İş imkanları neler? Normalde ailemle birlikte Konya'da yaşıyoruz, ama ben İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Kocaeli gibi şehirlerde üniversite okuyup mezun olduktan sonra da orada iş bulup orada kalmak istiyorum. Bu bölümü okuduktan sonra öyle bir şey yapmam mümkün mü?
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Mantıklı kısmı sana kalmış, sen gerçekten bu bölümü istiyorsan tavsiye ederim, okumak için okumak sorun bana göre.
Benim bölümü isteme sebebim okunması kolay bir bölüm olarak görüyor olmam. Yoksa gerçekten okumak istemiyorum.
Bir de tabii sorumda da bahsettiğim gibi İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Kocaeli gibi şehirlerde okuyup ardından da orada bir iş bulup oraya yerleşmek istiyorum.
Kolay bir bölüm neye göre mesela, dersleri, stajları vesaire.
Mesela dersleri neler?
Daha sonra stajları nasıl oluyor?
Genel olarak dersler hemen hemen aynı, illa ki farklı olabiliyor. Çocuk gelişimi 1-2 olarak görüyorsun, çocuk ruh sağlığı, psikolojiye giriş, anne ve çocuk sağlığı, özel eğitim, çocuk ve müzik, çocuk ve drama gibi gibi dersler görüyorsun. Staj olarak kreş ya da anaokulkarında yapıyorsun, özel eğitimde olabiliyor.
Yani dersler sözel ağırlıklı, değil mi? Çünkü ben sözel çıkışlıyım, sayısal derslerden nefret ediyorum. 2018'de Yks'ye girmiştim ve ailemin baskısıyla Optisyenlik programını tercih etmiştim, sonrasında ise bölümümdeki azami süremi doldurduğum için okuldan atıldım.
Çünkü özellikle Fizik, Kimya, Anatomi dersleri zor gelmişti ve nefret ettiğim için de çalışmak istemeyip hiç çalışmamıştım.
Bu gibi derslerle ilgili tek bir cümle bile görmeye tahammül edemiyorum, sinirden çıldırıyorum.
Hayır, sayısal dersler yok.
Peki Anatomi gibi dersler var mı?
Yani ilk yardım ve anne ve çocuk beslenmesi mesela var. Kastın buysa, örnek bunları verebilirim fakat tıp okumuyorsun, belli bir yere kadar tabi ki görüyorsun.
Peki zorluk derecesi nasıl?
Dediğim gibi sayısal derslerden nefret ediyorum. Ona göre bir değerlendirme yapabilir misin?
Çalışırsan yaparsın klişe cümlesini söylüyorum ama doğru, çalışacaksın derslerine yani, öğrenci olmak... Sayısal dersler için söyledim yukarıda zaten.
Peki çok mu çalışmam gerekir?
Bir de iş imkanları geniş mi?
Çalışma sana bağlıı, yani özellerde öğretmenlik falan yapabilirsin, kpss çalış atanırsın ama 4 yıllığa tamamlaman iyi olur.
Yani mesela mezun olur olmaz okuduğum şehirde iş bulabilir miyim?
Birisi de Hakkari Şırnak Aksaray Nevşehir'de yaşamak istiyorum dese dişimi kıracağım. Herkes tutturmuş İzmir Aydın Muğla. 😂
Sen nerede yaşıyorsun?
Memleketimde
Memleketin neresi?
Aydın yerlisiyim.
Anladım.
Peki Aydın'lı olmadığını farz etsek ve sana Hakkari, Şırnak, Aksaray, Nevşehir'de yaşamayı teklif etseler kabul eder miydin? 😂
Yaşadığı yeri güzelleştiren insanıdır. Eskişehir'in bir halti yok ama insanı sayesinde göç alıyor
Doğma büyüme Konya'lı biri olarak Konya insanından çok da şikayetçi değilim, ama İzmir, Aydın, Muğla gibi şehirleri asla Konya ile bir tutamam.
Buralarda yaşam daha pahalı ve herkes geldiği için ana baba günü oldu
Yurtdışından Türkiye'ye tatile gelen birinin aklına öncelikle İzmir, Aydın, Muğla gibi şehirler gelir. Belki Konya aklının ucundan bile geçmez.
Ama Aydın, Muğla ve İzmir'e göre daha az nüfuslu değil mi?
Konya çok turist çeken bir yer. Şehrini küçümseme sen deniz için böyle diyorsun
Belki turist çekiyor olabilir, ama benim için asıl önemli olan ülke içindeki insanları çekip çekmediğidir.
Ülke içindeki nüfus dağılımının ne yöne doğru olduğu da gün gibi ortada.
Eskişehir'in insanları nasıl?
Bana mı sordun?
Hayır cevap sahibi gizli kullanıcı üyeye sordum
Bence değil onun yerine bilgisayar prog falan okusan daha iyi
Yani sence 2 yıllık Çocuk Gelişimi okuyarak hayallerimi gerçekleştirebilir miyim?
Hayalim İzmir, Aydın veya Muğla'da okuyup sonrasında ise oralarda bir iş bulup orada yaşamaya başlamak.
Ben kendi fikrimi söyledim açıkçası iki kuzenim mezun çocuk gelişiminden yani pek önermem ben ama sen seviyorsan oku
Peki onlar şu anda çalışıyor mu? Çalışıyorsa ne kadar maaş alıyorlar?
Asgari ücret tabiki
Peki bölüm dersleri zor muymuş? Ne gibi dersler görüyorlarmış?
Ya ikisi de Farklı üni de okudu ikiside Farklı dersler gördü çok tuhaf biri zorlandı okurken diğeri geçti birde online mezun oldular bir iki sene önce
Ama hani derslerin ne türde olduğu ( Fizik, Kimya, Anatomi ağırlıklı mı olduğu veya daha çok Türkçe vb. ağırlıklı mı olduğu ) az çok her okulda aynıdır.
Öyle değil mi?
Ya bilmiyorum onu istersen Google’dan araştırabilirsin
Peki, teşekkür ederim.