bu yıl sınava giricem hedefim psikoloji ama olmazsa 2 yıllık muhasebe ya da sağlık bölümleri yazmayı düşünüyorum mantıklı mı sizce? artısı eksisi nedir
herkes 2 yıllıkları küçümsüyor neden? devlete atandıklarında iyi maaş alıyorlar teknikerler falan
bu yıl sınava giricem hedefim psikoloji ama olmazsa 2 yıllık muhasebe ya da sağlık bölümleri yazmayı düşünüyorum mantıklı mı sizce? artısı eksisi nedir
herkes 2 yıllıkları küçümsüyor neden? devlete atandıklarında iyi maaş alıyorlar teknikerler falan
Küçümsemek değil, sadece artık çoğu bölümün iş olanağı yok yani okumak için okunuyor. Daha sonrasında okuduğun mesleği yapamamak ise sadece sana üzüntü verir. İkisi dördü yok bu işin, iyi bir bölüm değilse ve meslek amaçlı okuyorsan sıkıntı. Ancak ben o havayı soluyacağım ve bir şeyler öğreneyim diyorsan okuyabilirsin kaç yıllık olduğu önemli değil. O teknikerler falan elbette iyi maaş alıyor ama atanmak için de felaket çalışıyorlar KPSS'ye. Çok da kolay değil yapabilirim dersen devam.
ama önlisans kpss daha kolay hem daha erken mezun oluyorsun daha erken iş hayatına başlamış oluyorsun kazanırsan kpss yi yani okulda dirsek çürüteceğime kpss için çalışırım bana bu daha mantıklı geliyor ama herkes 2 yıllıklara çöp gözüyle bakıyor benim hedef belli psikoloji puanım tutmazsa da sağlık bölümlerine bakıcam iki yıllık kim ne derse desin
E sen kararını vermişsin devam et. Ancak burada Psikoloji tutmazsa, Kpss'yi de o puanları almak için çok basit görme. Önlisans KPSS 2 yılda bir oluyor unutma.
biliyorum 2 yılı bitirip kazanamazsam 2 yıl da kpss çalışırım diye düşündüm ilkinde kazanabileceğimi sanmıyorum zaten bilmiyorum ya umarım psikoloji olur onun da atamalar malum pek umutlu değil ama bakalım
Selamlar.
Nedendir bilmiyorum ama 2 yıllık ön lisans bölümleri 4 yıllık lisans bölümleri kadar ciddiye alınmıyor. Okumaya değer bulunmuyor. Bu yanlış bir düşünce. Elbette 2 yıllık bölüm okumanın avantajları da var dezavantajları da ancak kesinlikle zaman kaybı ve boşuna okumak olarak görülmemeli. 2 yıllık okumak mantıklımı? diye soranlara mantıksız olmadığını gerekçeleri ile istiyorum. Tabi ki dezavantajlarından da bahsedeceğim.
Çevrenizdeki insanlardan 2 yıllık üniversite okunur mu sözlerini duyarsanız kulak asmamanızı öneririm. Çünkü 2 yıllık üniversite okumak boş değil. Bir meslekte yeterli bilgi birikimine sahip olmak için illa ki 4 yıllık okumak gerekmez. Kimi meslekler için 2 yıllık eğitim süreci uzmanlaşmak için yeterlidir. 2 yıllık birçok değerli bölüm var. Bu bölümleri okuyarak 2 yılın sonunda meslek sahibi olabilirsiniz. Bu yüzden 2 yıllık bölümleri yetersiz görenlerin düşüncelerini saçma buluyorum.
Güzel bir bölüm okuyarak 2 yılda meslek sahibi olabilirsiniz. Böylece iş hayatına daha kısa sürede atılırsınız.
TYT ile 2 yıllık bölümlere girildiği için AYT sınavlarına girmenize gerek kalmaz.
Tabi ki bazı dezavantajları da bulunmakta. Eğer mesleğinizde akademik kariyer yapmak istiyorsanız 2 yıllık bölüm yetersiz olabilir. Örneğin yüksek lisans yapmanız için öncelikle 2 yıllık bölümü 4'e tamamlayarak lisans mezunu olmalısınız. Böyle bir hayaliniz varsa 2 yıllık bölüm okumak sizin için yeterli olmayacaktır. Eğer daha lisede akademik kariyer yapmaya karar verirseniz 4 yıllık bölüm tercih etmenizi öneririm. Ancak yukarıda da dediğim gibi telefi etme imkanınız var. 2 yıllık bölümden 4 yıllık bölümlere geçiş yapma imkanınız bulunmakta. Bunu kesinlikle avantaj olarak görüyorum.
2 yıllıkları küçümsemek bence sacma sonuçta bazı meslekler için 2 yıllık okumak gerekir. Attler 2 yillik mezunlar, hayatta tutmak icin çabalayan insanlar sonuçta onlar küçümsenecek bir meslekte değiller. Keza Polislik gibi vs... Önlisans programlarına açıköğretim muamelesi yapılıyor ve çok sacma. Lisans olupta hiçbir halta yaramayan meslek gruplarıda var, okuyanlarda işsiz sonuçta. Ben çok gördüm Önlisans mezunu olup çok iyi yerlerde olan. Önemli olan insanın kendisini geliştirmesidir. Bence güzel bir bölüm seçmissin.
ben de böyle düşünüyorum teşekkürler
😂 doğru diyorsun
Cevap
6Cevap
Olabilir de hiç uğraşma öyle direk dışardan 4 yıllık oku
dışarıdan daha zor olmaz mı ya
Aksine daha kolay olur gerci benim icin zor oluyor ama bu benden kaynakli benim arkadaslarim cok rahat bir sekilde bitirdi kafan daha rahat oluyor hem maddiyat acisindan daha iyi gerci sinavlar su nada arttirilmis ama baktigin zaman yine kârlı olarak çıkıyorsun normal okuyup haracayacagin paranin çeyregini harcamayacaksin sadece sınav parası vereceksin o kadar hem artık üniversitelerin degeri kalmadi ben de 2 yıllık okudum sonra dgs yaptim olmadi olmayinca aciktan bir bolum okur 2 yil daha 4 yil yaparim dedim yapamadim olmadi tabi ben de olmadi herkes yapti bir ben yapamadim iste bakalim devam ediyor hala firsatini bulursam tekrar deneyecegim
Bana gore bosa zaman kaybi onun yerine liseden cikip kpss ye girip memur ol daha iyi
maaş daha düşük oluyor öyle ayrıca lise mezunu mu kaldı ya herkes üniversite mezunu oldu kasiyerler bile
Kendi agzinla soyluyorsun ne ise yariyor universite kasiyer olmak istiyorsan oku 2 sene
Calisirkende okunur universite tek dert o olsun
18 yaşında çalışma hayatına girmek istemiyorum
İlerde bu mali müşavir olsan paraya para demezsin
evet duymuştum mali müşavirler çok kazanıyor ama onun için 4 yıllığa tamamlamak gerekiyor sanırım
2 yıllık sağlık düşünebilirsin
Muhasebe okuma boş sağlık olabilir
hayır mantıklı değil
neden
Mantıklı
Bolume bagli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?