Çoğu zaman tercih dönemini izleyen Eylül ve Ekim aylarında öğrencilerin okulu ya da okudukları bölümü bıraktıklarını duyuyorum. Büyük bölümü ailemin istediği bölümü ya da okulu seçtim ama memnun değilim diyor. Peki siz böyle bir durumda ne yapardınız?
Önerim aileniz bile olsa asla kendi istemediğiniz bir seçim yapmayın. Çünkü istemediğiniz birşeyde başarılı olmanız zor ve vazgeçmeniz çok kolaydır. O nedenle iyi düşünün ve iyi karar vermeye çalışın.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Görüş
6Görüş
Ben ailemin istediği bölümü yazdım ama benim de içime sinmişti, sinmese yazmazdım.
en iyisi olmuş 🙂
Benim de kafam çok karışık neyi istediğimi çözemedim hâlâ.. Öğretmen olmak istiyorum o kesin ama, sosyal bilgiler istiyordum sıralamam yetmiyor. 2. seçenek olarak da edebiyat var. Kime desem herkesin ağızında aynı şey yok ataması yok yok boş bölüm.. Tamam da başka bana uygun bölüm yok ki :(
Evet ataması az. arada farklı bölüm okuyabilirsin ya da akademik kariyer düşünüp sonrasınd yüksek lisans filan düşünebilirsin. Etrafında mezun varsa en doğru bilgiyi onlardan alabilirsin
Yani bi yengem var o da 5-6 yıl çalışıp rizeye atanmış.. Ben hakakariye de doğuya da giderim hiç önemli değil yeter ki atanayım devlete bu kafadayım
Bu hayat benim. Ailemin ne istediği benim için pek bir öneme sahip değil. Hani yine fikirlerini alırım aklımda bulunur fakat kendi seçtiğim, bildiğim bölümü yazarım.
olması gereken bence de.
Çocuk gelişimi okumak isterken geleceği yok diye zorla maliyeye sürüklenmiştim... sonuç olarak onların istediği oldu ama yine aklımda kalacağına hayalimi gerçekleştirmeye çalışacağım.
Yaparsın sen 🙂
Evet tüm tercih listemi ailemin isteğine göre yapmıştım ve onların istediği bir bölümü okumuş oldum, Allah'tan pişman değilim yoksa büyük sorunlar yaşatırdım aileme
mutluysan sorun yok tabi 🙂
Aileden fikir almak her zaman iyidir. Sonuçta onlar sizin kötülüğünü istemez. Gelecek açısından mantıklı bir seçimse neden olmasın.
Öneri alınabilir ona katılıyorum ama sırf onlar istiyor diye yapılmamalı bence.
Aileye göre değişir.
Babamız Rahmi Koç falansa, neden olmasın
Ne dese dinlerim diyorsun😃
Şahsen ben yazardım çünkü onlar herşeyden önemli şu an babam yoğun bakım da her an her şey olabilir ailem olmadıktan sonra başka şeylerin ne önemi varki babam iyileşene kadar da eğitim hayatımı dondurcam ztn babamdan önemli değil hiçbir şey aileden önemli değil unutma
çok geçmiş olsun. Umarım sağlıkla çıkar
İnşallah bizde onun için dua ediyoruz hep ama durumu ağır işte çok korkuyorum beni birakcak die
Tıp yazdım farklı bir şey isteyeceklerini sanmıyorum
ortak noktada buluşırsanız sorun yok 🙂
Hayır sonuçta gelecek benim geleceğim, sırf onlar istiyor diye istemediğim bir bölümğ okuyarak hayatımı mahvedemem
Hayır asla, seçimlerimi kendim yaparım hayat benim sonuçta gerisine karışamazlar. O para onları değil beni doyuracak.
Şu an o tarz bir durum yaşıyorum kararsızım çünkü işsiz kalmamam için yaz diyorlar
Hayır. Bölümü okuyup sonrasında meslek sahibi olacak benim.
Ben yazmam çok istiyorsalar onlar sınava girip o bölümü yazsınlar
Hayır daha kendim ne istediğimi bilmiyorum
yaşını bilmiyorum ama tercih dönemindeysen karar vermen gerekir. Aceleye getirmeden en doğru kararı vermelisin
Bir şehrin bütün bölümler desem açıkçası sayısal dan bir bölüm yazmaya karar verdim ama sayısal yapmadım. Hayırlısı olsun aklımda hala bölümler var işte hem önü açık olsun hemde yapabileceğim bir şey olsun istiyorum. İşte yüksek lisans aklımda varda var yani o yüzden araştırıyorum rehberlik hocamla konuşacağım ona göre yaparım zaten.
Yüksek lisansı şu an takma kafana. Onu lisansı bitirdikten sonra düşünürsün. Yeteneklerin neler, hangi alana ilgi duyuyorsun, hangi işi yaparsan sıkılmazsın, hangi işi yaparsan mutlu olursun, vb soruların cevaplarını bulursan doğru kararı verirsin bence.
Adli şeyler ilgimi çekiyor. Adli tıp otopsi yardımcılığı falan düşündüm sonra belli bir yerden sonra midem kaldırmaz dedim ama o kadar zorda değil her alanda kendimi geliştirebilirim açığım bu konulara. Ama ülke ekonomisi farklı şehir zart zurt kafami çok yoruyor. Böyle çok kaynak alınacak bölümleri maalesef tercih edemiyorum napabilrim ki sistem buna itiyor
Yazmam ben okuyacağım
Kesinlikle.
Yazmam çünkü ailemin ne istediği değil benim ne istediğim, hayallerim ve severek yapacağım meslek önemli
Hayır benim isteğim önemli
Yapmadım, şimdi olsa yine yapmam
Yazdım
ama sen memnunsun 🙂
:) şükür