Tercih döneminde seçtiğim bu yol sizce mantıklı mı?

Selam. Biliyorsunuz ki üniversite tercih dönemi. Fen lisesinde sayısal ( zorunluluğu eğitim) okumuş sözel seven bir öğrenciyim. Bu sene ilk kez ea ve sözel çalıştım ama maalesef ki sağlık sorunlarımdan dolayı sadece 3 ay çalışabildim. Sözel 8k ea 65k yaptım. Daha iyisini yapabileceğimi biliyorum çünkü kapasitemin farkındayım. Ama maalesef ruhen ve fiziken yeni yeni iyi olduğum için bir de mezuna bırakmak istemiyorum.

Ben de ing okutulan, ilk senesinde hafif dersleri olan isteyeceğim bir bölüme yerleşip 1 sene hazırlık okuyup ikinci ( yani üni 1. sene) senemde obpm kırılmadan sınava girmeyi düşünüyorum. İki senede gayet de ea ya da sözel çalışırım. Sınavda derece yapıp iyi bir üniversitede okurum diye düşünüyorum. Hem burslarımdan para alırım hem de potansiyelimi harcamam. İng bir bölüm olursa zaten ing derslerimi almış olurum. Olmazsa da mevcut şekilde yoluma devam ederim. Risk yok ve potansiyelimi de harcamam. Tabi sürpriz senaryolar da var, sistemin değişmesi, kötü yapmam, bölümi sevip devam etmem vs. Ama yine de bu yol aklıma çok yattı. Siz ne düşünüyorsunuz?

Güncellemeler
+1 yıl
Ve tam burslu ing özel üniler de tutuyor. 2. senesinde bıraksam para isteme olayları yok değil mi. Sonuçta hazırlıkta bırakmıyorum.
Güncellemeler
+1 yıl
+ olarak İstanbul'da okuyacağım
Tercih döneminde seçtiğim bu yol sizce mantıklı mı?