Arkadaşlar durum şöyle: Tyt felsefeyi bir şekilde yapabiliyorum ama Ayt kısmında yani sözel 2 bölümündeki felsefe sorularını yapamıyorum. Çünkü aristotales, sokrates gibi isimlerde geçmiyor o testte. Hiç görmediğim terimler mevcut; mantık, sosyoloji ve psikoloji dallarıyla ilgili terimler gibi. Bu felsefe 2 sorularını nasıl çözebilirim sizce? Sınava 10 gün kaldı.
(Neden çözemiyorsun derseniz, ben eşit ağırlık çalıştım, sonradan sözele geçtim o yüzden çözemiyorum)
(Neden çözemiyorsun derseniz, ben eşit ağırlık çalıştım, sonradan sözele geçtim o yüzden çözemiyorum)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Merhaba, Ceren İkizler youtube kanalını izlemenizi tavsiye ederim yani o soruları anca o şekilde yapabilirsiniz. Çok güzel anlatıyor hocamız. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
İnşaalah öyledir bakıyorum hemen teşekkür ederim
Rica ederim.
Eski sorulardaki kavramlara iyice bak. Kavram lari terimleri bilmek gerekiyor. 10 gün kaldı ama iki ezber yapabilirsin.
Yok kavram değil ama hazcılık, pragmatizm, dogmatizm gibi değil onları biliyorum ben
Ben ea ciyim ama bazen sosyal 2 çözüyorum yapabiliyorum. Biraz felsefi metin soruları çözmekle olabilir. Ama çok alakasız kavramlar soruyorlar doğru.
Evet evet işte garip garip, psikoloji sosyoloji ilgilendiren terimler. Mesela şıklarda yazanları söyliyim : algıda seçicilik, gelişim görevleri, savunma mekanizması, çelişmezlik, üçüncü halin tekrarı, statüler
Bunlar bana hep yabancı
İşte zaten direkt Aristoteles ya da diğer filozofları ya da acik kavramları sormuyorlar direkt. Uzun bir felsefi metin genellikle ona göre dediğin kavramlar var siklarda öyle bağdaştirarak yapıyorum ben bilemediğim zaman.
İşte bu kavramlar olmuyor, tekel tikel tümel falan
Bağdaştirmalik her zaman olmuyor
Her zaman olmuyor da işte ama biraz ayrıntı bilmek gerekiyor felsefe de kavram terim falan . Sosyal 2 yi cozucegin için ayrıntı bilmek gerekiyor bence. Ezber yapabilirsen biraz ayrıntı için yap 10 gün kalmış zaten ne kadar olursa artık
Işte nasıl yapıcam bilmiyorum ki. Youtube da yeterli kadar felsefe kanal ve videoları mevcut değil. Olanlarda sokrates tarzı videolar mevcut
Bilmiyorum. Biraz daha erken baslasaydin sürekli soru coze coze oluyor çünkü. Felsefe metinlerini anlamak için falan terimler kavramlar pekisiyor öyle yapınca da. Hayırlısı olsun belki kolay gelir sınavda yaparsın
Teşekkür ediyorum