ne alaka simdi
Kör koklasa daha iyi yapar
00 Yorumla
+1 yılozelı bırak evde bile okuyamazsın
01 Yorumla- +1 yıl
200 LÜKLERDEN BAŞALAYARAK TERCIH LISTESI OLUSTURDUM VE 319 A KADAR GITTIM. SIZCE ACIKTA KALIR MIYIM?
çıkar büyük olasılık denesene şansını
022 Yorumla
Soran+1 yılTercih yaptım 5 tane
Soran+1 yılÖzel yazdım hep zaten
Soran+1 yılAydın Arel gelisim Üsküdar Sabahattin zaim
Soran+1 yılUmarım ya siralamamin biraz üstü onlar hep
Soran+1 yılEvet İstanbul'dayım. İlk istediğim üniversiteyi yazdım 1. ciye oranın gelmesini istiyorum
Soran+1 yılSendemi sınava girdin bu sene
Soran+1 yılİlk girisinmi
Soran+1 yılHayırlısı olsun sen nerde yasiyorsun aynı yere düşeriz belki skdjd
Soran+1 yılTamam
Soran+1 yılİstek attım mesaj atamıyorum xper yüzünden
+1 yılKardeşim zorlama mezuna kal gitsin
03 Yorumla
Soran+1 yılAilem istemiyor mezuna kalmami
- +1 yıl
1 milyonda gideceğin üniversite sana bir şey katmaz. Gidersin okursun ama atanamazsın. Hadi atandın diyelim; Hangi iş sahibi 1 milyonda üniversite kazanmış birisini işe alır? Hadi özeli boş ver. Devlet alır mı? Millet ODTÜ, Boğaziçi, hacettepe gibi yerleri okuyor. Devlet böyle okullarda okuyan kişileri mi işe alır yoksa 1 milyonda okuyanı mı? Özel sektörde aynı. Okul çok fark ediyor kardeşim. Ailene bu durumu anlat. Ama ailen yine de git diyorsa yapacak bir şey yok. Gidip okursun yılların boşa gider.
Soran+1 yılBir tana hocam sürekli Esenyurt üniversitesini yaz sonuçta üniversite mezunu olursun hangi okulda mezun olduğuna bakmıyor kimse kolay atanirsin diyip duruyor
+1 yılOkuması zor çünkü düşük siralaman
01 Yorumla
Soran+1 yılTercih yapsam gelmez mi boş kontenjanlar var
Dene ve gör
00 Yorumla
+1 yılAaöften evet
00 Yorumla
+1 yılOku ama onu açık drgil sanırım
00 Yorumla
+1 yılDenemekte fayda var bi dene yinede
00 Yorumlaboş ver okuma kanka en canım olarak girme okula
00 YorumlaOkursun
00 Yorumla
+1 yılOkuyabilirsin
11 Yorumla
Soran+1 yılAtaması kolay mı mezun olunca
+1 yılBi bok okuyqmSin
00 Yorumla
+1 yılOkuyabilirsin
04 Yorumla
Soran+1 yılAtaması var diyor herkes ama bazıları yok diyor senin düşüncen ne
- +1 yıl
Bence atanması var, önü açık bir bölüm
Soran+1 yılİçim rahatladı şimdi o diğerleri neden boşuna okuma diyor anlamıyorum çok kafam karışıyor sürekli tercihlerde başlıyor
- +1 yıl
Kafan karışmasın ya, eğer severek okuyacağın bir bölümse kimsenin fikrini umursama
Hm evet
02 Yorumla
Soran+1 yılHerkes kolay atanirsin mezun olunca cok iyi düşünmüşsün onu secmekle diyor peki sen ne düşünüyorsun kolay ataniyorlarmi
+1 yılneden sosyal hizmet
04 Yorumla
Soran+1 yılÖnu açık hemen atanmasi var diyorlar
- +1 yıl
Sosyal hizmet, insanları ve toplumları iyileştirmek, desteklemek ve güçlendirmek için kullanılan bir meslek dalıdır. Sosyal hizmet profesyonelleri, insanların yaşam kalitesini artırmak, sorunları çözmek, ihtiyaçlarını karşılamak ve toplumsal adaleti sağlamak için çalışırlar.
Sosyal hizmet alanını seçmenin birkaç nedeni olabilir. İşte bazı yaygın motivasyonlar:
1. İnsanlara yardımcı olma isteği: Sosyal hizmet profesyonelleri, insanların yaşadıkları zorluklarla başa çıkmalarına ve hayatlarını iyileştirmelerine yardımcı olma arzusuyla çalışırlar. İnsanları desteklemek ve onlara rehberlik etmek, bu mesleği seçmek için bir motivasyon olabilir.
2. Toplumsal etki yaratma: Sosyal hizmet, bireysel düzeyde insanlara yardım etmenin yanı sıra, toplumsal düzeyde de etkileşime geçmeyi hedefleyen bir meslektir. Sosyal hizmet profesyonelleri, toplumsal adaleti sağlamak, toplumsal sorunları ele almak ve toplumu daha iyi bir yer haline getirmek için çalışırlar.
3. Çeşitli kariyer fırsatları: Sosyal hizmet, birçok farklı alanda çalışma fırsatları sunar. Örneğin, çocuk hizmetleri, gençlik çalışması, aile danışmanlığı, engelli bireylerin desteklenmesi, yaşlı bakımı, toplumsal değerlendirme ve politika geliştirme gibi çeşitli kariyer yolları mevcuttur.
4. Kişisel tatmin: Sosyal hizmette çalışmak, insanlara yardım etmek ve toplumu iyileştirmek için emek harcamak kişisel tatmin sağlayabilir. İnsanların hayatlarını olumlu yönde etkilediğinizi görmek, güçlü bir motivasyon kaynağı olabilir.
Tabii ki, her bireyin sosyal hizmet mesleğini seçme nedenleri farklı olabilir. Bu nedenler kişisel tercihlerinize, değerlerinize ve ilgi alanlarınıza bağlı olarak değişebilir. - +1 yıl
Maalesef, AYT'de 1 milyon sıralamayla özelde Sosyal Hizmetler bölümüne girmeniz mümkün değil. Ancak, tercih edebileceğiniz diğer bölümler veya açıköğretim programları da mevcut olabilir. Ayrıca, bazı üniversitelerin sınavsız geçiş veya özel yetenek sınavları gibi alternatif kabul yöntemleri de mevcut olabilir. Bu seçenekleri araştırarak ve hedeflerinizi göz önünde bulundurarak ilerlemelisiniz.
Soran+1 yılYüzde 50 indirimle yazsam gelirmi sıralamam yakın baktım da
Şans meselesi kuşum
00 YorumlaOkursun
00 Yorumla
+1 yılÇıkar
00 Yorumla
+1 yılÇıkar
00 YorumlaHayır
00 Yorumla
+1 yılSafari > Yök atlas
00 Yorumla
+1 yılbilmem
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhabalar.
Sosyal hizmetler bölümü sıralama barajı olmayan bölümlerimizden biri. Tercih listenizde yer verebilirsiniz. Geçtiğimiz yıllarda sizin sıralamanızdan daha düşük sıralamalarla bölüme alım yapan üniversiteler mevcut. Hem devlet üniversitelerinde hem de özel üniversitelerde sosyal hizmetler tercihlerinizde yer alabilir.
Detaylı bilgi ve görüşme talebi için;
https://www.kizlarsoruyor.com/bibilen/rana-yildiz/
1 milyon sıralamayla İstanbul'da devlet üniversitesinde okuyabilirmiyim yani?